Montepulciano d'Abruzzo

Aktywne filtry

Montepulciano d'Abruzzo...

<p>Montepulciano d'Abruzzo autorstwa Emidio Pepe to wyjątkowe i ekscytujące czerwone wino. Niewątpliwie winorośl serca Emidio, która ciężko pracowała na jej ponowną ocenę i ponowne odkrycie. Taniec jagód, przypraw i balsamicznych niuansów dla mięsistego, wytrawnego i pełnego wina, zdolnego do połączenia pewnego rustykalnego wigoru z aksamitnymi taninami. <em>Trwałe, głębokie i mineralne</em>, ze zdumiewającym potencjałem starzenia. Wino Terroir, gęsty produkt wykonany zgodnie z filozofią produkcji stowarzyszenia <strong>Triple A</strong> . Rezultatem jest etykieta wykonana rzemieślniczymi metodami z przeszłości, przy użyciu tylko i wyłącznie rodzimych drożdży, bez użycia chemii i z najwyższym szacunkiem dla starożytnej tradycji winiarskiej Abruzji. To biodynamiczne wino, będące wynikiem winifikacji czystego Montepulciano d'Abruzzo, dobrze opisuje terytorium pochodzenia.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> na jednym zbierane wyłącznie ręcznie, po czym następuje staranne odszypułkowanie wybranych kiści i spontaniczna fermentacja w kamionkowych zbiornikach cementowych, po czym Montepulciano d'Abruzzo dojrzewa w tych samych zbiornikach przez 24 miesiące. Następnie jest butelkowane ręcznie bez żadnej filtracji. Następnie pozostawia się go do rafinacji w butelce, a przed wprowadzeniem na rynek jest ręcznie przelewany z jednej butelki do drugiej. Rezultatem jest eleganckie, miękkie, trwałe i dobrze zbudowane wino, doskonałe czerwone do picia teraz i bardziej niż zaskakujące, jeśli pozostawi się je do dojrzewania w piwnicy przez kilka lat.</li> <li><strong>Porady:</strong> Jest to wino o średniej strukturze, które nie wymaga przedłużonego kontaktu z tlenem, aby jak najlepiej uwydatnić swój bukiet. Zaleca się nieco węższe otwarcie kieliszka, aby ułatwić koncentrację i ukierunkowanie aromatów w kierunku nosa. W ten sposób zwiększa się percepcja aromatów, wzmacniając doznania, idealne do wędlin i wędlin, makaronów z sosem mięsnym, risotto z mięsem, wędlin gotowanych.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Abruzja.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Montepulciano.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura pomiędzy 10/12°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> EMIDIO PEPE – TORANO NUOVO (TE).</p>
Cena 351,99 zł
Montepulciano d'Abruzzo...

<p>Po długiej maceracji i 18-miesięcznym pobycie w beczkach Montepulciano odnajduje swoją maksymalną złożoność.</p> <p>Negus to jedno z flagowych czerwonych win firmy, z pewnością świetne wino, definiowane przez wielu z „konkurencji” , jest produkowany w ograniczonych ilościach, dokonując starannej selekcji w najlepszych winnicach posiadłości.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Abruzja.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Montepulciano d'Abruzzo 100%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 18°C</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 15,5% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od jasnej soli.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Decydujące wino, które należy łączyć z wytrawnymi daniami z dziczyzny. Pierwsze dania z sosem z dzika.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Cascina del Colle di D'Onofrio A. &amp; C. s.s.</p>
Cena 265,98 zł