Miody

Aktywne filtry

Miód wielokwiatowy z Umbrii...

<p>Miód wielokwiatowy „Apicoltura Galli” Oro in Bocca z Umbrii ma zwykle słodki, świeży, warzywny i korzenny smak z aromatem rumianku, propolisu, suszonych kwiatów, kwiatów magnolii, aromatycznych ziół, roztartych kwiatów i goździków. Niezbyt trwały, idealnie komponuje się z mlekiem na śniadanie, ale jednocześnie upaja swoją obecnością w herbacie i naparach ziołowych, podkreśla ostrość średnio dojrzałego pecorino, tworząc ciekawy kontrast, podkreślający jego treściwość.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 125 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apicoltura Galli założona i kierowana przez Enrico i Lucę Galli, znajduje się w historycznym centrum Corciano , 15 km od Perugii, stolicy prowincji. Rodzina Galli zajmuje się pszczelarstwem od 1965 roku, początkowo jako hobby, a następnie z czasem przekształciła się w prawdziwy biznes. Ciągła pasja do produkcji miodu i coraz większa dbałość o produkt przekształciły firmę na przestrzeni lat w ustaloną umbryjską rzeczywistość. Zainteresowanie przyrodą i światem „ula” sprawiło, że produkcja ta została bardzo doceniona na terenie Włoch.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na kromkach herbatników, doskonałe w połączeniu z sery.</p>
Cena 31,99 zł
Miód toskański akacjowy I...

<p>Toskański miód akacjowy to z pewnością jeden z najpopularniejszych i najbardziej znanych miodów. Występuje od bezbarwnego do jasnożółtego, prawie zawsze w stanie ciekłym. Nos jest miękki i kwiatowy, z nutą dżemu gruszkowego. Smak jest lekko kwaśny, bardzo słodki (bogaty w fruktozę) z przyjemną i lekką nutą wanilii i słodzonych migdałów. Krótkotrwałe i delikatne.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na starożytnych wzgórzach Romański kościół parafialny Santo Stefano in Campoli schodzi łagodnie w kierunku wsi Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 52,99 zł
Miód Friulano Millefiori...

<p>Miód Millefiori Friulano ucieleśnia typowe smaki obszaru zbierania, który odbywa się wiosną/latem; ma zaakcentowany, dobrze wyróżniający się aromat, związany z przewagą esencji kwiatowych, z których pochodzi. Produkt, odpowiednio kontrolowany, analizowany i selekcjonowany po przybyciu, jest upłynniany w gorącej komorze w temperaturze poniżej 50°C, filtrowany, homogenizowany i pakowany w plastikowe puszki lub bębny metalowe lub szklane słoiki przeznaczone do kontaktu z żywnością. Ma jasnobursztynowy kolor, słodki smak, płynny lub skrystalizowany w zależności od botanicznego pochodzenia kolekcji.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Friuli-Wenecja Julijska.</p> <p><strong>WAGA:</strong> 125g</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowuj z dala od źródeł światła i ciepła w temperaturze pokojowej, aby zachować wszystkie właściwości produktu.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne do klasycznego śniadania na sucharach, doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Apicoltura fratelli Comaro di Comaro Claudio&amp; C. Snc - Cassacco Udine</p> <p>Wartości odżywcze na 100g produktu: Wartość energetyczna: 304 Kcal / 1,272 Kj, Tłuszcze 0g, Węglowodany 82,4g, w tym Cukry 82,12g</p>
Cena 24,99 zł
Miód toskański spadziowy I...

<p>Miód spadziowy ma bardzo ciemny kolor i szczególnie gęstą konsystencję. Po skrystalizowaniu ma brązowawy kolor. Charakterystyczny jest typowy owocowy zapach. Ma mniej słodki smak niż miód otrzymywany z nektarów i jest bardzo bogaty w sole mineralne.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano a Campoli w kierunku wiosek Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 41,99 zł
Miód toskański wrzosowy I...

<p>Toskański miód wrzosowy ma piękny ciemnobursztynowy kolor i średnio drobną krystalizację. W nosie charakterystyczny zapach mlecznych cukierków "mou". W ustach jest słodkawy, aw smaku również potwierdza posmak karmelu. To bardzo przyjemny miód o silnej osobowości.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> między Florencją a Sieną , na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła Santo Stefano in Campoli w kierunku miejscowości Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 48,99 zł
Miód toskański Elicriso I...

<p>Tuscan Helichrysum Honey to w rzeczywistości miód wielokwiatowy, upiększany bezpośrednio przez pszczoły, z olejkami eterycznymi pobranymi z kwiatu Helichrysum. Oleje te nadają miodowi charakterystyczny i intensywny aromat, przypominający przyprawy. Ten zapach jest również wyraźny w smaku. Miód o lekko gorzkim posmaku. Znakomicie komponuje się z serami lub, aby lepiej wykorzystać jego wyjątkowe właściwości, z kromkami chleba tostowego. Helichrysum to krzaczasta, aromatyczna bylina o zdrewniałym podłożu i zielnej części nadziemnej, która odnawia się co roku. Liście liniowe są podobne do liści rozmarynu i pokryte białawą patyną, która wydziela silny i przyjemny aromat. Kwiaty pojawiają się późną wiosną do września i mają charakterystyczny żółty kolor. Jest to typowa roślina makii śródziemnomorskiej, która preferuje grunty nieuprawiane, kamieniste i piaszczyste, dobrze nasłonecznione.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Posiada charakterystyczny i intensywny aromat, przypominający przyprawy. Ma właściwości wykrztuśne, przeciwastmatyczne, przeciwhistaminowe, przeciwutleniające, drenujące i przeciwzapalne. Helichrysum ma szerokie zastosowanie zarówno w kosmetyce do produkcji kremów, płynów do kąpieli i perfum, ze względu na przyjemny korzenny zapach i właściwości zmiękczające, jak i w medycynie.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano a Campoli w kierunku miast Mercatale w Val di Pesa i Montefiridodofi (300 m npm ).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonały do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Simple Via Vallacchio 19 50026 FI</p> <p>Aby dowiedzieć się więcej o miodzie helichrysum kliknij na naszego BLOGA, znajdziesz przepisy, propozycje, ciekawostki i wiele więcej!</p>
Cena 81,99 zł
Miód toskański z kolendry I...

<p>Toskański miód kolendrowy krystalizuje spontanicznie kilka miesięcy po zbiorach. Barwa jest bursztynowa, od klarownej do płynnej, a wraz z krystalizacją ma tendencję do rozjaśniania się. Zapach jest intensywny i przypomina przyprawę pochodzenia. Smak jest lekko słodki z korzennym posmakiem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano in Campoli w kierunku wiosek Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p>
Cena 48,99 zł
Miód toskański z kasztana I...

<p>Toskański miód kasztanowy ma piękny brązowy, ciemnobursztynowy kolor. Bardzo długo pozostaje płynny. W nosie ma mocny, aromatyczny i taninowy smak. Smak ma wrażenie dotykowe, które daje świeżość. Jego słodycz kontrastuje z gorzką, drzewną nutą. Ściągające i bardzo trwałe.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na starożytnych wzgórzach Romański kościół Santo Stefano in Campoli schodzi łagodnie w kierunku miejscowości Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo farma Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 45,99 zł
Miód toskański z...

<p>Toskański miód Sulli to bardzo delikatny miód. Kolor waha się od bladożółtego, miodowego w stanie płynnym, do kremowo-białego po krystalizacji. Smak jest świeży, z delikatnymi nutami balsamicznymi i cytrusowymi. Ze względu na swoją delikatność może całkowicie zastąpić cukier do słodzenia herbaty, mleka, herbatek ziołowych, a także doskonale nadaje się do przygotowania pysznych ciast, którym również nada dłużej utrzymującą się świeżość. Ze względu na delikatny smak jest z pewnością jednym z ulubionych miodów dzieci. Pochodzi z wieloletniej rośliny zielnej, która jest uprawiana jako pasza dla zwierząt na środkowo-południowych obszarach Półwyspu Apenińskiego. Często uprawia się ją również w celu naturalnej regeneracji gruntów rolnych poprzez włączenie jej w płodozmian głównych upraw zbóż. Kwiat purpurowoczerwony, czasem biały, kwitnie pod koniec wiosny, od kwietnia do czerwca.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 g.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano a Campoli w kierunku miast Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonały do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 41,99 zł
Miód toskański ze...

<p>Toskański miód słonecznikowy jest dla oka bursztynowożółty. Ponieważ jest bogaty w glukozę, krystalizacja przebiega bardzo szybko, a dzięki krystalizacji kolor staje się bardziej intensywny. W nosie przypomina zapach siana i liści pomidora. Smak potwierdza ziołowe, słodkie i lekko owocowe odczucia. Jego nazwa rodzajowa pochodzi od dwóch greckich słów „helios” (= słońce) i „anthos” (= kwiat). Jest to charakterystyczny kwiat wzgórz Toskanii, gdzie uprawia się go głównie ze względu na nasiona, które mogą być wykorzystywane w zootechnice jako pokarm dla zwierząt oraz do produkcji oleju słonecznikowego. Uprawa na przeważnie pagórkowatym obszarze, takim jak Toskania, pozwala stworzyć widoki, których nasi turyści z pewnością nie zapomną.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> pomiędzy Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła Santo Stefano a Campoli w kierunku miast Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w temperaturze pokojowej ciała, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 41,99 zł
Miód toskański z kwiatów...

<p>Toskański miód millefiori jest krystaliczny i kremowy, wyraża całą dobroć i jakość miodu pozyskiwanego z najlepszych obszarów Toskanii. Dla nosa, jeśli chodzi o smak, jest bardzo złożony i zróżnicowany pod względem zapachów i smaków, które zmieniają się z roku na rok wraz z normalną zmiennością kwiatów. Jest to bardzo bogaty i trwały miód, płynny latem, później krystalizuje. Jego kolor waha się od jasno bursztynowego do słomkowożółtego.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła Santo Stefano in Campoli w kierunku miejscowości Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonale komponuje się z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gospodarstwo I Greppi di Silli Miciolo należące do Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 41,99 zł
Miód toskański z lipy I...

<p>Toskański miód lipowy długo zachowuje płynny stan, podczas którego ma bursztynowy kolor. Po skrystalizowaniu ma tendencję do rozjaśniania się odcieniami od kości słoniowej do beżu. Zapach jest intensywny i prawie balsamiczny. Smak potwierdza te doznania, wzbogacając je przyjemną cytrusową i lekko gorzkawą nutą.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano a Campoli w kierunku miast Mercatale w Val di Pesa i Montefiridodofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 45,99 zł
Miód toskański z jeżyny I...

<p>Toskański miód jeżynowy w stanie płynnym ma bursztynowy kolor z zielonkawymi refleksami. Przy krystalizacji, która zachodzi dość szybko, kolor miodu staje się mniej lub bardziej ciemnobursztynowy. W nosie jest bardzo delikatne, a na podniebieniu gęsta konsystencja oraz bardzo bogaty i złożony smak. Przyjemnie rozpływające się w ustach.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach że Starożytny romański kościół parafialny Santo Stefano in Campoli schodzi łagodnie w kierunku miejscowości Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Gospodarstwo Greppi di Silli Miciolo należące do Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 71,99 zł
Miód toskański lawendowo-...

<p>Miód lawendowo-limonkowy to miód o autentycznym smaku, który łączy w sobie intensywny i kwiatowy zapach lawendy ze zdecydowanym i trwałym smakiem limonki. Idealna mieszanka o mocnym kolorze i niepowtarzalnym smaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Siena , na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła Santo Stefano in Campoli w kierunku miejscowości Mercatale w Val di Pesa i Montefiridodofi (300 m npm).</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne do klasycznego śniadania na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gospodarstwo I Greppi di Silli Miciolo należące do Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 45,99 zł
Miód toskański z...

<p>Toskański miód eukaliptusowy jest zwarty, o niezbyt jasnym kolorze, który ma zwykle bursztynowe, czasem prawie szarawe odcienie. Przy bliższym przyjrzeniu się, ma bardzo drobny rozmiar cząstek i krystalizuje w ciągu kilku miesięcy. Ma zdecydowany i mocny smak, miód z charakterem, o smaku, który można określić jako prawie balsamiczny. Niektórzy kojarzą go ze smakiem grzybów, drewna i curry, kocanki i lukrecji. Ma ważne właściwości lecznicze, ponieważ jest stosowany w leczeniu: bólu gardła, kaszlu, grypy i przeziębienia.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które od starożytnego romańskiego kościoła Santo Stefano Campoli schodzi łagodnie w kierunku miejscowości Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo di Alfani gospodarstwo Julian &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 66,99 zł
Miód toskański z ostu I...

<p>Thistle Honey ma bursztynowy kolor, z mniej lub bardziej jasnymi odcieniami. Jest to miód o mocnym i charakterystycznym smaku, jego intensywny aromat przywodzi na myśl kwiaty śródziemnomorskiej wsi, bogate w bardzo słodkie aromaty. Aromat jest bardzo bogaty i lekko pikantny: przypominający cynamon z lekką obecnością gałki muszkatołowej; zawiera bardzo słodki komponent kwiatowy, przypominający dżemy z czerwonych owoców oraz mocniejszy i subtelniejszy, jak świeżo garbowana skóra. W gardle uwalnia cały swój charakter ze zdecydowanym i charakterystycznym bukietem oraz uwalnia bardzo słodki i trwały smak.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano a Campoli w kierunku miast Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 66,99 zł
Miód toskański z bożodrzewu...

<p>Miód toskański Ailanto to miód o zdecydowanie owocowym smaku. W stanie ciekłym ma jasnożółty kolor, który ma tendencję do rozjaśniania się podczas krystalizacji. Smak charakteryzuje się wyraźną słodyczą i zdecydowanym aromatem owocowym, który nawiązuje do Moscato, a zatem do brzoskwini. Końcowy posmak przypomina owoce tropikalne.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> między Florencją a Sieną, na wzgórza, które od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano in Campoli schodzą łagodnie w kierunku wiosek Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gospodarstwo Greppi di Silli Miciolo należące do Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 52,99 zł
Miód toskański z bluszczu I...

<p>Toskański miód bluszczowy jest jednym z najtrudniejszych do wyprodukowania ze względu na dużą szybkość krystalizacji i wysoki procent naturalnie zawartej w nim wody. Dlatego nasz miód został lekko odwodniony, aby zachować jego szczególne właściwości organoleptyczne (przechowywanie w warunkach wysokiej wilgotności przez kilka tygodni spowodowałoby uruchomienie procesów fermentacyjnych, które nieodwracalnie zniszczyłyby jego właściwości). Charakteryzuje się drobną, jednorodną i spójną krystalizacją. Jasny kolor, wydziela lekki zapach zieleni, trawy, przyjemnie potwierdzony również w ustach. Sugeruje się smak miodu bluszczowego bez podgrzewania go w celu zmiękczenia. Bluszcz to wiecznie zielona roślina pnąca, lianiformna, bardzo powszechna w lasach i zacienionych nieuprawnych obszarach Toskanii. Może rosnąć pełzająco lub zwisająco, osiągając przy tym systemie znaczne wysokości (20-25 m). Często można go spotkać przyczepionego do ścian starych, opuszczonych ruin.Kwitnie około połowy września i jest bardzo ceniony przez pszczoły. Owoce, małe czarne jagody, stanowią doskonałą rezerwę pokarmową dla ptaków na zimę.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 g.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano in Campoli w kierunku miast Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne do klasycznego śniadania na sucharach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 52,99 zł
Miód toskański z chruściny...

<p>Miód truskawkowy jest uważany za jeden z najlepszych miodów i jeden z najtrudniejszych w produkcji ze względu na późne dojrzewanie kwiatu. Ma bursztynowy kolor z refleksami orzecha laskowego; smak jest intensywny i trwały, pozostawiając gorzki posmak.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> między Florencją a Siena, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano in Campoli w kierunku wiosek Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 78,99 zł
Miód toskański z lucerny I...

<p>Miód Alfalfa to jeden z najstarszych produkowanych miodów, o bursztynowej barwie, krystalizuje samorzutnie kilka miesięcy po zbiorze, przybierając ciemniejszy kolor. Smak jest przyjemny, intensywny i ma wysoki stopień kwaskowatości.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Pomiędzy Florencja i Siena, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła parafialnego Santo Stefano a Campoli w kierunku wiosek Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonałe do łączenia z serami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> I Greppi di Silli Miciolo gospodarstwo Alfani Giuliano &amp; Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI</p>
Cena 41,99 zł