Emilia Romagna

Aktywne filtry

Makaron Il Pacchero Grano...

<p>Pacchero di Canossa pochodzi w 100% z włoskiej pszenicy durum uprawianej w regionie Ferrara.</p> <ul> <li><strong>Dbałość o szczegóły:</strong> Staranna selekcja i odmiany , ich przekształcenie w semolinę, półpełna obróbka pszenicy durum i powolne suszenie w niskich temperaturach nadają temu makaronowi niepowtarzalny aromat i niepowtarzalny smak.</li> <li><strong>Cechy szczególne:</strong> rysunek z brązu nadaje również naszemu makaronowi niepowtarzalny kolor, szorstkość i pełną konsystencję, która w Pacchero jest podkreślona przez wewnętrzne wypukłości, które pozwalają sosowi lepiej przylegać do makaronu, tworząc niepowtarzalne połączenie.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron z semoliny z pszenicy durum wytłaczany przez brąz i <strong>wolnoschnący.</strong> </p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia-Romania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pasta Cuniola srl - Ferrara (FE).</p> <p>Wartości odżywcze w 100gr: wartość energetyczna 1470kJ/ 347kcal, tłuszcze 1,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g, węglowodany 67g w tym cukry 3,2g, białko 15g, sól 0,04g, błonnik pokarmowy 4,2g.</p>
Cena 16,99 zł
Grana Padano DOP 20...

<p>Grana Padano dojrzewający 20 miesięcy to twardy, gotowany i wolno dojrzewający ser, twaróg o kwasowości fermentacyjnej, z surowego mleka krowiego, którego podstawową dietą jest zielonka lub pasza konserwowana, pochodząca z dwóch udojów dziennie, odpoczęta i częściowo odtłuszczona do powierzchni .</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 300 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Owinięte goździki Grana Padano DOP dojrzewające przez 20 miesięcy półtłuste twarda pasta otrzymywana z częściowo odtłuszczonego mleka.</p> <p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Wygląd zewnętrzny kolor jasnosłomkowy. Grubość skórki mm. około 5. Wygląd minuta i cienka skórka. Minutowe dziury. Pachnący, delikatny, nie ostry smak.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mleko, sól, podpuszczka.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Temperatura od 4 do 8°.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 5/8 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Montanari &amp; Gruzza S.p.A. - Via Roma 90, 42049 S. Ilario d'Enza (RE)</p> <p>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Energia 1654 kJ 398 kcal Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone 29 g 18 g Węglowodany w tym cukry: 0 g 0 g Białka 33 g Sól 1,5 g</p>
Cena 59,99 zł
Parmigiano Reggiano DOP...

<p>Krowa Bruna Alpina jest obecna we Włoszech od ponad wieku, szczególnie w nierównym terenie i na wysokich pastwiskach. Wielkość jego mleka polega na większej zawartości białka. Mleko Bruny to mocne mleko bogate w wartości odżywcze: to bogactwo staje się serem o wspaniałych właściwościach organoleptycznych. Na podniebieniu słodkie, o pełnym smaku, aromatycznym i intensywnym aromacie. Wszystkie cechy, które sprawiają, że ten produkt jest wyjątkowy i wyjątkowy.</p> <ul> <li>Cechy: Słodszy i bardziej aromatyczny. Z białego złota włoskiej Bruna Alpina, mleka <strong>najwyższej jakości</strong>, powstaje Parmigiano Reggiano o absolutnej wartości. <strong>Krowa rasy Bruna Alpina</strong> jest obecna we Włoszech od 150 lat, zwłaszcza na wysokich pastwiskach o najbardziej nieprzepuszczalnym terenie. <p>Jest to potulne zwierzę, o brązowej sierści, o słodkim i głębokim spojrzeniu. Wyjątkowość mleka wynika z zawartej w nim <em>większej ilości białek</em>, zwłaszcza kazeiny, która ma fundamentalne znaczenie dla osiągnięcia wyjątkowej jakości naszego Parmigiano Reggiano DOP di solabruna®, który <strong>jest słodszy i bardziej aromatyczny</strong> niż zwykły Parmigiano Reggiano, co potwierdzają autorytatywne badania przeprowadzone w wielu włoskich instytutach uniwersyteckich. „Italialleva” w przejrzysty sposób zapewnia pochodzenie produktu w całym łańcuchu produkcyjnym. To gwarancja nie do kupienia, zdobywana pracą i powagą, znak rozpoznawczy wyjątkowej jakości dla konsumentów naszego wspaniałego produktu.</p> </li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 300 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Klin Parmigiano Reggiano DOP w wieku 24 miesięcy w worku próżniowym i na zewnątrz w papierze .</p> <p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Barwa jasnosłomkowa. Grubość skórki mm. około 5. Wygląd minuta i cienka skórka. Minutowe dziury. Pachnący, delikatny, nie ostry smak.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mleko, sól, podpuszczka.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> temperatura od 4 do 8°.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 5/8 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Montanari &amp; Gruzza S.p.A. - Via Roma 90, 42049 S. Ilario d'Enza (RE)</p> <p>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA na 100 g Energia 1671 kJ 402 kcal Tłuszcze w tym kwasy tłuszczowe nasycone 30 g 20 g Węglowodany w tym cukry 0 g 0 g Białka 32 g Sól 1,6 g</p> <h3>Historia Montanari&amp;Gruzzy</h3> <p>Urodziliśmy się tam, siedemdziesiąt lat temu, na Via Emilia. Droga, która przecina terytorium, na którym wielowiekowa, wręcz tysiącletnia tradycja była karmiona innowacjami i rozwojem.<br />Teren, na którym narodziły się wspaniałe produkty włoskiej tradycji gastronomicznej, dzieci cierpliwości, pasji i ciężkiej pracy. W chłopskim społeczeństwie, przyzwyczajonym do życia za mało, do pomysłowości, aby wyrwać się z nędzy minionych epok.<br />Codzienny odbiór kremu nawierzchniowego do produkcji masła w mleczarniach produkujących Parmigiano Reggiano, selekcja i pielęgnacja samego sera, pokazują związek ze środowiskiem i terytorium, który jest nam znany od początku naszej historii w połowie ubiegłego stulecia.<br />Cierpliwość: jak powolny upływ czasu, sezon po sezonie, niezbędny do wyprodukować Parmigiano Reggiano do maksimum jego właściwości organoleptycznych.<br />Pomysłowość, ponieważ nawet dzisiaj korzystamy z technologicznej intuicji, która ma setki lat. Parmigiano Reggiano opiera się na niezwykle złożonej metodzie produkcji: właściwości makaronu i surowe wykorzystanie mleka, bez środków zapobiegających fermentacji i konserwantów, wymagają niezwykłej mądrości. Mądrość przekazywana ustnie od mistrza serowaru do chłopca z fabryki sera, jak z ojca na syna, w kolejnych pokoleniach.</p>
Cena 87,99 zł
Parmigiano Reggiano DOP "La...

<p>La Gigantina bierze swoją nazwę od dużego rozmiaru kół, które wybieramy, aby zapewnić konsumentom wyjątkowy ser. Jakość pasty jest harmonijna i jednolita, barwa jasnosłomkowa, aromat pełny i bogaty w nuty ziołowe. Na podniebieniu ten ser zachwyca złożonością smaków i fantastyczną równowagą między lekkim smakiem a delikatną słodyczą, dając najlepsze po 30 miesiącach dojrzewania.</p> <ul> <li><strong>Jak było urodzony „La Gigantina”:</strong> Nasza ponad pięćdziesięcioletnia tradycja mleczarska sprawiła, że poczuliśmy się zobowiązani wobec naszych lojalnych konsumentów do zaoferowania rynkowi prawdziwie „wyjątkowego” Parmigiano Reggiano, wyjątkowego i niepowtarzalnego produktu, który może wzbudzić emocje w tych którzy smakują jej zmysłowo i naprawdę niepowtarzalnie. Narodziła się z naszej ogromnej pasji do Parmigiano Reggiano „LA GIGANTINA”, która bierze swoją nazwę od obfitości rozmiarów kół, które wybraliśmy, aby promować nasze credo. Ten wyjątkowy Parmigiano Reggiano, który oferujemy ze średnim okresem dojrzewania 30 miesięcy, ma żywy jasnosłomkowy kolor i intensywną złożoność zapachową, w której dominują nuty świeżego mleka oraz nuty ziół i suszonych owoców. Na podniebieniu wyróżnia się absolutna równowaga między lekkim smakiem a delikatną słodyczą typową dla świeżo udojonego surowego mleka. „Wysublimowane emocje, których nie można przegapić!”</li> </ul> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Parmezan Reggiano DOP dojrzewa przez 30 miesięcy w folii termokurczliwej. Nadaje się również dla osób nietolerujących białek mleka krowiego. Charakteryzuje się również karmą bezlaktozową.</p> <p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Wygląd zewnętrzny jasnosłomkowy Grubość skórki ok. 5 mm Wygląd delikatnej, drobnej skórki Smak aromatyczny, delikatny, nie pikantny</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mleko, sól, podpuszczka.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Temperatura od 4 do 8°.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 5/8 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Montanari &amp; Gruzza S.p.A. - Via Roma 90, 42049 S. Ilario d'Enza (RE)</p> <p>Przeciętne wartości odżywcze na 100 g Parmigiano Reggiano Wartość energetyczna kJ 1671 kcal 402 Tłuszcze (g) w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone (g) 30 20 Węglowodany (g) w tym: - cukry (g) 0 0 Białko (g) 32 Sól (g) 1,6</p> <h3>Historia Montanari&amp;Gruzza</h3> <p>Urodziliśmy się tam siedemdziesiąt lat temu, na Via Emilia. Droga, która przecina terytorium, na którym wielowiekowa, wręcz tysiącletnia tradycja była karmiona innowacjami i rozwojem.<br />Teren, na którym narodziły się wspaniałe produkty włoskiej tradycji gastronomicznej, dzieci cierpliwości, pasji i ciężkiej pracy. W chłopskim społeczeństwie, przyzwyczajonym do życia za mało, do pomysłowości, aby wyrwać się z nędzy minionych epok.<br />Codzienny odbiór kremu nawierzchniowego do produkcji masła w mleczarniach produkujących Parmigiano Reggiano, selekcja i pielęgnacja samego sera, pokazują związek ze środowiskiem i terytorium, który jest nam znany od początku naszej historii w połowie ubiegłego stulecia.<br />Cierpliwość: jak powolny upływ czasu, sezon po sezonie, niezbędny do wyprodukować Parmigiano Reggiano do maksimum jego właściwości organoleptycznych.<br />Pomysłowość, ponieważ nawet dzisiaj korzystamy z technologicznej intuicji, która ma setki lat. Parmigiano Reggiano opiera się na niezwykle złożonej metodzie produkcji: właściwości makaronu i surowe wykorzystanie mleka, bez środków zapobiegających fermentacji i konserwantów, wymagają niezwykłej mądrości. Mądrość przekazywana ustnie od mistrza serowaru do chłopca z fabryki sera, jak z ojca na syna, w kolejnych pokoleniach.</p>
Cena 82,99 zł
Parmigiano Reggiano DOP...

<p>Parmigiano Reggiano DOP ekstra 24 miesiące jest produkowane na obszarze obejmującym prowincje Parma, Reggio Emilia, Modena, Bolonia na lewo od rzeki Reno i Mantua, na prawo od Padu. Mleko pochodzi od krów skarmiane zgodnie z precyzyjnym przepisem dyscyplinarnym, który przewiduje stosowanie miejscowej paszy paszowej i roślinnej, zakazując wszelkiej kiszonej paszy i żywności pochodzenia zwierzęcego. Mleko z udoju w ciągu dwóch godzin trafia do mleczarni, gdzie jest używane na surowo, bez żadnych dodatków i bez obróbki cieplnej. Do wyprodukowania kilograma Parmigiano Reggiano potrzeba 16 litrów mleka.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 300 gramów goździków.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Parmigiano Reggiano DOP dojrzewający 24 miesiące w pakowanych próżniowo klinach.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mleko, sól, podpuszczka.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Temperatura od 4 do 8°.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 5/8 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Montanari &amp; Gruzza S.p.A. - Via Roma 90, 42049 S. Ilario d'Enza (RE)</p> <p>Przeciętne wartości odżywcze na 100 g Parmigiano Reggiano Energia kJ 1671 kcal 402 Tłuszcze (g) w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone (g) 30 20 Węglowodany (g) w tym: - cukry (g) 0 0 Białko (g) 32 Sól (g) 1,6</p>
Cena 66,99 zł
Grana Padano DOP Classico...

<p>Grana Padano Classico 15 miesięcy to najlepiej sprzedający się ser twardy DOP na świecie, produkowany w dolinach dolnej Lombardii na północ od rzeki Po. Mleko pochodzące z dwóch dojów dziennie jest częściowo odtłuszczane przez napawanie. Koła mają zmienną wagę od 34 do 38 kg, a ich dojrzewanie może wahać się od 9 miesięcy - minimalne dojrzewanie niezbędne do brandingu - do ponad 20 miesięcy.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> ząbek 300 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Grana Padano DOP dojrzewający 15 miesięcy w pakowanych próżniowo goździkach.</p> <p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Wygląd zewnętrzny jasny słomkowy kolor. Grubość skórki mm. około 5. Wygląd minuta i cienka skórka. Minutowe dziury. Pachnący, delikatny, nie ostry smak.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mleko, sól, podpuszczka.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze 4-8°C.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 5/8 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Montanari &amp; Gruzza SpA - Via Roma 90, 42049 S. Ilario d'Enza (RE)</p> <p>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 g Energia 1654 kJ 398 kcal Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 29 g 18 g Węglowodany w tym cukry: 0 g 0 g Białko 33 g Sól 1,5 g</p>
Cena 53,99 zł
Kiełbasa Cotechino precotto...

<p><strong>Gotowane cotechino lub zampone di Modena</strong> „Antiche delizie emiliane” jest produkowane zgodnie ze starożytnymi tradycjami emiliańskimi. Idealny produkt do delektowania się w okresie Świąt Bożego Narodzenia, a zwłaszcza <strong>sylwestra</strong> w towarzystwie soczewicy i puree ziemniaczanego.</p> <p><strong>Jak stosować?</strong> produkt zamknięty w opakowaniu zanurzyć we wrzątku na 25 minut. Odetnij róg opakowania, aby ułatwić wyjście galaretki. Następnie otwórz torebkę, pokrój Cotechino i podawaj na gorąco ze zwykłymi dodatkami. Chcesz poznać <strong>przepisy</strong> z Cotechino? Kliknij na naszego BLOGA, znajdziesz propozycje, ciekawostki i wiele więcej.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> mięso wieprzowe, skóra, tłuszcz wieprzowy, sól, aromaty w zmiennych proporcjach, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, substancja konserwująca: azotyn sodu. Osłonka niejadalna.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> w via Gualinga 20/A Castelnuovo Rangone MO Pakowane w via s Allende 13/A Castelnuovo Rangone MO</p> <p>Przeciętne wartości odżywcze na 100 g produktów: wartość energetyczna 1016 kj / 243 kcal / 16 g tłuszcze / w tym tłuszcze nasycone 5,8 g / węglowodany 0 g / w tym cukry 0 g / białka 24 g / sól 2,5 g</p>
Cena 15,99 zł
Kiełbasa Cotechino z octem...

<p>Szczególnie niszowym produktem bardzo cenionym przez naszych klientów jest z pewnością <strong>Cotechino lub Zampone z octem balsamicznym z Modeny IGP</strong>, doskonałe w połączeniu z soczewicą i puree ziemniaczanym, którego nie może zabraknąć na Twoich bankietach pod koniec lata roku.</p> <p><strong>Jak najlepiej go stosować?</strong> zamknięty w opakowaniu produkt zanurzyć we wrzątku na 20 minut. Odetnij róg opakowania, aby ułatwić wyjście galaretki. Następnie otwórz torebkę, pokrój Cotechino i podawaj gorące ze zwykłymi dodatkami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> mięso wieprzowe, skóra, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, ocet balsamiczny z Modeny IGP 1% przeciwutleniacz: askorbinian sodu, środek konserwujący: azotyn sodu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Salumificio Bellucci srl</p> <p>Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu: wartość energetyczna 1044 kj / 249 kcal / 18 g tłuszczu / w tym 7,5 g tłuszczów nasyconych / 0 g węglowodanów / 0 g w tym cukry / 21 g białka / 1,3 g soli</p>
Cena 15,99 zł
Kiełbasa Cotechino...

<p>Historia <strong>Cotechino</strong> jest prawdopodobnie starsza niż <strong>zampone</strong>, ponieważ sięga 1745 r., podczas gdy jej bardziej klasyczny odpowiednik z Modeny sięga 1785r.<br />To jest najpopularniejszym w całym kraju produktem podgotowanym, <strong>łatwym w przyrządzeniu</strong> i apetycznym w jedzeniu, który swoim wyglądem przypomina czystą kiełbasę wieprzową wykonaną z syntetycznej osłonki (która zostanie usunięta po ugotowaniu w garnku), która zawiera mieszankę mielonego mięsa wieprzowego z solą i aromatami.<br />Kolor plastra jest różowawy przechodzący w nierównomierną czerwień, zapach jest bardzo przyjemny, a smak bardzo pełny.</p> <p><strong>Jak stosować?</strong> zanurzyć produkt, zamknięty w opakowaniu, we wrzątku na 25 minut. Odetnij róg opakowania, aby ułatwić wyjście galaretki. Następnie otwórz torebkę, pokrój Cotechino i podawaj na gorąco ze zwykłymi dodatkami. Chcesz poznać <strong>przepisy</strong> z Cotechino? Kliknij na naszego BLOGA, znajdziesz propozycje, ciekawostki i wiele więcej.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> mięso wieprzowe, skóra, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, przeciwutleniacz: askorbinian sodu, środek konserwujący: azotyn sodu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Salumificio Bellucci srl</p> <p>Przeciętne wartości odżywcze na 100 g produktów: wartość energetyczna 1016 kj / 243 kcal / 16 g tłuszcz / w tym tłuszcze nasycone 5,8 g / 0 g węglowodanów / 0 g w tym cukry / 24 g białka / 2,5 g soli</p>
Cena 25,99 zł
Ocet balsamiczny z Modeny...

<p>Ocet balsamiczny z Modeny ChOG charakteryzuje się bogatym aromatem oraz dobrą i krągłą kwasowością balsamiczną, „Srebrny Medal” reprezentuje produkt silnie aromatyczny, który swoją intensywnością potrafi uwydatnić smak potraw. do którego jest dodawany . Do stosowania zarówno na surowo, jak i gotowane, doskonałe do sałatek i mieszanek sałat, warzyw, sosów i sosów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Ocet balsamiczny z Modeny IGP w butelce Champagnotta W 1900 beczkach z francuskiego dębu z dodatkiem starzonego już octu balsamicznego pochodzącego z wiekowych beczek; Produkt bezglutenowy, odpowiedni do spożycia wegetariańskiego i wegańskiego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ocet winny, gotowany moszcz winogronowy. Zawiera siarczyny. Kwasowość 6%</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Produkt można przechowywać w temperaturze pokojowej, nawet po otwarciu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gran Deposito ocet balsamiczny Giuseppe Giusti S.r.l.</p>
Cena 92,99 zł
Przyprawa ocet balsamiczny...

<p>Charakteryzujący się bogatym aromatem oraz dobrą i krągłą kwasowością „Srebrny Medal” jest produktem silnie aromatycznym, który swoją intensywnością potrafi uwydatnić smak potraw, do których jest dodawany. Do stosowania zarówno na surowo, jak i gotowane, doskonałe do sałatek i mieszanek sałat, warzyw, sosów i sosów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Ocet balsamiczny z Modeny IGP leżakowany w beczkach z francuskiego dębu z początku XX wieku z dodatkiem już leżakowanego octu balsamicznego pochodzącego z baterii stuletnich beczek; produkt bezglutenowy, odpowiedni do spożycia wegetariańskiego i wegańskiego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ocet balsamiczny Modena IGP 98% (ocet winny, gotowany moszcz gronowy), gotowany moszcz gronowy. Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Produkt można przechowywać w temperaturze pokojowej, nawet po otwarciu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gran Deposito Giuseppe Giusti S.r.l.</p>
Cena 64,99 zł
Ocet balsamiczny z Modeny...

<p>Powolne dojrzewanie drewna w moszczu winogronowym i occie winnym daje produkt o intensywnej brązowej barwie z przyjemnie octowymi i drzewnymi nutami. To są szczególne cechy naszych octów balsamicznych ChOG Modena, które w połączeniu ze szczególnym słodko-kwaśnym smakiem pozwalają na niezliczone kombinacje, dzięki czemu można je stosować na stole jako przyprawę, aw kuchni jako wszechstronny składnik.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Ocet balsamiczny o dobrej gęstości, słodko-kwaśny i delikatny smak. Kwasowość 6%.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ocet winny, gotowany moszcz gronowy, skoncentrowany moszcz gronowy, karmelowy barwnik E150d. Zawiera <strong>siarczyny</strong> .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche.</p> <p><strong>Produkcja i butelkowanie w:</strong> Via Carrate, 24 – 41030 Bomporto (MO) – Włochy</p>
Cena 12,99 zł
Perły z octem balsamicznym...

<p>Perełki octu balsamicznego to nowy sposób na spróbowanie octu balsamicznego Giusti i odkrycie jego wszechstronności i nieskończonych kombinacji.</p> <p>Dzięki procesowi sferyfikacji alginianu sodu, charakterystycznemu dla kuchni molekularnej, ocet balsamiczny z Modeny Giusti 1 Medal jest „uwięziony” w kulkach wielkości kawioru, dzięki czemu ma zupełnie nową konsystencję odpowiednią do szczególnie kreatywnych zastosowań.</p> <p>Ciągłe badania i eksperymenty nad tym produktem pozwoliły rodzinie Giusti połączyć niepowtarzalny smak Ocet balsamiczny z Modeny z innymi produktami wysokiej jakości, eksperymentując z nowymi i interesującymi zastosowaniami oraz zwiększając jego wszechstronność w niezliczonych kombinacjach.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 50 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia-Romania.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła , światło i wilgoć.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 24 miesiące</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Przyjemne dla podniebienia iz charakterystycznym pozostając nienaruszone również na gorących potrawach, perełki balsamiczne są szczególnie odpowiednie do filetów, risotto, serów i wszelkiego rodzaju kanapek i tapas. Wypróbuj je na risotto z parmezanem, rozkosz dla oczu i podniebienia.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gran Deposito Aceto Balsamico Giuseppe Giusti S.r.l.</p>
Cena 67,99 zł
Ocet balsamiczny z Modeny...

<p>Dedykowany dziadkowi, który wynalazł recepturę na początku XX wieku, ocet balsamiczny z Modeny „Riccardo Giusti” 3 złote medale pochodzi z moszczu dojrzałych i suszonych winogron. Aromaty powidła śliwkowego i czerwonych owoców przeplatają się z nutą miodu i wanilii w tym occie balsamicznym o dużej gęstości i słodyczy, idealnym do przyprawiania najróżniejszych rodzajów przetworów na surowo, od słodkich po wytrawne: świeży makaron, makaron faszerowany, grillowane mięso, owoce sałatki i desery</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Ocet balsamiczny z Modeny IGP dojrzewający w barrique, z dodatkiem starzonego już octu balsamicznego z baterii świeckich beczek; produkt bezglutenowy, odpowiedni do spożycia wegetariańskiego i wegańskiego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> gotowany moszcz winogronowy późno suszone na kratach; dojrzewający ocet winny.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Produkt można przechowywać w temperaturze pokojowej, nawet po otwarciu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gran Deposito ocet balsamiczny Giuseppe Giusti S.r.l.</p>
Cena 186,99 zł
Przyprawa ocet balsamiczny...

<p>Dedykowany przodkowi, który wynalazł recepturę na początku XX wieku, „Riccardo Giusti” 3 Złoty Medal Ocet Balsamiczny z Modeny IGP Przyprawa pochodzi z moszczu dojrzałych i suszonych winogron. Aromaty powidła śliwkowego i czerwonych owoców przeplatają się z nutą miodu i wanilii w tym occie balsamicznym o dużej gęstości i słodyczy, idealnym do przyprawiania najróżniejszych rodzajów przetworów na surowo, od słodkich po wytrawne: świeży makaron, makaron faszerowany, grillowane mięso, owoce sałatek i deserów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> przyprawa ocet balsamiczny z Modeny dojrzewający w barrique, z dodatek starzonego już octu balsamicznego pochodzącego z wielowiekowych baterii beczkowych; produkt bezglutenowy, odpowiedni do spożycia wegetariańskiego i wegańskiego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> gotowany moszcz winogronowy późno suszone na kratach; dojrzewający ocet winny.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Produkt można przechowywać w temperaturze pokojowej, nawet po otwarciu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gran Deposito ocet balsamiczny Giuseppe Giusti S.r.l.</p>
Cena 126,99 zł
Ocet balsamiczny z Modeny...

<p>il Classico” to bardzo wszechstronny ocet balsamiczny firmy Modena IGP, zarówno do użytku w kuchni, jak i bezpośrednio na surowo. O dobrej gęstości i doskonałej równowadze słodko-kwaśnej, charakteryzuje się nutami dojrzałych owoców oraz nutami lukrecji i czarnego pieprzu. Idealny do warzyw, carpaccio, jaj, ryb i białego mięsa.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Ocet balsamiczny z Modeny IGP w Champagnotta dojrzewający w butelkach w beczkach, z dodatkiem już starzonego octu balsamicznego, pochodzącego z baterii beczek świeckich; produkt bezglutenowy, odpowiedni do spożycia wegetariańskiego i wegańskiego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Produkt można przechowywać w temperaturze pokojowej, nawet po otwarciu.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Gotowany moszcz winogronowy, ocet winny. Zawiera siarczyny. Kwasowość 6%.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gran Deposito Ocet Balsamiczny Giuseppe Giusti S.r.l.</p>
Cena 121,99 zł
Ocet balsamiczny z Modeny...

<p>Ocet balsamiczny z Modeny „Nerello” to przyprawa otrzymywana z moszczu gronowego z 7 wyselekcjonowanych winorośli oraz z wybornych octów winnych. Zakonserwowany na podstawie chronionego oznaczenia geograficznego ocet musi leżakować przez co najmniej dwa miesiące w szlachetnych drewnianych beczkach w przypadku produktu „rafinowanego” lub przez co najmniej trzy lata w przypadku produktu określonego jako „dojrzewający”. Przed butelkowaniem ocet jest analizowany przez jednostkę kontrolną CSQA, która potwierdza jego oryginalność.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Ocet balsamiczny z Modeny I.G.P. JAKOŚĆ CZARNEGO.</p> <p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Wygląd: klarowny. Kolor: intensywny brąz. Zapach: charakterystyczny, intensywny i trwały, przyjemnie octowy. Smak: słodko-kwaśny, zrównoważony i przyjemnie charakterystyczny.</p> <p><strong>POJEMNOŚĆ</strong>: 250ml</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ocet winny (zawiera siarczyny), skoncentrowany moszcz gronowy, barwnik: karmelowy E150d (zawiera siarczyny).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Produkt przechowywać w chłodnym, suchym miejscu bez nagłych zmian temperatury i nie wystawiać go na działanie promieni słonecznych. Idealna temperatura przechowywania to 4°C – 30°C przy zamkniętym opakowaniu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> ANTICHI COLLI s.r.l.</p> <p>WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 100ML - WARTOŚCI ODŻYWCZE DLA 100ML<br />Wartość energetyczna / Wartość energetyczna 273 KJ Węglowodany / Węglowodany 12g<br />Energia wartość / Wartość energetyczna 64 Kcal Cukry / Cukry 12g<br />Tłuszcze ogółem / Tłuszcze ogółem 0g Białka / Białko 0,25g<br />Kwasy tłuszczowe nasycone 0g Sól / Sól 0,05g</p>
Cena 12,99 zł
Przyprawa ocet balsamiczny...

<p>il Classico” to balsamiczna przyprawa o ogromnej wszechstronności, zarówno do stosowania w kuchni, jak i bezpośrednio na surowo. O dobrej gęstości i doskonałej równowadze słodko-kwaśnej, charakteryzuje się nutami dojrzałych owoców oraz nutami lukrecji i czarnego pieprzu. Idealny do warzyw, carpaccio, jaj, ryb i białego mięsa.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Przyprawa Ocet balsamiczny z Modeny IGP w butelce Champagnotta leżakowany w beczkach, z dodatkiem już leżakowanego octu balsamicznego pobranego z baterii wielowiekowych beczek; produkt bezglutenowy, odpowiedni do spożycia wegetariańskiego i wegańskiego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia Romagna.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ocet balsamiczny Modena ChOG 98% (gotowany moszcz gronowy, ocet winny), gotowany moszcz gronowy. Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Produkt można przechowywać w temperaturze pokojowej, nawet po otwarciu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gran Deposito ocet balsamiczny Giuseppe Giusti S.r.l.</p>
Cena 83,99 zł