Puglia

Aktywne filtry

Rosso Caporale DOP...

<p>Il Caporale ma intensywny rubinowy kolor z lekkimi refleksami granatu. Nos jest delikatny, czysty i owocowy z nutami malin, śliwek, jeżyn i pikantnym finiszem. W ustach świeże, pomimo alkoholowej nuty, średnio owocowe i łatwe w piciu.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> born ze starannej selekcji winogron, po której następuje delikatne odszypułkowanie z klasyczną czerwoną winifikacją w kontrolowanej temperaturze. W fazie fermentacji moszcz poddawany jest procesom przepompowywania i tłoczenia, które gwarantują pożądaną ekstrakcję składników obecnych w skórkach. Fermentacja odbywa się spontanicznie, czyli bez dodatku wyselekcjonowanych drożdży. Otrzymany produkt jest następnie rafinowany i nie jest poddawany żadnemu klarowaniu ani filtracji przed butelkowaniem.</li> <li><strong>Parowanie:</strong> Przez cały posiłek dobrze komponuje się z pieczonymi mięsami, gotowanymi mięsami i dojrzewającymi serami.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> NERO DI TROIA 60% – MONTEPULCIANO 25% – BOMBINO BIANCO 15%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 18°/20°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5% obj.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Agricola Faccilongo Nicola - Lucera (FG)</p>
Cena 99,99 zł
Rosso Componimento DOP BIO...

<p>Componimento Paglione pochodzi z <strong>starannej selekcji</strong> winogron, po której następuje delikatne odszypułkowanie i <strong>winifikacja</strong> w klasycznej czerwieni w kontrolowanej temperaturze. W fazie fermentacji moszcz poddawany jest procesom przepompowywania i tłoczenia, które gwarantują pożądaną ekstrakcję składników obecnych w skórkach. <strong>Fermentacja</strong> odbywa się spontanicznie, czyli bez dodatku wybranych drożdży. Otrzymany produkt jest następnie rafinowany i nie jest poddawany żadnemu klarowaniu ani filtracji przed butelkowaniem.</p> <ul> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Componimento ma intensywny rubinowy kolor z wyraźny granatowy refleks, z węchowego punktu widzenia jest czysty, złożony, z delikatną nutą wiśni w alkoholu i jagód, z balsamicznym posmakiem. Uczucie pieczenia jest obecne, ale połączone z aromatycznym kompleksem wina. Na podniebieniu jest pełne, soczyste i trwałe.</li> <li><strong>Rady i parowanie:</strong> To oddzielna butelka szefa kuchni z limitowanej edycji, produkują tylko butelki 1981. Idealne do grillowanej jagnięciny, dziczyzny lub dobrze przyprawionych czerwonych mięs.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 0,75 Butelki L</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Puglia.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Sangiovese, Montepulciano, Nero di Troia.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Agricola Faccilongo Nicola C.da Perazzelle – Lucera (FG).</p>
Cena 169,99 zł
Negroamaro IGT NePriCa...

<p>Negroamaro IGT NePriCa zawiera nuty wiśni i granatu, z lekkimi nutami fiołka i psiej róży. Wejście na podniebieniu jest miękkie, charakteryzuje się elegancką taniną i dobrą świeżością, która może uwypuklić charakterystyczną mineralność.</p> <ul> <li><strong>Winifikacja:</strong> W procesie winifikacji Winogrona zebrano lekko przejrzałe i winifikowane w termokondycjonowanych tankach ze stali nierdzewnej.</li> <li><strong>Maceracja:</strong> Maceracja, prowadzona w temperaturze nieprzekraczającej 26°C, trwała około 8-10 dni.</li> <li><strong>Fermentacja:</strong> Fermentacja jabłkowo-mlekowa kończy się na początku zimy. Potem nastąpił okres leżakowania w stali przez około 8 miesięcy i rafinacji w butelce przez 4 miesiące.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 0,75 Butelki L</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino o rubinowym kolorze.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Negroamaro.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 14 a 18°.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> zawiera siarczyny.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> TORMARESCA sarl</p> <h3>Cantine Tormaresca</h3> <p>Tormaresca projekt narodził się z marzenia, które teraz stało się rzeczywistością projektową, o ponownym odkryciu i ulepszeniu starożytnych, cennych rodzimych szczepów Apulii, kierujących renesansem ruchu winiarskiego w regionie. Wartości, którymi kieruje się firma, są te same, które są przekazywane od 26 pokoleń w posiadłościach rodziny Antinori. Nierozerwalny związek z terytorium, szacunek dla tradycji i historii - agronomicznej i nie tylko - Apulii, dążenie do innowacji technicznych i koncepcyjnych kierują wyborami i działaniami Tormaresca. Szacunek dla ludzi, miejsc i historii, który pomógł stworzyć wyjątkowe terroir. Tradycja przekłada się na wartości, które stają się fundamentalne dla rozwoju winnicy i dobrobytu ludzi, którzy przyczyniają się do jej sukcesu.</p>
Cena 69,99 zł
Primitivo IGT Neprica...

<p>Primitivo IGT NePriCa jest w nosie z nutami czerwonych owoców, takich jak czarna wiśnia i dżem z dzikich jagód, połączonych z lekkimi doznaniami lukrecji i słodkich przypraw. Na podniebieniu wejście jest miękkie, charakteryzujące się okrągłymi taninami, ustrukturyzowanymi i wspieranymi przez dobrze wyważoną świeżość. W procesie winifikacji winogrona zostały odszypułkowane, zgniecione i przeniesione do kadzi ze stali nierdzewnej, gdzie odbywała się fermentacja alkoholowa, która trwała 8-10 dni w kontrolowanej temperaturze poniżej 26°C. Fermentacja malolaktyczna kończy się na początku zimy. Potem nastąpił okres dalszego udoskonalania, najpierw w stali przez około 8 miesięcy, a następnie w butelkach przez kolejne 4 miesiące.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino o intensywnym rubinowym kolorze z lekkim purpurowym odcieniem.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Primitivo.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 14/18°.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> zawiera siarczyny.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> TORMARESCA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ROLNICZĄ</p>
Cena 69,99 zł
Filety z bakłażana Nonno...

<p>Bakłażany w filetach są smaczne do zjedzenia po prostu na kromce chleba lub jako dodatek do kanapek, doskonałe również jako przyprawa do makaronu lub jako dodatek do drugiego dania mięsnego. Aby otrzymać ten produkt, są one zbierane, myte, selekcjonowane, krojone w cienkie filety i wkładane do słoików.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 190 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Filety z bakłażana w oleju w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Bakłażany 63%, olej słonecznikowy 34%, czosnek, papryczka chilli, oregano, mięta, sól, ocet.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PARENTE S.R.L.</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna 240 kj / 57 Kcal Tłuszcze ogółem 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 4,2 g w tym cukry 1,8 g Białka 0,8 g Sól 0,6 g</p>
Cena 16,99 zł
Rzepa brokułowa Parente 190g

<p>Wybraliśmy je, ponieważ to prawdziwa <strong>naturalna rzepa</strong>, świeżo zebrana i bez konserwantów.<br /> Uważamy, że wybrany przez nas produkt jest idealny do każdego rodzaju makaronu, aw szczególności do typowego orecchiette z tradycji Apulii.</p> <p><strong>Makaron orecchiette z rzepą:</strong> procedura jest bardzo prosta, a wynik sprawi, że Twoje kubki smakowe zwariują.<br /> Podczas gdy orecchiette się gotuje, koniecznie podsmaż rzepę z anchois, oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i czosnkiem.<br /> Prosty przepis o niepowtarzalnym smaku, pyszny o każdej porze roku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 190 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Rzepa w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Rzepa 25%, oliwa z oliwek extra virgin 20%, sól, brokuły, oliwa z oliwek, cebula, czosnek, papryczka chilli.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej , po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 2/3 lata.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PARENTE S.R.L.</p> <p>TABELA ŚREDNICH WARTOŚCI ODŻYWCZYCH NA 100 gr PRODUKTU KAPLOWANEGO WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 1789 kj WARTOŚĆ ENERGETYCZNA: 434 Kcal BIAŁKA: 0,9 g WĘGLOWODANY: 5,3 g w tym cukry 3,8 g TŁUSZCZE SUMA: 45 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,9 g SOLI: 0,5 g</p>
Cena 23,99 zł
Bakłażan z grilla w oliwie...

<p>Grillowane bakłażany w oliwie z oliwek są grillowane na gorących kamieniach wulkanicznych i aromatyzowane przyprawami przypominającymi śródziemnomorskie i umieszczane w oliwie z oliwek, doskonałe jako przystawka, dodatek do kanapek i focaccia.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 280 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Grillowane bakłażany w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Puglia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Bakłażany 63%, oliwa z oliwek 34%, sól, czosnek, papryczka chilli, oregano, mięta, ocet winny, korektor kwasowości: kwas cytrynowy , przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Po otwarciu w temperaturze pokojowej przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 2/3 lata.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PARENTE S.R.L.</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna 240 kj / 58 Kcal Tłuszcze ogółem 4,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 4,2 g w tym cukry 1,8 g Białko 0,8 g Sól 1,2 g</p>
Cena 23,99 zł
Cukinia z grilla w oliwie...

<p>Grillowana cukinia w oliwie z oliwek jest grillowana na gorących kamieniach lawy wulkanicznej, doprawiona śródziemnomorskimi przyprawami i umieszczona w oliwie z oliwek, idealna jako przystawka, dodatek do kanapek i focaccia.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 280 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Grillowana cukinia w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Puglia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> cukinia 63%, oliwa z oliwek 34%, sól, czosnek, papryczka chilli, pietruszka, mięta, ocet winny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: askorbinowy kwas.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej; po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 24/36 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PARENTE S.R.L.</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna 215 kj / 52 kcal Tłuszcze ogółem 3,8 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 2,5 g w tym cukry 1,3 g Białko 1,4 g Sól 0,9 g<br /> br&gt;</p>
Cena 23,99 zł
Oliwki Bella di Cerignola...

<p>Oliwki Bella di Cerignola to starannie wyselekcjonowane typowe oliwki z tego obszaru, oryginalne i dobre produkty, tradycja oparta na prostych składnikach, dobrze znane ze swojej objętości i konsystencji miąższu. Lekko solone doskonale nadają się jako dodatek do aperitifów, przystawek lub spożywane samodzielnie.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 314 ml/ 180 g</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Oliwki zielone w solance.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Oliwki Bella di Cerignola 63% , woda , sól, regulator kwasowości, kwas mlekowy.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Parente srl - San Severo ( FG).</p> <p>Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 293kJ/ 71kcal, tłuszcze 7,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0g, węglowodany 0,6g w tym cukry 0,6g, białko 0,8g, sól 2,8g.</p>
Cena 26,99 zł
Zielone oliwki w solance...

<p>Zielone oliwki w zalewie są doskonałe jako przekąska na aperitif, jako przyprawa do przystawek lub smażone na patelni z odrobiną oleju, a następnie na grzankach. Można ich użyć jako wzbogacenia mięsa lub sosu, dodają potrawie wyjątkowo smacznego akcentu.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 190 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zielone oliwki w solance w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Oliwki zielone 58%, woda, sól.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PARENTE S.R.L.</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna 558 kj/136 Kcal Tłuszcz ogółem 12 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g Węglowodany 1,4 g w tym cukry 0 g Białko 0,7 g Sól 1,3 g</p>
Cena 16,99 zł
Warzywa mieszane grillowane...

<p>Mieszany grill obejmuje to, co najlepsze w ogrodzie Apulii: warzywa są uprawiane, zbierane i przetwarzane zgodnie z tradycją, aby zapewnić smaczną przyprawę na stole, idealną do każdego rodzaju przepisu.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 190 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Mieszanka warzyw w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Puglia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Warzywa w zmiennych proporcjach 63%, olej słonecznikowy 34%, sól, pietruszka, ocet winny.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce, po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PARENTE S.R.L.</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g: Waga 280 g Wartość energetyczna 234 kj / 57 Kcal Tłuszcz ogółem 3,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 4,2 g w tym cukry 2,8 g Białko 0,8 g Sól 1,8 g</p>
Cena 16,99 zł
Rosato Salento IGT...

<p>Rosé Salento IGT Calafuria pochodzi z winnic rozciągających się na ponad kilometr wzdłuż wybrzeża Adriatyku, charakterystyczny jest jej jasnoróżowy kolor z koralowymi refleksami.</p> <ul> <li><strong>Właściwości:</strong> Zapach tego różu jest przyjemnie owocowy, obfity, intensywny i trwały z nutami czerwonych owoców i malin. Smak jest świeży i pikantny, w idealnej równowadze między miękkością a kwaskowatością.</li> <li><strong>Parowanie:</strong> To bardzo wszechstronne różowe wino, doskonałe do łączenia z wędlinami i serami, ale także z przepisami owoce morza na bazie ryb i skorupiaków.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Negroamaro.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 8°/10°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Nie wystawiać na działanie promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12% obj.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> TORMARESCA SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ ROLNICZĄ</p>
Cena 110,99 zł
Sos pomidorowy Madre Perche...

<p>Salsa Madre jest matką wszystkich potraw, przynajmniej tych czerwonych, a jest ich wiele. Pomidorowy sos macierzysty jest słodki i pełny. Surowe, ze szczyptą soli i odrobiną bazylii, idealne do przygotowania wszystkich sosów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 330 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Sos macierzysty w szklanej butelce bez konserwantów i dodatku cukru.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Włoski pomidor 99%, bazylia, sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przestudzić i suche miejsce. Po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> sasvia della Ferrandina, 16 - 73100 Lecce</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g produktu: Wartości odżywcze na 100 g Energia wartość: 22 Kcal (94Kj) Tłuszcz: 0 g Tłuszcze nasycone: 0 g Węglowodany: 5,5 g Błonnik pokarmowy: g Cukry: 4,9 g Sód: 0,43 g Białka: 1,1 g</p>
Cena 22,99 zł
Sos casereccia z ricottą...

<p>Do powieszenia w spiżarni, jak kiedyś. Gotowy do użycia: odkorkować i polać makaron! Nasz sos Casareccia alla Ricotta ma miękki i delikatny smak. Wolno gotowane w garnku, na bazie oliwy z oliwek extra virgin, cebuli i marchwi, potem dobry miąższ pomidorów typu „Roma” i krągły smak ricotty z mleka krowiego. Ostatni dotyk, kilka listków pietruszki i szczypta soli. Tylko to, co robisz w domu. Lekkie sauté z cebuli i marchwi z dodatkiem pietruszki. Gotowy do użycia: odkorkować i wlać do garnka, na odsączony al dente makaron; chwilkę na dużym ogniu. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, tarty ser i podawaj. Idealny do przyprawiania pizzy.</p> <p>Ciekawostka: „scante” w dialekcie Salento oznacza „płonący”, co wskazuje na ricottę i jej mocny, zdecydowany smak.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 330 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> domowy sos, bez dodatku cukru, wolno gotowany. Produkt pasteryzowany.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pomidor 80% (pochodzenia włoskiego) – Cebula – Ricotta 6% (Krem serwatki i MLEKA, sól) - Oliwa z oliwek extra virgin - Marchewka - Bazylia - Sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce. Po otwarciu przechowywać w lodówce i traktować jak świeży produkt.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Bo wierzę, że to sas - Lecce.</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna Kcal 173 – Kj 720, Tłuszcze 10,9g w tym nasycone 4,2g, Węglowodany 10,4g w tym cukry 8,9g, Białka 9,2 g, sól 0,7 g.</p>
Cena 28,99 zł
Grissinetto z solą morską...

<p>Grissinetto z solą morską "Marino grissino" to niewątpliwie jedne z najlepszych, klasycznych i pysznych paluszków chlebowych, prostych w kształcie, ale o niepowtarzalnym smaku. Zawierają cały smak dobrej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ze smakiem soli morskiej pierwszego wyboru. Idealne o każdej porze dnia lub jako dodatek do posiłków.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Słona przekąska bez oleju palmowego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> typ „00” mąka pszenna miękka, oliwa z oliwek, oliwa z oliwek extra vergine, sól morska 2,5%.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>PAIRINGS:</strong> Prosty w formie, ale o niepowtarzalnym smaku. Zawierają cały smak dobrej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ze smakiem soli morskiej pierwszego wyboru. Idealne o każdej porze dnia lub jako dodatek do posiłków.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Guinigi Lucca SRL</p> <p>INFORMACJE ODŻYWCZE (g/100g) Wartość energetyczna Kj 1948 / Kcal 464 Tłuszcze 20 g Z w tym nasycone 2,8 g Węglowodany 60 g W tym cukry 0,9 g Białko 9,8 g Sól 2,5 g</p>
Cena 13,99 zł
Mandorlina intrecciata...

<p>Pleciony migdałowo-pieprzowy "Gina mandorlina" to pyszny warkocz typowy dla tradycji Apulii. Wykonane z prostego i lekkostrawnego ciasta, wzbogaconego pieprzem i prażonymi ziarnami migdałów. Idealne na każdą okazję, uwalniają cały swój aromat, jeśli zostaną podgrzane tuż przed podaniem. Bardzo smaczne i pyszne w połączeniu z lekkim piwem lub świeżym i lekkim białym winem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Słona przekąska.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> mąka pszenna miękka typ "00" , Olej roślinny palmowy , olej EVO, pestki migdałów (5%), sól, czarny pieprz (0,8%), naturalne aromaty.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Świeże, delikatne i jednocześnie pikantne. Eksplozja smaku, idealna jako aperitif, może towarzyszyć lagerowi lub świeżemu, lekkiemu białemu winu. Podgrzane tuż przed podaniem uwalniają w pełni swój aromat.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Guinigi Lucca SRL</p> <p>INFORMACJE ŻYWIENIOWE (g /100g) Energia Kj 1302 / Kcal 310 Tłuszcze 9,15 g W tym nasycone 3,35 g Węglowodany 50,63 g W tym cukry 1,18 g Białka 6,33 g Sól 6,86 g</p>
Cena 14,99 zł
Tarallo tradycyjne Lecci...

<p>Tarallino „Carlo tarallo” to typowy produkt tradycji apulijskiej, którego ciasto bazowe składa się z mąki, oleju, soli i białego wina. Idealny jako przełamywacz głodu, lubią go dorośli, ale także dzieci. Podgrzany przed podaniem uwalnia cały swój aromat, jak świeżo upieczony. Zgodnie ze swoją starożytną tradycją doskonale komponuje się z piwem lub winem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Słona przekąska bez oleju palmowego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mąka z pszenicy miękkiej typu "00", oliwa z oliwek , oliwa z oliwek extra virgin 5%, sól.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>PAROWANE:</strong> Idealny jako gulasz głodny, lubią go dorośli, ale też dzieci. Podgrzany przed podaniem uwalnia cały swój aromat, jak świeżo upieczony. Zgodnie ze starożytną tradycją idealnie komponuje się z piwem lub winem.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Guinigi Lucca SRL</p> <p>INFORMACJA ODŻYWCZA (g /100g) Wartość energetyczna Kj 1948 / Kcal 464 Tłuszcze 20 g w tym nasycone 2,8 g Węglowodany 60 g W tym cukry 0,9 g Białka 9,8 g Sól 2,5 g</p>
Cena 12,99 zł
Mattoncino o smaku Pizza...

<p>Cegła o smaku pizzy „Manolo pizzaiolo” ma dokładnie taki sam smak jak pizza, która jest bez wątpienia najbardziej znanym włoskim produktem na świecie. Tą przekąską chcieliśmy odtworzyć jej niepowtarzalny smak w wersji „Pocket”, którą można się delektować o każdej porze dnia. Idealna jako przekąska między posiłkami, sprawia, że każda chwila to prawdziwa eksplozja smaków!</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Słona przekąska bez oleju palmowego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mąka z pszenicy miękkiej typu „00” , oliwa z oliwek, sól, pomidor, oregano, cebula, papryka.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Guinigi Lucca SRL</p> <p>INFORMACJA ODŻYWCZA (g/100g) Wartość energetyczna Kj 1948 / Kcal 464 Tłuszcz 20 g W tym nasycone 2,8 g Węglowodany 60 g W tym cukry 0,9 g Białko 9,8 g Sól 2,5 g</p>
Cena 13,99 zł
Tarallino z włoskim koprem...

<p>Tarallino z nasionami kopru włoskiego „Oriella finocchiella” jest produkowane według oryginalnej receptury z wykorzystaniem nasion kopru włoskiego w cieście na tradycyjne apulijskie tarallo. Idealny jako przełamywacz głodu, lubią go dorośli, ale także dzieci, zwłaszcza ze względu na swój rozmiar. Podgrzany przed podaniem uwalnia cały swój aromat, jak świeżo upieczony. Zgodnie ze swoją starożytną tradycją doskonale komponuje się z piwem lub winem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Przekąska z nasion kopru włoskiego bez oleju palmowego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mąka pszenna typ "00", oliwka olej, sól, nasiona kopru włoskiego 0,9%.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Guinigi Lucca SRL</p> <p>INFORMACJA ODŻYWCZA (g/100g) Wartość energetyczna Kj 1948 / Kcal 464 Tłuszcze 20 g w tym nasycone 2,8 g Węglowodany 60 g W tym cukry 0,9 g Białka 9,8 g Sól 2,5 g</p>
Cena 14,99 zł
Grissinetto integrale Lecci...

<p>Pałeczki pełnoziarniste "Pasquale integral" to smaczny i chrupiący produkt, wykonany wyłącznie z najwyższej jakości składników. Praktyczna przekąska na przerwanie dnia lub pyszny dodatek do każdego posiłku, kruche i lekkostrawne, idealnie nadają się do diety bogatej w błonnik. Znakomity produkt dobrze wpisujący się w potrzeby prawidłowej i zbilansowanej diety.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Pełnoziarnista przekąska bez oleju palmowego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pełnoziarnista mąka pszenna miękka 45,5%, " 00" mąka z pszenicy miękkiej, oliwa z oliwek, oliwa z oliwek extra virgin, sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>POŁĄCZENIA:</strong> Pełnoziarnisty paluszek chlebowy to praktyczna przekąska na przerwę w ciągu dnia lub pyszny dodatek do każdego posiłku, kruchy i lekkostrawny, idealny w diecie bogatej w błonnik.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Guinigi Lucca SRL</p> <p>INFORMACJE ODŻYWCZE (g/100g) Wartość energetyczna Kj 1959 / Kcal 468 Tłuszcze 20 g W tym nasycone 2,8 g Węglowodany 59 g W tym cukry 0,6 g Białka 9,4 g Sól 2,5 g</p>
Cena 15,99 zł
Tarallino Biologico Lecci...

<p>Organiczne tarallino „Tonino tarallino” to klasyczne tarallo z apulijskiej tradycji, w wersji z wysokiej jakości 100% BIO składnikami, które mają ważne wartości odżywcze, aby zadowolić wszystkich tych, którzy wybierają zdrowy i zrównoważony styl życia. Wyjątkowy smak oliwy z oliwek wzmacnia jej smak, a podgrzana przed podaniem uwalnia cały swój aromat, jak gdyby była świeżo upieczona. Idealny o każdej porze dnia, zgodnie ze swoją starożytną tradycją doskonale komponuje się z piwem lub winem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Produkt ORGANICZNY bez oleju palmowego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Typ " 00" mąka z miękkiej pszenicy, włoska oliwa z oliwek extra virgin 16%, sól. ORGANIC from EU Agriculture.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> organiczne tarallino to klasyczne tarallo z apulijskiej tradycji, w wersji z wysokiej jakości 100% ekologicznymi składnikami, które mają ważne wartości odżywcze korzyści, aby zadowolić wszystkich tych, którzy wybierają zdrowy i zrównoważony styl życia. Idealny na każdą porę dnia, doskonale komponuje się z piwem lub winem, zgodnie ze swoją starożytną tradycją.</p>
Cena 16,99 zł
Croccantella z Peperoncino...

<p>Cegiełka z papryczką chilli "Lella crunchylla" to przekąska o wesołym i pikantnym smaku z posmakiem papryczki chilli. Pikantna nuta, która dominuje w tych pachnących cegłach sprawia, że ich smak jest niepowtarzalny. Wytwarzane zgodnie z najlepszą tradycją rzemieślniczą, stanowią pyszną i apetyczną okazję o każdej porze dnia. W połączeniu z miękkimi serami i wędlinami będą w stanie towarzyszyć każdemu smakowi i w pełni go uwydatnić pomimo prostoty składników.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Chilli przekąska bez oleju palmowego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mąka pszenna miękka typ "00", oliwa z oliwek, sól, papryka chilli 0,4%, papryka.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Przekąska o wesołym i pikantnym smaku z posmakiem papryczki chilli. Wytwarzane zgodnie z najlepszą tradycją rzemieślniczą, stanowią pyszną i apetyczną okazję o każdej porze dnia. Doskonałe w połączeniu z miękkimi serami i wędlinami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Guinigi Lucca SRL</p> <p>INFORMACJE ODŻYWCZE (g/100g ) Energia Kj 1948 / Kcal 464 Tłuszcze 20 g W tym nasycone 2,8 g Węglowodany 60 g W tym cukry 0,9 g Białka 9,8 g Sól 2,5 g</p>
Cena 14,99 zł
Mattoncino z rozmarynem...

<p>Klocek "Dino rozmaryn" z rozmarynem ma niepowtarzalny smak, mocny i jednocześnie delikatny, wykonany z prostych i starannie dobranych składników to przekąska, która podbija podniebienie. Kruche i smaczne, pozostawia delikatny smak, którego nigdy dość. Doskonałe do delektowania się o każdej porze dnia. Idealna jako przekąska między posiłkami, sprawia, że każda chwila to prawdziwa eksplozja smaków!</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> przekąska rozmarynowa bez oleju palmowego.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> typ „00” mąka z pszenicy miękkiej ", oliwa z oliwek, sól, oliwa z oliwek extra virgin, rozmaryn 0,9%.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł światła i ciepła.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6 miesięcy.</p> <p><strong>PAIRING:</strong> Dzięki zachwycającemu smakowi ta przekąska jest idealna jako przekąska między posiłkami, ale jednocześnie jest uniwersalna przy stole. Dobrze komponuje się z serami i wędlinami, jest pyszny jako baza do kanapek i jest doskonałą przystawką przed podaniem dowolnego dania.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Guinigi Lucca SRL</p> <p>INFORMACJA ŻYWICZNA (g/100g) Wartość energetyczna Kj 1948 / Kcal 464 Tłuszcze 20 g W tym nasycone 2,8 g Węglowodany 60 g W tym cukry 0,9 g Białka 9,8 g Sól 2,5 g</p>
Cena 12,99 zł
Makaron Orecchiette...

<p>Orecchiette maritate to typowy kształt makaronu z Salento, łączący tradycyjne apulijskie orecchiette i „maritati” (lub maccheroncini, czyli domowej roboty), wykonane na fiszbinach: typowy makaron apulijski, tradycyjnie używany na uroczyste obiady i wesela. Profesjonalnie wyprodukowany przez Benedetto Cavalieri Pastificio z najlepszej semoliny z pszenicy durum obecnej we Włoszech, makaron ten reprezentuje produkt najwyższej jakości.<br /> Wszystkie makarony produkowane przez Fabrykę Makaronów Salento produkowane są metodą "delikatną": powolna obróbka ciasta i długie wyciskanie z następną fazą brązowania makaronu. Na koniec powolne suszenie odbywa się metodą „Cirillo”, w specjalnie do tego przeznaczonych pomieszczeniach, przez około 40 godzin. Cały proces, od etapu mieszania po suszenie, odbywa się w niskich temperaturach, tak aby zachować nienaruszone właściwości organoleptyczne.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Orecchiette maritate wolnoschnąca semolina z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowane miejsce; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pastificio Benedetto Cavalieri</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 355 kcal / 1490 kJ; Tłuszcze: 1,5 g – w tym nasycone 0,3 g; Węglowodany: 71,5 g - w tym cukry 3,6 g; Włókna: 2,5g; Białka: 12,5 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 37,99 zł
Makaron Tagliatelle wolno...

<p>Rygorystyczna selekcja włoskiej pszenicy durum i metoda przetwarzania określana jako „delikatna” sprawiają, że jest to interpretator wielkiej włoskiej tradycji.</p> <p>Tagliatelle Cavalieri są dwa razy dłuższe niż zwykłe tagliatelle, ponieważ są pakowane w fałda nienaruszona. Szorstka i porowata powierzchnia Tagliatelle Benedetto Cavalieri doskonale zatrzymuje sos.</p> <p>To właśnie <strong>delikatna metoda</strong> (ciągnienie z brązu i suszenie w niskiej temperaturze) pozwala zachować typowy smak najlepszej pszenicy twarde i zapewnia teksturę i konsystencję bardzo cenioną przez szefów kuchni i „wytrawne podniebienia”!</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Tagliatelle wolnoschnące z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pastificio Benedetto Cavalieri</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 355 kcal / 1490 kJ; Tłuszcze: 1,5 g – w tym nasycone 0,3 g; Węglowodany: 71,5 g - w tym cukry 3,6 g; Włókna: 2,5g; Białka: 12,5 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 37,99 zł
Makaron rzemieślniczy...

<p>Strozzapreti to typowy kształt makaronu z Romanii, doskonały do łączenia z pełnymi sosami kuchni włoskiej. Nasze strozzapreti są produkowane w sposób rzemieślniczy zgodnie z tradycją.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p>Wyprodukowane i pakowane w zakładzie przy Via della Resistenza 4 Alberobello BA</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 354 kcal; Białko 12,5 g; węglowodany 70,5 g; cukry 3,6 g; tłuszcze 1,9 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.</p>
Cena 10,99 zł
Makaron rzemieślniczy...

<p>Rzemieślnicze liście oliwne to format makaronu, który bardzo przypomina liść oliwny, zarówno pod względem koloru, jaki nadaje szpinak, jak i kształtu. Doskonałe do smaku z pełnymi sosami pomidorowymi i grzybowymi, doskonałe z pesto.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, odwodniony szpinak 2%, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p>Wyprodukowane i pakowane w zakładzie przy Via della Resistenza 4 Alberobello BA</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 354 kcal; Białko 12,5 g; węglowodany 70,5 g; cukry 3,6 g; tłuszcze 1,9 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.</p>
Cena 10,99 zł
Makaron rzemieślniczy...

<p>Cavatelli to typowy kształt makaronu z Molise i Apulii, doskonały do łączenia z pełnymi sosami, warzywami lub pesto. Gotowanie 15 minut.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p>Wyprodukowane i pakowane w zakładzie przy Via della Resistenza 4 Alberobello BA</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 354 kcal; Białko 12,5 g; węglowodany 70,5 g; cukry 3,6 g; tłuszcze 1,9 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.</p>
Cena 16,99 zł
Makaron Calamarata wolno...

<p>Calamarata jest krzyżówką mezze Maniche i paccheri i jest jednym z rzemieślniczych kształtów makaronów produkowanych przez Pastificio Benedetto Cavalieri. Do Calamarata Benedetto Cavalieri używane są wyłącznie mieszanki najlepszej pszenicy durum i brązu. Pastificio Benedetto Cavalieri produkuje Calamarata, podobnie jak wszystkie inne rodzaje makaronów, metodą, którą określa jako „delikatną”, polegającą na długotrwałym ugniataniu, powolnym ugniataniu i wreszcie suszeniu w niskiej temperaturze. Ci, którzy kochają gotować, wiedzą, że rzemieślniczy makaron wymaga długiego czasu gotowania.</p> <p>Kalamarata Benedetto Cavalieri potrzebuje 13 minut gotowania. To znacznie więcej niż wymaga makaron przemysłowy, ale nie ma porównania.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pastificio Benedetto Cavalieri</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 354 kcal / 1502 kJ; Tłuszcze: 1,3 g – w tym 0,3 g nasycone; Węglowodany: 72 g - w tym cukry 3,6 g; Włókna: 2,5g; Białka: 12,5 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 37,99 zł
Oliwa Extravergine z...

<p>Oliwa z Oliwek Extra Virgin i Papryczka Chili jest produkowana całkowicie w naturalny sposób, przy użyciu wyłącznie świeżo zebranych aromatycznych ziół; jego opakowanie to praktyczna, lekka i nietłukąca puszka o żywym i kolorowym designie, która będzie prezentować się w młodej i eleganckiej kuchni.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> olej EVO i papryczka chilli w puszce.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> olej EVO 99%, papryczka chilli 1%.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne do przyprawiania roślin strączkowych, zup, dań głównych oraz do sosów all'arrabbiata lub amatriciana.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Frantoio Galantino s.r.l.</p> <h2>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA</h2> <p>na 100 ml produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>Wartość energetyczna</strong> </td> <td>3389 Kj - 824 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcze</strong> </td> <td>92 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym kwasy tłuszczowe nasycone</strong> </td> <td>13 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany</strong> </td> <td>0,0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Błonnik</strong> </td> <td>0,0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Cukry</strong> </td> <td>0,0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Białko</strong> </td> <td>0,0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong> </td> <td>0,0 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 53,99 zł