<p>Krowa Bruna Alpina jest obecna we Włoszech od ponad wieku, szczególnie w nierównym terenie i na wysokich pastwiskach. Wielkość jego mleka polega na większej zawartości białka. Mleko Bruny to mocne mleko bogate w wartości odżywcze: to bogactwo staje się serem o wspaniałych właściwościach organoleptycznych. Na podniebieniu słodkie, o pełnym smaku, aromatycznym i intensywnym aromacie. Wszystkie cechy, które sprawiają, że ten produkt jest wyjątkowy i wyjątkowy.</p>
<ul>
<li>Cechy: Słodszy i bardziej aromatyczny. Z białego złota włoskiej Bruna Alpina, mleka <strong>najwyższej jakości</strong>, powstaje Parmigiano Reggiano o absolutnej wartości. <strong>Krowa rasy Bruna Alpina</strong> jest obecna we Włoszech od 150 lat, zwłaszcza na wysokich pastwiskach o najbardziej nieprzepuszczalnym terenie.
<p>Jest to potulne zwierzę, o brązowej sierści, o słodkim i głębokim spojrzeniu. Wyjątkowość mleka wynika z zawartej w nim <em>większej ilości białek</em>, zwłaszcza kazeiny, która ma fundamentalne znaczenie dla osiągnięcia wyjątkowej jakości naszego Parmigiano Reggiano DOP di solabruna®, który <strong>jest słodszy i bardziej aromatyczny</strong> niż zwykły Parmigiano Reggiano, co potwierdzają autorytatywne badania przeprowadzone w wielu włoskich instytutach uniwersyteckich. „Italialleva” w przejrzysty sposób zapewnia pochodzenie produktu w całym łańcuchu produkcyjnym. To gwarancja nie do kupienia, zdobywana pracą i powagą, znak rozpoznawczy wyjątkowej jakości dla konsumentów naszego wspaniałego produktu.</p>
</li>
</ul>
<p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 300 gramów.</p>
<p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Klin Parmigiano Reggiano DOP w wieku 24 miesięcy w worku próżniowym i na zewnątrz w papierze .</p>
<p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Barwa jasnosłomkowa. Grubość skórki mm. około 5. Wygląd minuta i cienka skórka. Minutowe dziury. Pachnący, delikatny, nie ostry smak.</p>
<p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p>
<p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mleko, sól, podpuszczka.</p>
<p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p>
<p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> temperatura od 4 do 8°.</p>
<p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 5/8 miesięcy.</p>
<p><strong>PRODUCENT:</strong> Montanari & Gruzza S.p.A. - Via Roma 90, 42049 S. Ilario d'Enza (RE)</p>
<p>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA na 100 g Energia 1671 kJ 402 kcal Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone 30 g 20 g Węglowodany w tym cukry 0 g 0 g Białka 32 g Sól 1,6 g</p>
<h3>Historia Montanari&Gruzzy</h3>
<p>Urodziliśmy się tam, siedemdziesiąt lat temu, na Via Emilia. Droga, która przecina terytorium, na którym wielowiekowa, wręcz tysiącletnia tradycja była karmiona innowacjami i rozwojem.<br />Teren, na którym narodziły się wspaniałe produkty włoskiej tradycji gastronomicznej, dzieci cierpliwości, pasji i ciężkiej pracy. W chłopskim społeczeństwie, przyzwyczajonym do życia za mało, do pomysłowości, aby wyrwać się z nędzy minionych epok.<br />Codzienny odbiór kremu nawierzchniowego do produkcji masła w mleczarniach produkujących Parmigiano Reggiano, selekcja i pielęgnacja samego sera, pokazują związek ze środowiskiem i terytorium, który jest nam znany od początku naszej historii w połowie ubiegłego stulecia.<br />Cierpliwość: jak powolny upływ czasu, sezon po sezonie, niezbędny do wyprodukować Parmigiano Reggiano do maksimum jego właściwości organoleptycznych.<br />Pomysłowość, ponieważ nawet dzisiaj korzystamy z technologicznej intuicji, która ma setki lat. Parmigiano Reggiano opiera się na niezwykle złożonej metodzie produkcji: właściwości makaronu i surowe wykorzystanie mleka, bez środków zapobiegających fermentacji i konserwantów, wymagają niezwykłej mądrości. Mądrość przekazywana ustnie od mistrza serowaru do chłopca z fabryki sera, jak z ojca na syna, w kolejnych pokoleniach.</p>
Cena
87,99 zł