<p>Mancini Pastificio Agricolo produkuje makaron wyłącznie z pszenicy, która rośnie bezpośrednio na otaczających ją polach w sercu regionu Marche, uzyskując co roku żywy produkt będący wynikiem roku rolniczego.</p>
<ul>
<li><strong>Mocne strony:</strong> makaron jest produkowany z pszenicy durum uprawianej bezpośrednio przez firmę. Pszenica zbierana jest wczesnym latem i przechowywana techniką chłodniczą. Makaron jest formowany za pomocą okrągłych wykrojników z brązu i suszony w niskich temperaturach. Jedynymi składnikami są kasza manna i woda.</li>
<li><strong>Cechy:</strong> Stosowane są okrągłe wykrojniki z brązu, a suszenie odbywa się w temperaturze poniżej 46°C i trwa około 44 godzin. Spaghettoni mają średnicę 2,6 mm i długość 260 mm. Czas gotowania to 11-13 minut.</li>
</ul>
<p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p>
<p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron z semoliny z pszenicy durum, ciągnionej z brązu, w 100% nadającej się do recyklingu papierowej torbie.</p>
<p><strong>POCHODZENIE:</strong> Marche.</p>
<p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum, woda.</p>
<p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p>
<p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p>
<p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p>
<p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Agricola Mancini - Monte San Pietrangeli (FM).</p>
<p>Wartości odżywcze w 100gr: Średnia wartość odżywcza w 100g Wartość energetyczna 1533 kJ 365 Kcal Tłuszcze Kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g 0,22 g Węglowodany Cukry 75,0g 3,6 g Błonnik 2,5 g Białko 13,4 g Sól 0,010 g</p>
<h3>Pastificio Mancini</h3>
<p>Mancini Pastificio Agricolo produkuje makaron wyłącznie z pszenicy, którą uprawia bezpośrednio w pola, które otaczają go w sercu Marchii, uzyskując co roku żywy produkt, syn rocznika a szary.</p>
Cena
28,99 zł