Inne

Aktywne filtry

Salsa słodko-kwaśna z...

<p>Słodko-kwaśna salsa z granatów i białego pieprzu to bardzo szczególny sos, powstały z wyrafinowanego połączenia kwaśnego i garbnikowego smaku granatu oraz łagodnego pikantnego smaku białego pieprzu. Te ostre i zdecydowane nuty sprawiają, że sos z granatu i białego pieprzu jest idealnym dodatkiem do miękkich, świeżych serów, takich jak świeże pecorino, caciocavallo, ricotta, robiola, burrata czy mozzarella.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 110 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Sos słodko-kwaśny w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> granat (37%), przecier jabłkowy, cukier, substancja żelująca: pektyna, pieprz biały 0,4%.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p>
Cena 16,99 zł
Pikantny sos słodko-kwaśny...

<p>Słodko-kwaśny sos peperoncino z papryczką to idealny pikantny sos do serów, najlepiej miękkich, takich jak crescenza, brie, taleggio, caciocavallo i ricotta. To prawdziwa rozkosz w towarzystwie mięsa, zwłaszcza gotowanego. Sos z ostrej papryki jest również doskonały do chleba, grzanek, a nawet do pizzy, być może z 4 serami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 110 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Pikantny sos słodko-kwaśny w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Papryka, cukier, papryka ostra (15%), ocet, substancja żelująca: pektyna, sól.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p>
Cena 16,99 zł
Kompot z gruszek z octem...

<p>O intensywnym i słodkim smaku, ma brązowy kolor. Przygotowanie kompotu odbywa się z gruszek uprawianych w dolinie Carpina naszych zielonych wzgórz doliny Górnego Tybru w Umbrii, z poszanowaniem natury i gwarancją najwyższej jakości produktów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Kompot z gruszek i rzemieślniczego octu balsamicznego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> gruszki (70%) odmiany William, Abate, Kaiser; cukier; ocet balsamiczny (7%); zakwaszacz; kwas cytrynowy.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, jeśli produkt jest nienaruszony; otwarty kompot należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały jako dodatek zarówno do serów świeżych, jak i dojrzewających, dżem polecany jest również do dań na bazie czerwonych mięs, np. jak wędliny gotowane i pieczone.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Agraria Migliorati</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE:</strong> Średnie wartości na 100 g produktu Wartość energetyczna 224 kcal / 938 KJ, Węglowodany 55,0 g, Białka 0,3 g, Tłuszcze 0, 3 g, pH 2,8 - 3,3.</p>
Cena 28,99 zł
Kompot z truskawek i octu...

<p>Wyprodukowany z intensywnym i słodkim smakiem, ma bursztynowo-żółty kolor. Do przygotowania kompotu wykorzystano figi z naszych zielonych wzgórz Umbrii, szanując przyrodę i zawsze gwarantując najwyższą jakość produktów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> kompot truskawkowy i rzemieślniczy ocet balsamiczny.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> truskawki (65%), cukier, ocet balsamiczny (7%) , zakwaszacz, kwas cytrynowy. Truskawki produkcji włoskiej.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, jeżeli produkt jest nienaruszony; otwarty dżem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały jako dodatek zarówno do serów świeżych, jak i dojrzałych, ten dżem jest również polecany w połączeniu z daniami z czerwonego mięsa, takimi jak gotowane i pieczone.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Agraria Migliorati</p> <p><strong>ODŻYWCZOŚĆ WARTOŚCI</strong> (100 g produktu): Wartości średnie na 100 g produktu Wartość energetyczna 229 kcal / 958 KJ, Węglowodany 55,0 g, Białka 1,0 g, Lipidy 0,5 g, pH 2,8 - 3, 3.</p>
Cena 28,99 zł
BIO krem z kasztanów...

<p>Ten pyszny krem powstaje w wyniku długiego przetwarzania wyjątkowego jesiennego owocu: kasztanów. Dzięki gotowaniu najlepszych kasztanów (kasztanów) z samym dodatkiem cukru trzcinowego uzyskujemy smarowalny i kremowy produkt, który doskonale nadaje się zarówno do spożycia na chlebie, jak i przede wszystkim jako baza do niezliczonych przepisów, z poszanowaniem naturalny, gwarantujący najwyższą jakość produktów oraz zachowanie nienaruszonego i czystego smaku owoców, ponieważ nie zawierają dodatku cukru.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Krem organiczny w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasztany 80%, cukier trzcinowy, miód.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej jeśli produkt jest nienaruszony; otwarty dżem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia. Zaleca się wymieszać przed użyciem, ponieważ ma charakterystyczny olejek na powierzchni.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonałe jako dodatek zarówno do serów świeżych, jak i dojrzewających.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Agraria Migliorati</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100 g produktu): cukry ogółem min 55%, Ph 5,4/5,8 Białka maks. 1% Tłuszcze tylko śladowe ilości.</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100 g produktu): Wartości średnie na 100 g produktu: Wartość energetyczna 206 kcal / 862 KJ, Węglowodany 50,0 g, Białka 1,1 g, Tłuszcze 0,1 g, ph3,8 - 4.3.</p>
Cena 28,99 zł
Kompot z karmelizowanej...

<p>Wytwarzany z intensywnym i słodkim smakiem, ma rubinowo-czerwony kolor. Ma galaretowatą konsystencję i jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju serów, grillowanych mięs i potraw smażonych. Do przygotowania kompotu użyto papryki z naszych zielonych wzgórz Umbrii.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Czerwona papryka, cukier, cytryna, kwas cytrynowy, regulator kwasowości.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, jeśli produkt jest nienaruszony; otwarty kompot należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały jako dodatek zarówno do serów świeżych, jak i dojrzałych, dżem ten polecany jest również do dań z czerwonego mięsa, takich jak gotowane i pieczone.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Agraria Migliorati</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE:</strong> Średnie wartości na 100 g produktu - Wartość energetyczna 267 kcal / 1118 KJ, Węglowodany 64 g, Białka 1,5 g, Tłuszcze 0 , 5 g.</p>
Cena 28,99 zł
Kompot z kiwi i imbiru...

<p>Wyprodukowany z intensywnym i słodkim smakiem, ma bursztynowo-żółty kolor. Do przygotowania kompotu użyto kiwi włoskiej produkcji, z poszanowaniem natury, co gwarantuje najwyższą jakość produktów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> domowy kompot z kiwi i imbiru.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> włoskie kiwi (65%), cukier, imbir (1,5%), substancja zakwaszająca.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, jeśli produkt jest nienaruszony; otwarty dżem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały jako dodatek zarówno do serów świeżych, jak i dojrzewających, dżem polecany jest również do dań na bazie czerwonych mięs, np. jako wędliny gotowane i pieczone.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Agraria Migliorati</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE:</strong> Średnie wartości na 100 g produktu Wartość energetyczna 236 kcal / 988 KJ, Węglowodany 55,0 g, Białka 2,5 g, Tłuszcze 0 . 6 g, pH 2,8 - 3,3.</p>
Cena 23,99 zł
Słodki sos figowy z...

<p>Przebadany sos doskonały do łączenia ze świeżymi i dojrzewającymi serami. Smak jest jednocześnie delikatny i smaczny, posmak jest słodko-kwaśny.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 40 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Produkt wegański i bezglutenowy.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Norcia, Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Figi (120g) X 100g produktu), cukier trzcinowy, olejek musztardowy 0,01%.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, jeśli produkt jest nienaruszony; otwarty kompot należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 1 rok od daty pakowania.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały jako dodatek zarówno do świeżych, jak i dojrzewających serów, ten dżem jest również polecany w połączeniu z daniami na bazie czerwonego mięsa, takimi jak gotowane i pieczone.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> farma La Sibilla Norcia</p> <p>Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 806 kj, 190 kcal Tłuszcze 0,20 g, w tym nasycone &lt;0,10 g Węglowodany 46,30 g, w tym cukry 44 g Białka 0,80 g Sól 0,025 g</p>
Cena 12,99 zł
Słodko- kwaśna salsa z...

<p>Słodko-kwaśna salsa z gruszek i różowego pieprzu jest idealny do serów. Ale jaki jest najbardziej odpowiedni ser? Słodki smak gruszki, przełamany delikatną pikantnością różowego pieprzu, sprawia, że sos ten doskonale komponuje się ze wszystkimi rodzajami serów, od świeżych po dojrzałe. Doskonałe również do serów pleśniowych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 110 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Sos słodko-kwaśny w szklanym słoiczku.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> gruszki 77%, cukier, różowy pieprz 1,1%.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p>
Cena 16,99 zł
Słodki sos di Mosto alla...

<p>Słodki sos Mosto alla Frutta ma amarantową barwę, słodko-kwaśny, owocowy, lekko gorzkawy, intrygujący smak oraz miękką i jednolitą konsystencję.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 40 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Produkt wegański i bezglutenowy.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> przecier winogronowy 40%, pigwy, jabłka, gruszki, figi, mielone cytryny z posiekaną skórką, brązowy cukier, orzechy włoskie, orzechy laskowe, goździki, cynamon.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperatura pokojowa, jeśli produkt jest nienaruszony; otwarty kompot należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 1 rok od daty pakowania.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały jako dodatek zarówno do serów świeżych, jak i półdojrzałych, ten dżem jest również polecany w połączeniu z daniami z czerwonego mięsa, takimi jak gotowane i pieczone.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Farma La Sibilla Norcia</p> <p>Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 806 kj, 190 kcal Tłuszcze 0,20 g, w tym nasycone &lt;0,10 g Węglowodany 46,30 g , w tym cukry 44 g Białka 0,80 g Sól 0,025 g</p>
Cena 12,99 zł
Słodki sos z zielonych...

<p>Słodki sos z zielonych pomidorów i figi ma czerwonawy kolor, delikatny smak i przyjemny słodki posmak na podniebieniu.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 40 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Produkt wegański i bezglutenowy.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> 40% zielone pomidory, brązowy cukier, 19% figi, cytryny z posiekaną skórką, goździki.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej jeśli produkt jest nienaruszony; otwarty kompot należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 1 rok od daty pakowania.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały jako dodatek zarówno do serów świeżych, jak i półdojrzałych, ten dżem jest również polecany w połączeniu z daniami z czerwonego mięsa, takimi jak gotowane i pieczone.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> farma La Sibilla Norcia</p> <p>Wartości odżywcze w 100 g: Wartość energetyczna 806 kj, 190 kcal Tłuszcze 0,20 g, w tym nasycone &lt;0,10 g Węglowodany 46,30 g, w tym w tym cukry 44 g Białka 0,80 g Sól 0,025 g</p>
Cena 12,99 zł
Słodki sos z żurawiny i...

<p>Dzięki intensywnemu czerwonemu kolorowi, ten słodki sos to eksplozja wyrafinowanych smaków, których nie można przegapić. Doskonałe do serów średnio dojrzewających i miękkich, polecane również do dań na bazie czerwonych mięs, takich jak gotowane i pieczone.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 40 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Produkt wegański i bezglutenowy.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Norcia, Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> żurawina (120g X 100g produktu), cukier trzcinowy, jagody jałowca 0,04%.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, jeśli produkt jest nienaruszony; otwarty kompot należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 tygodni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 1 rok od daty pakowania.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały jako dodatek zarówno do serów świeżych, jak i półdojrzałych, ten dżem jest również polecany w połączeniu z daniami z czerwonego mięsa, takimi jak gotowane i pieczone.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> farma La Sibilla Norcia</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g: Wartość energetyczna 806 kj, 190 kcal Tłuszcze 0,20 g, w tym nasycone &lt;0,10 g Węglowodany 46,30 g, w tym cukry 44 g Białka 0,80 g Sól 0,025 g</p>
Cena 12,99 zł