Veneto

Aktywne filtry

Amarone classico...

<p>Butelka, którą możesz otworzyć i cieszyć się przy stole bez uczucia przytłoczenia. Elegancja, krągłość, ale nigdy nie mdłości: to cechy Amarone z winnicy Tommasi.</p> <p>Podejście firmy do Amarone pozostaje w tradycji, faworyzując elegancję i równowagę. Korzenne nuty, mokka i dzikie zioła wzbogacają trwały, soczysty i owocowy bukiet czarnej wiśni, duszonej śliwki i suszonych owoców.</p> <p>Intensywna i głęboka rubinowa czerwień z odcieniami granatu. W nosie złożone nuty aromatyczne, od owoców w alkoholu po gorzkie przyprawy, czarny pieprz, lukrecję i kakao. W ustach intensywne, o świetnej strukturze, mocne z wystawną ekspresją dojrzałych owoców. Finisz jest przyjemnie falisty i suchy.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 15%, Oseleta 5%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 18°C</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 15% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Elegancja i struktura sprawiają, że idealnie pasuje do dziczyzny, czerwonych mięs, serów o długim okresie dojrzewania. Jest idealnym towarzyszem długich rozmów.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> S.S. Agricola Tommasi Viticoltori</p>
Cena 411,99 zł
Valpolicella Classico...

<p>Valpolicella Classico Superiore DOC to wyśmienite czerwone wino, które oddaje autentyczną duszę, aromaty i smaki regionu, z którego pochodzi. W nosie jest owocowe i delikatne, z nutami wiśni i dojrzałych malin, czerwonych owoców i słodkich migdałów. Na podniebieniu jest wytrawne, ale aksamitne i dobrze zbalansowane, z przyjemnym posmakiem gotowanych, spalonych i otulających owoców, do łączenia z kuchnią lądową, a zwłaszcza drugimi daniami na bazie mięsa, doskonale komponuje się z pieczoną polędwicą wieprzową.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Czerwone wino o lśniącej rubinowej barwie, z refleksami przechodzącymi z wiekiem w granat.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 45% Corvina, 20% Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara, 5% Dindarella.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 14 a 14 /18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Vinicola Farina Srl</p>
Cena 115,99 zł
Amarone Classico della...

<p>Dojrzewanie w cemencie, dojrzewanie w beczkach z dębu slawońskiego i rafinacja w butelce bez filtracji sprawiają, że jest eteryczna i korzenna w nosie, wytrawna, owocowa, ciepła i aksamitna na podniebieniu. Elegancja, miękkość, struktura i trwałość to jego charakterystyczne cechy.<br /> Rubinowo-czerwony kolor z refleksami granatu. Eteryczny, korzenny z nutami wiśni, owoców w alkoholu, przypraw, kakao i nutami balsamicznymi. W ustach wytrawne, ciepłe, aksamitne, o świetnej strukturze, delikatne, eleganckie i zrównoważone.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina 70%, Corvinone 10%, Rondinella 10%, Molinara 10%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°C</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 16% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonałe do dań o mocnych smakach, takich jak dziczyzna, pieczeń i duszone mięso. Dobrze komponuje się z serami twardymi i dojrzewającymi.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Vinicola Farina Srl</p>
Cena 274,98 zł
Cabernet DOC Colli Euganei

<p>W Cabernet DOC zaznaczone płaskorzeźby oddzielone świeżymi dolinami, odpowiednie nasłonecznienie i zmieszanie osadów aluwialnych z rozpadającymi się skałami wulkanicznymi determinują intensywne cechy jakościowe winogron. Te właściwości nadają winom czerwonym kolor i moc, które czerpią z gleby, a także intensywność zapachu i smaku; W nosie nasz Cabernet DOC jest intensywny, charakterystyczny, czasem pikantny, o harmonijnym, pełnym i długotrwałym smaku, idealny do dobrze przyprawionych pierwszych dań, mięsnych dań głównych i dojrzałych serów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Rubinowe wino o niezwykłej żywotność i intensywność.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Cabernet Sauvignon 80% – Cabernet Franc 20%.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12, 5 -13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 14 a 18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu chronić przed światłem słonecznym.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Cantina Colli Euganei</p>
Cena 53,99 zł
Ripasso Valpolicella...

<p>100% wina Valpolicella Superiore jest REPASSOWANE na niecałkowicie sprasowanych skórkach Amarone. Maceracja moszczu skóry 12-15 dni w niekontrolowanej temperaturze naturalnej. Okresowe wymiany. dręczący. Fermentacja malolaktyczna. Przelej do beczek z francuskiego dębu o pojemności 350 l, 500 l i 3500 l. Okres dojrzewania 12 miesięcy. Ripasso, które nie wysusza winogron.</p> <p>Rubinowoczerwone, eleganckie w nosie z nutami czerwonych owoców i przypraw oraz delikatnym aromatem drewna. Pełne, zrównoważone taninami i kwasowością.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina i Corvinone 85%, Rondinella 10% i Barbera 5%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18 °.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Sery dojrzewające, Pierwsze dania z mięsem, Drugie dania z czerwonego mięsa, Zupy.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> MUSELLA SOCIETA' SEMPLICE AGRICOLA</p>
Cena 149,99 zł
Valpolicella DOC Classico...

<p>Ta czerwień, którą można zapamiętać ze względu na długi i smaczny finisz, pochodzi z winnic Valpolicella Classica. Delikatny bukiet przypominający migdały i fiołki. Wytrawny, miękki i dobrze zbudowany smak zaskakuje podniebienie wybuchem wiśni i śliwek.</p> <ul> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Valpolicella Classico Superiore to przyjemnie aromatyczne wino o aksamitna i elegancka struktura, będąca w stanie połączyć w szkle świeżość i ciało, ukazując swoje najlepsze cechy dzięki owocowemu zapachowi. Rubinowoczerwony, uwalnia aromaty dojrzałych wiśni, czerwonych kwiatów, anyżu, lukrecji i tytoniu. Ciepłe i miękkie, ale dobrze wsparte kwasowością, ma wyrafinowane taniny i przyjemną trwałość z owocowymi tonami.</li> <li><strong>Parowanie:</strong> Valpolicella zdecydowanie pasuje do mięsa, pamiętaj, że smaczna i treściwa , powinno mu towarzyszyć równie ważne wino. Z polentą z ragu z żeberek, z pieczenią w piecu z ziemniakami i średnio dojrzewającymi serami.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 85% Corvina Veronese, 10% Rondinella, 5% Corvinone.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Zenato Winery – Peschiera del Garda (VR).</p> <h3>Winiarstwo Zenato</h3> <p>95 hektarów w najbardziej odpowiednim obszary Lugana i klasyczny obszar Valpolicella. Dwie twarze, jedna biała, druga czerwona, oba symbole win gatunkowych, które wywodzą się z głębokiej pasji do tego terytorium, z szacunku dla czasu, z rodzinnej tradycji, która od ponad 60 lat ceni lokalne odmiany. 1960, San Benedetto di Lugana. To tutaj zaczyna bić serce Sergio Zenato. Jego historia to pasja i praca; pełna tożsamość ze swoim terytorium i ludnością; zdolności przedsiębiorczych i otwartości na innowacje w zakresie nowych technik produkcji wina i inwestycji w rodzime winorośle. Historia, która znad brzegów jeziora Garda dotarła na wzgórza pobliskiej Valpolicella, gdzie ze słonecznych winnic Corvina i Rondinella w Costalunga, w gminie Sant'Ambrogio, rodzą się wina czerwone firmy.</p>
Cena 100,99 zł
Ripasso Valpolicella...

<p>Ripasso Valpolicella Superiore DOCG Fumanelli pochodzi z 30-40% Corvina, 40-50% Corvinone i 10-20% Rondinella. Winnice pergolowe mają średni wiek 25-30 lat, szpalery z systemem Guyot przy 2500 winorośli na hektar zamiast tego mają wiek 8-10 lat. Zbiór odbywa się ręcznie przy ścisłej selekcji winogron w najlepszej fazie dojrzewania na przełomie września i października. Winifikacja odbywa się po zimnej maceracji. Po tym następuje okres odpoczynku w drewnie do drugiego przejścia przez 8-10 miesięcy i dalsze dojrzewanie w butelce przez co najmniej 3 miesiące</p> <p>Niezbyt intensywna rubinowa barwa, wyraźny zapach dojrzały owoc przypominający wiśnię i bardzo dojrzałą wiśnię morello.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina 30-40%, Corvinone 40-50%, Rondinella 10-20%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 18° .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Sery dojrzewające, Pierwsze dania ziemiste , dania główne z czerwonego mięsa, zupy.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Marchesi Fumanelli</p>
Cena 139,99 zł
Ripasso Valpolicella...

<p>Jest to jedno z najważniejszych win Valpolicella Superiore w regionie i jest uzyskiwane z winogron z winnicy Monte Sant'Urbano. Po starannej selekcji winogrona są suszone przez około 20-25 dni, co daje koncentrację, bogactwo aromatów i miękkość, które znajdują idealną równowagę po około dwóch latach leżakowania. To wino, które uderza swoją niezwykłą elegancją i złożonością.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Intensywny rubinowy kolor z bogatym i otulającym bukietem w aromatach owoców i aromatycznych ziół . Pikantne nuty, solidne i zdecydowane na podniebieniu, miękkie i eleganckie.</li> <li><strong>Para:</strong> doskonale pasuje do wszystkich grillowanych czerwonych mięs, duszonych mięs, pieczeni i serów.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina Veronese i Corvinone 75%, Rondinella 20%, Molinara 5%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> SPERI VITICOLTORI SSA - San Pietro in Cariano VR.</p>
Cena 136,99 zł
Amarone della Valpolicella...

<p>Jedna z najbardziej prestiżowych marek Valpolicella, w wersji Magnum.<br />W pełni wyraża tradycję regionu Veneto i dzięki bardzo długiemu okresowi leżakowania w barrique, jest harmonijny i z wyrazistą równowagą niezwykłej elegancji i finezji.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> Po zbiorach kiście winogron wszystkich więdną cztery odmiany winorośli, a tłoczenie odbywa się dopiero w połowie grudnia. Po fermentacji dojrzewanie odbywa się przez 36 miesięcy w nowych beczkach. Wreszcie, Amarone della Valpolicella DOC, z winnicy Dal Forno Romano, uzupełniają dwa lata leżakowania w butelce.</li> <li><strong>Cechy:</strong> Intensywny i nieprzenikniony rubinowy kolor. Uwodzicielski w nosie, otwiera się nutami przejrzałych czarnych owoców, które są ozdobione złożonymi odniesieniami do mokki, ciemnej czekolady, pieprzu i dębu. Smak jest pełny i obfity, oferuje aksamitną i gładką taninę oraz wspaniałe i fascynujące zamknięcie.</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Nie jest to wino do picia podczas zwykłego niedzielnego obiadu, ale zarezerwowane na ważne okazje. Doskonałe do słonki na grzankach.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 1,5 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Oseleta, Chorwacja, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura pomiędzy 12/18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Cantina Dal Forno Romano</h3> <p>Dalla budowa osiedla i piwnicy a Od 1990 roku Romano Dal Forno z maniakalną uwagą przygląda się wszystkim procesom produkcyjnym, zarówno między rzędami, jak i w piwnicy, począwszy od sadzenia winnic, aż po techniki suszenia.<br />W tej piwnicy narodziła się tradycja winnica i technologia są połączone, a związkiem jest produktywność: tutaj badania przezwyciężają irytację, jeśli wino ma reprezentować rzeczywistość Dal Forno Romano, musi mieć jakość, o której nie można dyskutować.</p>
Cena 5 501,01 zł
Amarone della Valpolicella...

<p>Jedna z najbardziej prestiżowych marek Valpolicella, w wersji Magnum.<br /> W pełni wyraża tradycję regionu Veneto i dzięki bardzo długiemu okresowi leżakowania w beczkach barrique jest harmonijny i z wyrazistą równowagą niezwykłej elegancji i finezji.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> po zbiorów, kiście winogron wszystkich czterech odmian winorośli pozostawia się do wyschnięcia i dopiero w połowie grudnia przeprowadza się tłoczenie. Po fermentacji dojrzewanie odbywa się przez 36 miesięcy w nowych beczkach. Wreszcie, Amarone della Valpolicella DOC, z winnicy Dal Forno Romano, uzupełniają dwa lata leżakowania w butelce.</li> <li><strong>Cechy:</strong> Intensywny i nieprzenikniony rubinowy kolor. Uwodzicielski w nosie, otwiera się nutami przejrzałych czarnych owoców, które są ozdobione złożonymi odniesieniami do mokki, ciemnej czekolady, pieprzu i dębu. Smak jest pełny i obfity, oferuje aksamitną i gładką taninę oraz wspaniałe i fascynujące zamknięcie.</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Nie jest to wino do picia podczas zwykłego niedzielnego obiadu, ale zarezerwowane na ważne okazje. Doskonałe do słonki na grzankach.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Oseleta, Chorwacja, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Piwnica z Forno Romano</h3> <p>Od czasu budowy osiedla i piwnicy w 1990 roku Romano Dal Forno zwracał obsesyjną uwagę na wszystkie procesy produkcyjne, zarówno między rzędami, jak i w piwnicy, zaczynając od sadzenia winnic, aż po techniki suszenia.<br /> To właśnie w tej piwnicy spotykają się tradycja winnic i technologia, a związkiem jest produktywność: tutaj badania przezwyciężają irytację , jeśli wino ma reprezentować rzeczywistość Dal Forno Romano, musi mieć jakość, o której nigdy nie można dyskutować.</p>
Cena 2 501,07 zł
Valpolicella Superiore DOC...

<p>Pochodzące z jednej z najbardziej prestiżowych winnic we Włoszech, to czerwone czerwone wino jest harmonijne i aksamitne, z ważnymi taninami i owocowym finiszem w alkoholu.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> W kieliszku ma intensywny rubinowy kolor czerwony kolor. Profil zapachowy otwierają aromaty wiśni i dojrzałych czerwonych owoców, nuty suszonych owoców, wspomnienia szlachetnego drewna i przypraw. Na podniebieniu ma dobrą strukturę, z harmonijnym łykiem, delikatną taniczną konsystencją i zrównoważonym finiszem, z długim i owocowym finiszem. Prawdziwa legenda w czerwieni, by rozkoszować się prawdziwą duszą Valpolicelli!</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Risotto z sosem mięsnym, serami pleśniowymi, mięsem pieczonym i grillowanym, dziczyzną i serami dojrzewającymi.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 1,5 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Molinara, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Wino Dal Forno Romano</h3> <p>Trudno w to uwierzyć że Dal Forno nieustannie oferuje wyjątkowe wina, o niezwykłej strukturze tanin i zrównoważonej kwasowości, o naprawdę wyjątkowej miękkości. A jednak jest dokładnie tak, żniwo po żniwie. Romano Dal Forno urodził się w 1957 roku w Capovilla, kilka kilometrów od Illasi. Właśnie w tym środowisku, gdzie wino bardziej niż produkt jest filozofią życia, rodzina dba o swoje winnice już od czterech pokoleń. Punkt zwrotny w jego życiu i pracy nastąpił w wieku 22 lat, kiedy poznał Giuseppe Quintarelli, który stał się dla niego pouczającym przewodnikiem: otworzył oczy na nowy sposób produkcji wina i sadzenia winnic, dzięki czemu poczuł, jak ważne jest skupić się na jakości, a nie na ilości.</p> <p>Początki charakteryzowały się wieloma trudnościami, ale zjednoczenie rodziny i wkład synów Romano, Marco, Luca i Michele, sprawiły, że piwnica szybko stała się absolutnym punktem odniesienia w światowej strukturze wina. Od lat, dzięki zaangażowaniu całej rodziny, firma osiągnęła standardy, którym trudno dorównać, z niezłomnym zamiarem oferowania wyjątkowych emocji i przyjemności każdemu, kto pije produkt Dal Forno. Piwnica, która opowiada historię terytorium i jego tradycji: absolutny punkt odniesienia.</p>
Cena 1 512,00 zł
Valpolicella Superiore DOC...

<p>To czerwone wino pochodzące z jednej z najbardziej prestiżowych winnic we Włoszech jest harmonijne i aksamitne, z ważnymi taninami i owocowym finiszem w alkoholu.</p> <ul> <li><strong>Funkcje:</strong> W kieliszku ma intensywny rubinowy kolor. Profil zapachowy otwierają aromaty wiśni i dojrzałych czerwonych owoców, nuty suszonych owoców, wspomnienia szlachetnego drewna i przypraw. Na podniebieniu ma dobrą strukturę, z harmonijnym łykiem, delikatną taniczną konsystencją i zrównoważonym finiszem, z długim i owocowym finiszem. Prawdziwa legenda w czerwieni, by rozkoszować się prawdziwą duszą Valpolicelli!</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Risotto z sosem mięsnym, serami pleśniowymi, mięsem pieczonym i grillowanym, dziczyzną i serami dojrzewającymi.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Molinara, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Winiarstwo Dal Forno Romano</h3> <p>To trudne Wierzymy, że Dal Forno jest w stanie nieustannie oferować wyjątkowe wina, o niezwykłej strukturze tanin i zrównoważonej kwasowości, o naprawdę wyjątkowej miękkości. A jednak jest dokładnie tak, żniwo po żniwie. Romano Dal Forno urodził się w 1957 roku w Capovilla, kilka kilometrów od Illasi. Właśnie w tym środowisku, gdzie wino bardziej niż produkt jest filozofią życia, rodzina dba o swoje winnice już od czterech pokoleń. Punkt zwrotny w jego życiu i pracy nastąpił w wieku 22 lat, kiedy poznał Giuseppe Quintarelli, który stał się dla niego pouczającym przewodnikiem: otworzył oczy na nowy sposób produkcji wina i sadzenia winnic, dzięki czemu poczuł, jak ważne jest skupić się na jakości, a nie na ilości.</p> <p>Początki charakteryzowały się wieloma trudnościami, ale zjednoczenie rodziny i wkład Synowie Romano, Marco, Luca i Michele, poprowadzili piwnicę, która szybko stała się absolutnym punktem odniesienia w światowej strukturze winiarskiej. Od lat, dzięki zaangażowaniu całej rodziny, firma osiągnęła standardy, którym trudno dorównać, z niezłomnym zamiarem oferowania wyjątkowych emocji i przyjemności każdemu, kto pije produkt Dal Forno. Piwnica, która opowiada historię terytorium i jego tradycji: absolutny punkt odniesienia.</p>
Cena 664,99 zł
Soave DOC Classico Zenato

<p>Soave ma starożytną historię i dziś, podobnie jak wtedy, wyróżnia się właśnie swoją lekkością. Garganega w czystości i starzenie w stali sprawiają, że Soave Classico Colombara to prawdziwy żartowniś w letnich menu. Soave Classico marki Zenato jest produkowane z winogron Garganega i Chardonnay uprawianych w winnicach położonych w gminach Soave i Monteforte d'Alpone.</p> <ul> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Nos ujawnia delikatne aromaty ale intensywny, o białych kwiatach, jabłku i gruszy. Na podniebieniu miękkie z lekkim aromatem i przyjemną świeżością, słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Intensywny, ale delikatny. Wytrawne, średnio treściwe i lekko aromatyczne.</li> <li><strong>Dopasowania:</strong> Podawać schłodzone, aby jak najlepiej wykorzystać wszystkie cechy struktury i miękkości. Pasuje do przystawek, pierwszych dań, ryb i świeżych serów.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>WINOGRONODMIANA:</strong> Garganega 70%, Chardonnay 30%.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12 , 5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 8 a 10°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Zenato Azienda Vitivinicola S.r.l. - Peschiera del Garda (VR).</p> <h3>Wino Zenato</h3> <p>95 hektarów w najbardziej odpowiednich obszarach Lugany i w klasycznej dzielnicy Valpolicella. Dwie twarze, jedna biała, druga czerwona, oba symbole win gatunkowych, które wywodzą się z głębokiej pasji do tego terytorium, z szacunku dla czasu, z rodzinnej tradycji, która od ponad 60 lat ceni lokalne odmiany. 1960, San Benedetto di Lugana. To tutaj zaczyna bić serce Sergio Zenato. Jego historia to pasja i praca; pełna tożsamość ze swoim terytorium i ludnością; zdolności przedsiębiorczych i otwartości na innowacje w zakresie nowych technik produkcji wina i inwestycji w rodzime winorośle. Historia, która znad brzegów jeziora Garda dotarła na wzgórza pobliskiej Valpolicella, gdzie ze słonecznych winnic Corvina i Rondinella w Costalunga, w gminie Sant'Ambrogio, rodzą się wina czerwone firmy.</p>
Cena 64,99 zł
Lugana DOC San Benedetto...

<p>Lugana San Benedetto jest wynikiem selekcji najlepszych winogron z winnic uprawianych na terenie posiadłości San Benedetto, miasta położonego w jednym z najbardziej historycznych i odpowiednich obszarów denominacji, na południe od jeziora Garda. Charakteryzuje się bogatą i głęboką osobowością, z szeroką i złożoną gamą świeżych zapachów.</p> <p>Jego pełny smak, który przechodzi od suszonego jabłka do ananasa, od gruszki do wanilii, charakteryzuje się długi i błyszczący finisz, który zapewnia przyjemną trwałość posmaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 0,75 l butelki.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sardynia.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> cannonau, z niewielkimi dodatkami carignano i bovale.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 8° /10°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonałe jako dodatek do aperitifów i przystawek, idealnie komponuje się z daniami na bazie ryb oraz wszelkimi daniami na zimno.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Zenato Azienda Vitivinicola S.r.l.</p>
Cena 99,99 zł
Spumante Cuvèe Brut Lounge...

<p>Spumante Cuvée Brut Lounge ma bardzo delikatne i trwałe perlage, nos jest eteryczny, delikatny, bardzo osobisty dzięki synergii między aromatami odmian i drożdży, ze zdecydowaną nutą aromatyczną, jego smak jest pełny, harmonijny, wytrawny . Jego zbiór odbywa się ręcznie we wrześniu, po czym następuje miękkie tłoczenie z krótką zimną maceracją skórek i statyczna dekantacja moszczu. Jego podstawowa fermentacja odbywa się w stalowych zbiornikach w temperaturze 18/19°C na wyselekcjonowanych drożdżach. Młode wino jest przechowywane na drobnym osadzie przez kilka tygodni; następną fazą jest druga fermentacja, która trwa 20/25 dni w temperaturze 18°. Po zakończeniu wino musujące jest przechowywane na osadzie przez kilka tygodni. Następnie przystępujemy do stabilizacji winianu i butelkowania.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelka 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino musujące o słomkowożółtym kolorze z zielonkawymi refleksami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Aromatyczne odmiany typowe dla górnego obszaru Treviso.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura od 0 do 4°C.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 11,5% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Astoria Wines.</p>
Cena 48,99 zł
Prosecco Valdobbiadene...

<p>Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Millesimato charakteryzuje się bardzo drobnoziarnistym perlage, intensywnym, owocowym aromatem brzoskwini i melona, miękkim, pełnym, harmonijnym, aromatycznym smakiem. Urodzony na przyjemnych wzgórzach między Conegliano i Valdobbiadene, z winogron zbieranych ręcznie w małych koszyczkach, winifikowanych i musujących zgodnie z najnowocześniejszymi technologiami. Zbiór odbywa się ręcznie z winogronami w maksymalnej równowadze chemicznej / organoleptycznej, po czym następuje miękkie tłoczenie. Podstawową fermentację przeprowadza się w stalowych pojemnikach, a przed jej zakończeniem młode wino przenosi się do autoklawu w celu przeprowadzenia drugiej fermentacji (20/25 dni), po której następuje okres około 15/20 dni na osadzie: ta technika zapewnia bardziej owocowe i charakterystyczne wino musujące w swoim aromacie.Idealne jako aperitif, do dań na bazie ryb lub po prostu do biesiadnego kieliszka.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino musujące o blado słomkowożółtym kolorze z zielonkawymi refleksami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Glera.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 11% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Wina Astoria.</p>
Cena 96,99 zł
Prosecco Treviso DOC brut...

<p>Prosecco Treviso DOC brut Tiemo jest opracowywane metodą Charmat, która obejmuje naturalną refermentację wina bazowego w dużych pojemnikach lub autoklawach. W ten sposób Prosecco najlepiej wyraża swój aromatyczny i przyjemny potencjał, typowość i świeżość, które czynią z niego wino cenione i poszukiwane przez krajowych i międzynarodowych konsumentów. Charakteryzuje się bardzo drobnymi i trwałymi bąbelkami o słomkowożółtych i zielonkawych refleksach. Kwiatowe aromaty, z dużą ilością akcentów gruszki i jabłka Golden Delicious, utrzymują się na harmonijnym i kremowym podniebieniu. Doskonałe jako aperitif, do lekkich kanapek z warzywami, świeżych serów i pieczonych białych ryb. Zbiór odbywa się ręcznie we wrześniu, po czym następuje miękkie wyciskanie i statyczna dekantacja moszczu. Podstawowa fermentacja odbywa się w stali w temperaturze 18°C z udziałem wybranych autochtonicznych drożdży. Młode wino jest przechowywane na „szlachetnym osadzie” przez miesiąc, następnie filtrowane i dekantowane do autoklawów do drugiej fermentacji. Refermentacja odbywa się zawsze w temperaturze 18°C z wybranymi drożdżami i trwa około 20/25 dni; Następuje 5/10 dni leżakowania na osadzie. Następnie przystępujemy do butelkowania i leżakowania w butelce przez kilka tygodni.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino musujące o słomkowożółtym kolorze z zielonkawymi refleksami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Glera .</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 11,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny .</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Astoria Wines.</p>
Cena 94,99 zł
Prosecco DOC Extra Dry Le...

<p>Prosecco DOC Extra Dry to wyśmienite białe wino musujące produkowane w okolicach Treviso, bąbelkowe pełne smaków pozyskiwanych wyłącznie z winogron Glera. Doceniany jako szlachetny aperitif lub delikatne sałatki z owoców morza.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino musujące o słomkowożółtym kolorze.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Glera.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 11% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera<strong>siarczyny</strong> .</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Le Altane.</p>
Cena 63,99 zł
Valdobbiadene Prosecco...

<p>Prosecco Superiore narodziło się na stromych i skalistych wzgórzach Valdobbiadene, wyhaftowanych winnicami i wykonanych ręcznie z wytrwałością i pasją.</p> <ul> <li><strong>Styl:</strong> w istocie di Jeio włoski styl życia miesza się z typowo międzynarodową beztroską i nieformalnością. Bo od Tokio po Nowy Jork każda chwila świętowania jest idealna na odkorkowanie butelki Prosecco!</li> <li><strong>Pasja:</strong> Nasze bąbelki, których nie można pomylić ze swoim delikatnym, kwiatowo-owocowym smakiem, są wynikiem nieustannego oddania ziemi, szczerej pasji i powołania do doskonałości. Codzienna przyjemność, którą można się dzielić w chwilach towarzyskich i świątecznych.</li> <li><strong>Cechy:</strong> jest wytwarzana z winogron pochodzących z różnych regionów Valdobbiadene Conegliano DOCG. Eleganckie wino, w którym soczystość jest w idealnej równowadze z aromatem, idealne jako aperitif lub przyjemne połączenie z lekkimi daniami na bazie warzyw i ryb.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Błyszczący słomkowożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Bardzo delikatny i żywy perlage. Perfumy na nosie owocowa nuta wyłania się przyjemnie. Jest niezwykle świeży i elegancki. Aromat z charakterystyczną nutą owocową wyczuwalny jest również na podniebieniu, wzmacniając szczególnie delikatny smak.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Aco najmniej 85 % Glera.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 11,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> zawiera temperaturę między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Bisol - Santo Stefano di Valdobbiadene 31049 Treviso (TV).</p>
Cena 90,99 zł
Prosecco DOC Bio Gaggiandre...

<p>Prosecco DOC Bio Gaggiandre jest owocowo-kwiatowe. Winogrona zebrane z winnic prowadzonych w ramach ekologicznej uprawy winorośli są delikatnie wyciskane, a moszcz fermentowany w kontrolowanej temperaturze. Późniejsza druga fermentacja pozwala zachować całe dziedzictwo aromatyczne i przywrócić kwiatowy aromat, przyjemnie wytrawny smak, idealny na aperitif i do delikatnych potraw. Wino organiczne, które zachowuje cechy winorośli, czysty i szczery wyraz umiejętnej pracy w winnicy.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> ORGANICZNE wino musujące o jasnosłomkowożółtym kolorze.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Glera.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 11% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura pomiędzy 4/8 ° .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Astoria Wines.</p>
Cena 81,99 zł
Makaron Tagliatelle z...

<p>Tagliatelle ai Funghi Porcini to klasyczny włoski format makaronu, tagliatelle, z nutą szczególnego smaku borowików: nadaje on Twoim pierwszym daniom smaczny i intensywny smak.</p> <ul> <li><strong>Połączenia:</strong> idealne do sosu „boscaiola” z pieczarkami i kiełbasą lub w wersji chrupiącej z boczkiem lub bekonem. Doskonałe również z prostym sosem pomidorowym.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Tagliatelle z kasza manna z pszenicy durum z borowikami.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda, suszone borowiki 1,3% (Boletus Edulis), aromat, odwodniony czosnek. Może zawierać jaja i soję.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne, suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 10/12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dalla Costa Alimentari srl - Castelminio di Resana (TV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100g: Wartość energetyczna 1507 kJ / 355 kcal Tłuszcze w tym nasycone 1,4 g 0,2 g Węglowodany w tym cukry 72 g 4,3 g błonnik 3,4 g białka 12 g sól 0,12 g.</p>
Cena 13,99 zł
Moscato spumante IGT Colli...

<p>Igt Colli Euganei musujące Moscato charakteryzuje się delikatnym i słodkim aromatem Moscato. Typowy bukiet odmianowy z nutami egzotycznych owoców o słodkim, delikatnym smaku, ale ogólnie o strukturze. Właściwa równowaga pomiędzy słodyczą a kwasowością. Specyfika gleby wzgórz Euganeju nadaje Moscato owocowe, słodko-aromatyczne i długotrwałe nuty z intensywnymi smakami, które sprawiają, że jest to aromatyczne i eleganckie wino.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino musujące o słomkowożółtym kolorze ze złotymi refleksami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Moscato.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura od 0 do 4°C</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 6,5% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne, suche miejsce.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Cantina Colli Euganei</p>
Cena 79,99 zł
Moscato Fashion Victim Astoria

<p>Moscato Fashion Victim przedstawia bursztynowe kolory późnego lata, pomarańcze i żółcie zachodów słońca i winogrona suszące się na kratach, ale także dynamiczną radość kwiatów i złoto najbardziej wystawnej atmosfery: to wymarzone kolory Moscato Fashion Ofiara, promienne doznanie w świecie smaku; Gęste perlage i trwałe fontanny, w nosie charakterystyczny aromat Moscato, mocny i delikatny z nutami brzoskwini, szałwii i tymianku, o intensywnie aromatycznym, delikatnie słodkim, zrównoważonym smaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Błyszczący słomkowożółty Moscato .</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Moscato.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 11,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4 a 8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Wina Astoria.</p>
Cena 70,99 zł
Torcolato DOC Passito Maculan

<p>Torcolato DOC passito to słodkie wino o intensywnym bukiecie z nutami miodu, kwiatów, wanilii i szlachetnego drewna, w ustach jest słodkie i pełne, ma dobre ciało i doskonałą równowagę między kwasowością a cukrami, doskonałe parowanie z małymi wytrawnymi wypiekami lub deserami. Tym, którzy to lubią, polecamy wypróbowanie Torcolato z serami średnio lub długo dojrzewającymi lub serami pleśniowymi o intensywnym smaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,375 litra.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino słodkie o jasnozłotym kolorze.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Vespaiola.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 12/ 14°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> MACULAN srl</p>
Cena 149,99 zł