Polenta Tirolese I Gelsi 170g
<p>Błyskawiczna tyrolska polenta z boczkiem, pieczarkami i serem. Gotowy w 5 minut, wyprodukowany rzemieślniczym sposobem zgodnie z tradycją.</p>
<p><strong>SPOSÓB UŻYCIA:</strong> Zagotować około litra osolonej wody. Posypać mąką i gotować przez co najmniej pięć minut, mieszając, aż będzie ugotowane i gęste według uznania. Podawać z gałką masła i posypaną serem.</p>
<p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 170 gramów</p>
<p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p>
<p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Gotowana mąka kukurydziana, boczek, borowiki, ser puder.</p>
<p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p>
<p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p>
<p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p>
<p><strong>PRODUKT PAKOWANY W FABRYCE:</strong> Via Thomas Edison 27-29 - Arezzo (AR) - Włochy</p>
<h2>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA</h2>
<p>na 100 g produktu</p>
<table>
<tbody>
<tr>
<td><strong>Energia</strong> </td>
<td>1433 Kj / 338 Kcal</td>
</tr>
<tr>
<td><strong>Tłuszcze</strong> </td>
<td>2,2 g</td>
</tr>
<tr>
<td><strong>w tym nasycone</strong> </td>
<td>0,4 g</td>
</tr>
<tr>
<td><strong>Węglowodany</strong> </td>
<td>71 g</td>
</tr>
<tr>
<td><strong>W tym cukry</strong> </td>
<td>0 g</td>
<td>td></td>
</tr>
<tr>
<td><strong>Białko</strong> </td>
<td>8,4 g</td>
</tr>
<tr>
<td><strong>Sól</strong> </td>
<td>0,1 g</td>
</tr>
</tbody>
</table>
Cena
10,99 zł