Rondinella

Aktywne filtry

Amarone classico...

<p>Butelka, którą możesz otworzyć i cieszyć się przy stole bez uczucia przytłoczenia. Elegancja, krągłość, ale nigdy nie mdłości: to cechy Amarone z winnicy Tommasi.</p> <p>Podejście firmy do Amarone pozostaje w tradycji, faworyzując elegancję i równowagę. Korzenne nuty, mokka i dzikie zioła wzbogacają trwały, soczysty i owocowy bukiet czarnej wiśni, duszonej śliwki i suszonych owoców.</p> <p>Intensywna i głęboka rubinowa czerwień z odcieniami granatu. W nosie złożone nuty aromatyczne, od owoców w alkoholu po gorzkie przyprawy, czarny pieprz, lukrecję i kakao. W ustach intensywne, o świetnej strukturze, mocne z wystawną ekspresją dojrzałych owoców. Finisz jest przyjemnie falisty i suchy.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 15%, Oseleta 5%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 18°C</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 15% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Elegancja i struktura sprawiają, że idealnie pasuje do dziczyzny, czerwonych mięs, serów o długim okresie dojrzewania. Jest idealnym towarzyszem długich rozmów.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> S.S. Agricola Tommasi Viticoltori</p>
Cena 411,99 zł
Valpolicella Classico...

<p>Valpolicella Classico Superiore DOC to wyśmienite czerwone wino, które oddaje autentyczną duszę, aromaty i smaki regionu, z którego pochodzi. W nosie jest owocowe i delikatne, z nutami wiśni i dojrzałych malin, czerwonych owoców i słodkich migdałów. Na podniebieniu jest wytrawne, ale aksamitne i dobrze zbalansowane, z przyjemnym posmakiem gotowanych, spalonych i otulających owoców, do łączenia z kuchnią lądową, a zwłaszcza drugimi daniami na bazie mięsa, doskonale komponuje się z pieczoną polędwicą wieprzową.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Czerwone wino o lśniącej rubinowej barwie, z refleksami przechodzącymi z wiekiem w granat.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 45% Corvina, 20% Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara, 5% Dindarella.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 14 a 14 /18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Vinicola Farina Srl</p>
Cena 115,99 zł
Amarone Classico della...

<p>Dojrzewanie w cemencie, dojrzewanie w beczkach z dębu slawońskiego i rafinacja w butelce bez filtracji sprawiają, że jest eteryczna i korzenna w nosie, wytrawna, owocowa, ciepła i aksamitna na podniebieniu. Elegancja, miękkość, struktura i trwałość to jego charakterystyczne cechy.<br /> Rubinowo-czerwony kolor z refleksami granatu. Eteryczny, korzenny z nutami wiśni, owoców w alkoholu, przypraw, kakao i nutami balsamicznymi. W ustach wytrawne, ciepłe, aksamitne, o świetnej strukturze, delikatne, eleganckie i zrównoważone.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina 70%, Corvinone 10%, Rondinella 10%, Molinara 10%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°C</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 16% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonałe do dań o mocnych smakach, takich jak dziczyzna, pieczeń i duszone mięso. Dobrze komponuje się z serami twardymi i dojrzewającymi.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Azienda Vinicola Farina Srl</p>
Cena 274,98 zł
Ripasso Valpolicella...

<p>100% wina Valpolicella Superiore jest REPASSOWANE na niecałkowicie sprasowanych skórkach Amarone. Maceracja moszczu skóry 12-15 dni w niekontrolowanej temperaturze naturalnej. Okresowe wymiany. dręczący. Fermentacja malolaktyczna. Przelej do beczek z francuskiego dębu o pojemności 350 l, 500 l i 3500 l. Okres dojrzewania 12 miesięcy. Ripasso, które nie wysusza winogron.</p> <p>Rubinowoczerwone, eleganckie w nosie z nutami czerwonych owoców i przypraw oraz delikatnym aromatem drewna. Pełne, zrównoważone taninami i kwasowością.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina i Corvinone 85%, Rondinella 10% i Barbera 5%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18 °.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Sery dojrzewające, Pierwsze dania z mięsem, Drugie dania z czerwonego mięsa, Zupy.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> MUSELLA SOCIETA' SEMPLICE AGRICOLA</p>
Cena 149,99 zł
Valpolicella DOC Classico...

<p>Ta czerwień, którą można zapamiętać ze względu na długi i smaczny finisz, pochodzi z winnic Valpolicella Classica. Delikatny bukiet przypominający migdały i fiołki. Wytrawny, miękki i dobrze zbudowany smak zaskakuje podniebienie wybuchem wiśni i śliwek.</p> <ul> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Valpolicella Classico Superiore to przyjemnie aromatyczne wino o aksamitna i elegancka struktura, będąca w stanie połączyć w szkle świeżość i ciało, ukazując swoje najlepsze cechy dzięki owocowemu zapachowi. Rubinowoczerwony, uwalnia aromaty dojrzałych wiśni, czerwonych kwiatów, anyżu, lukrecji i tytoniu. Ciepłe i miękkie, ale dobrze wsparte kwasowością, ma wyrafinowane taniny i przyjemną trwałość z owocowymi tonami.</li> <li><strong>Parowanie:</strong> Valpolicella zdecydowanie pasuje do mięsa, pamiętaj, że smaczna i treściwa , powinno mu towarzyszyć równie ważne wino. Z polentą z ragu z żeberek, z pieczenią w piecu z ziemniakami i średnio dojrzewającymi serami.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 85% Corvina Veronese, 10% Rondinella, 5% Corvinone.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Zenato Winery – Peschiera del Garda (VR).</p> <h3>Winiarstwo Zenato</h3> <p>95 hektarów w najbardziej odpowiednim obszary Lugana i klasyczny obszar Valpolicella. Dwie twarze, jedna biała, druga czerwona, oba symbole win gatunkowych, które wywodzą się z głębokiej pasji do tego terytorium, z szacunku dla czasu, z rodzinnej tradycji, która od ponad 60 lat ceni lokalne odmiany. 1960, San Benedetto di Lugana. To tutaj zaczyna bić serce Sergio Zenato. Jego historia to pasja i praca; pełna tożsamość ze swoim terytorium i ludnością; zdolności przedsiębiorczych i otwartości na innowacje w zakresie nowych technik produkcji wina i inwestycji w rodzime winorośle. Historia, która znad brzegów jeziora Garda dotarła na wzgórza pobliskiej Valpolicella, gdzie ze słonecznych winnic Corvina i Rondinella w Costalunga, w gminie Sant'Ambrogio, rodzą się wina czerwone firmy.</p>
Cena 100,99 zł
Ripasso Valpolicella...

<p>Ripasso Valpolicella Superiore DOCG Fumanelli pochodzi z 30-40% Corvina, 40-50% Corvinone i 10-20% Rondinella. Winnice pergolowe mają średni wiek 25-30 lat, szpalery z systemem Guyot przy 2500 winorośli na hektar zamiast tego mają wiek 8-10 lat. Zbiór odbywa się ręcznie przy ścisłej selekcji winogron w najlepszej fazie dojrzewania na przełomie września i października. Winifikacja odbywa się po zimnej maceracji. Po tym następuje okres odpoczynku w drewnie do drugiego przejścia przez 8-10 miesięcy i dalsze dojrzewanie w butelce przez co najmniej 3 miesiące</p> <p>Niezbyt intensywna rubinowa barwa, wyraźny zapach dojrzały owoc przypominający wiśnię i bardzo dojrzałą wiśnię morello.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina 30-40%, Corvinone 40-50%, Rondinella 10-20%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 18° .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Sery dojrzewające, Pierwsze dania ziemiste , dania główne z czerwonego mięsa, zupy.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Marchesi Fumanelli</p>
Cena 139,99 zł
Ripasso Valpolicella...

<p>Jest to jedno z najważniejszych win Valpolicella Superiore w regionie i jest uzyskiwane z winogron z winnicy Monte Sant'Urbano. Po starannej selekcji winogrona są suszone przez około 20-25 dni, co daje koncentrację, bogactwo aromatów i miękkość, które znajdują idealną równowagę po około dwóch latach leżakowania. To wino, które uderza swoją niezwykłą elegancją i złożonością.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Intensywny rubinowy kolor z bogatym i otulającym bukietem w aromatach owoców i aromatycznych ziół . Pikantne nuty, solidne i zdecydowane na podniebieniu, miękkie i eleganckie.</li> <li><strong>Para:</strong> doskonale pasuje do wszystkich grillowanych czerwonych mięs, duszonych mięs, pieczeni i serów.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina Veronese i Corvinone 75%, Rondinella 20%, Molinara 5%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> SPERI VITICOLTORI SSA - San Pietro in Cariano VR.</p>
Cena 136,99 zł
Amarone della Valpolicella...

<p>Jedna z najbardziej prestiżowych marek Valpolicella, w wersji Magnum.<br />W pełni wyraża tradycję regionu Veneto i dzięki bardzo długiemu okresowi leżakowania w barrique, jest harmonijny i z wyrazistą równowagą niezwykłej elegancji i finezji.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> Po zbiorach kiście winogron wszystkich więdną cztery odmiany winorośli, a tłoczenie odbywa się dopiero w połowie grudnia. Po fermentacji dojrzewanie odbywa się przez 36 miesięcy w nowych beczkach. Wreszcie, Amarone della Valpolicella DOC, z winnicy Dal Forno Romano, uzupełniają dwa lata leżakowania w butelce.</li> <li><strong>Cechy:</strong> Intensywny i nieprzenikniony rubinowy kolor. Uwodzicielski w nosie, otwiera się nutami przejrzałych czarnych owoców, które są ozdobione złożonymi odniesieniami do mokki, ciemnej czekolady, pieprzu i dębu. Smak jest pełny i obfity, oferuje aksamitną i gładką taninę oraz wspaniałe i fascynujące zamknięcie.</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Nie jest to wino do picia podczas zwykłego niedzielnego obiadu, ale zarezerwowane na ważne okazje. Doskonałe do słonki na grzankach.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 1,5 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Oseleta, Chorwacja, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura pomiędzy 12/18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Cantina Dal Forno Romano</h3> <p>Dalla budowa osiedla i piwnicy a Od 1990 roku Romano Dal Forno z maniakalną uwagą przygląda się wszystkim procesom produkcyjnym, zarówno między rzędami, jak i w piwnicy, począwszy od sadzenia winnic, aż po techniki suszenia.<br />W tej piwnicy narodziła się tradycja winnica i technologia są połączone, a związkiem jest produktywność: tutaj badania przezwyciężają irytację, jeśli wino ma reprezentować rzeczywistość Dal Forno Romano, musi mieć jakość, o której nie można dyskutować.</p>
Cena 5 501,01 zł
Amarone della Valpolicella...

<p>Jedna z najbardziej prestiżowych marek Valpolicella, w wersji Magnum.<br /> W pełni wyraża tradycję regionu Veneto i dzięki bardzo długiemu okresowi leżakowania w beczkach barrique jest harmonijny i z wyrazistą równowagą niezwykłej elegancji i finezji.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> po zbiorów, kiście winogron wszystkich czterech odmian winorośli pozostawia się do wyschnięcia i dopiero w połowie grudnia przeprowadza się tłoczenie. Po fermentacji dojrzewanie odbywa się przez 36 miesięcy w nowych beczkach. Wreszcie, Amarone della Valpolicella DOC, z winnicy Dal Forno Romano, uzupełniają dwa lata leżakowania w butelce.</li> <li><strong>Cechy:</strong> Intensywny i nieprzenikniony rubinowy kolor. Uwodzicielski w nosie, otwiera się nutami przejrzałych czarnych owoców, które są ozdobione złożonymi odniesieniami do mokki, ciemnej czekolady, pieprzu i dębu. Smak jest pełny i obfity, oferuje aksamitną i gładką taninę oraz wspaniałe i fascynujące zamknięcie.</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Nie jest to wino do picia podczas zwykłego niedzielnego obiadu, ale zarezerwowane na ważne okazje. Doskonałe do słonki na grzankach.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Oseleta, Chorwacja, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Piwnica z Forno Romano</h3> <p>Od czasu budowy osiedla i piwnicy w 1990 roku Romano Dal Forno zwracał obsesyjną uwagę na wszystkie procesy produkcyjne, zarówno między rzędami, jak i w piwnicy, zaczynając od sadzenia winnic, aż po techniki suszenia.<br /> To właśnie w tej piwnicy spotykają się tradycja winnic i technologia, a związkiem jest produktywność: tutaj badania przezwyciężają irytację , jeśli wino ma reprezentować rzeczywistość Dal Forno Romano, musi mieć jakość, o której nigdy nie można dyskutować.</p>
Cena 2 501,07 zł
Valpolicella Superiore DOC...

<p>Pochodzące z jednej z najbardziej prestiżowych winnic we Włoszech, to czerwone czerwone wino jest harmonijne i aksamitne, z ważnymi taninami i owocowym finiszem w alkoholu.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> W kieliszku ma intensywny rubinowy kolor czerwony kolor. Profil zapachowy otwierają aromaty wiśni i dojrzałych czerwonych owoców, nuty suszonych owoców, wspomnienia szlachetnego drewna i przypraw. Na podniebieniu ma dobrą strukturę, z harmonijnym łykiem, delikatną taniczną konsystencją i zrównoważonym finiszem, z długim i owocowym finiszem. Prawdziwa legenda w czerwieni, by rozkoszować się prawdziwą duszą Valpolicelli!</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Risotto z sosem mięsnym, serami pleśniowymi, mięsem pieczonym i grillowanym, dziczyzną i serami dojrzewającymi.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 1,5 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Molinara, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Wino Dal Forno Romano</h3> <p>Trudno w to uwierzyć że Dal Forno nieustannie oferuje wyjątkowe wina, o niezwykłej strukturze tanin i zrównoważonej kwasowości, o naprawdę wyjątkowej miękkości. A jednak jest dokładnie tak, żniwo po żniwie. Romano Dal Forno urodził się w 1957 roku w Capovilla, kilka kilometrów od Illasi. Właśnie w tym środowisku, gdzie wino bardziej niż produkt jest filozofią życia, rodzina dba o swoje winnice już od czterech pokoleń. Punkt zwrotny w jego życiu i pracy nastąpił w wieku 22 lat, kiedy poznał Giuseppe Quintarelli, który stał się dla niego pouczającym przewodnikiem: otworzył oczy na nowy sposób produkcji wina i sadzenia winnic, dzięki czemu poczuł, jak ważne jest skupić się na jakości, a nie na ilości.</p> <p>Początki charakteryzowały się wieloma trudnościami, ale zjednoczenie rodziny i wkład synów Romano, Marco, Luca i Michele, sprawiły, że piwnica szybko stała się absolutnym punktem odniesienia w światowej strukturze wina. Od lat, dzięki zaangażowaniu całej rodziny, firma osiągnęła standardy, którym trudno dorównać, z niezłomnym zamiarem oferowania wyjątkowych emocji i przyjemności każdemu, kto pije produkt Dal Forno. Piwnica, która opowiada historię terytorium i jego tradycji: absolutny punkt odniesienia.</p>
Cena 1 512,00 zł
Valpolicella Superiore DOC...

<p>To czerwone wino pochodzące z jednej z najbardziej prestiżowych winnic we Włoszech jest harmonijne i aksamitne, z ważnymi taninami i owocowym finiszem w alkoholu.</p> <ul> <li><strong>Funkcje:</strong> W kieliszku ma intensywny rubinowy kolor. Profil zapachowy otwierają aromaty wiśni i dojrzałych czerwonych owoców, nuty suszonych owoców, wspomnienia szlachetnego drewna i przypraw. Na podniebieniu ma dobrą strukturę, z harmonijnym łykiem, delikatną taniczną konsystencją i zrównoważonym finiszem, z długim i owocowym finiszem. Prawdziwa legenda w czerwieni, by rozkoszować się prawdziwą duszą Valpolicelli!</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Risotto z sosem mięsnym, serami pleśniowymi, mięsem pieczonym i grillowanym, dziczyzną i serami dojrzewającymi.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Molinara, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Winiarstwo Dal Forno Romano</h3> <p>To trudne Wierzymy, że Dal Forno jest w stanie nieustannie oferować wyjątkowe wina, o niezwykłej strukturze tanin i zrównoważonej kwasowości, o naprawdę wyjątkowej miękkości. A jednak jest dokładnie tak, żniwo po żniwie. Romano Dal Forno urodził się w 1957 roku w Capovilla, kilka kilometrów od Illasi. Właśnie w tym środowisku, gdzie wino bardziej niż produkt jest filozofią życia, rodzina dba o swoje winnice już od czterech pokoleń. Punkt zwrotny w jego życiu i pracy nastąpił w wieku 22 lat, kiedy poznał Giuseppe Quintarelli, który stał się dla niego pouczającym przewodnikiem: otworzył oczy na nowy sposób produkcji wina i sadzenia winnic, dzięki czemu poczuł, jak ważne jest skupić się na jakości, a nie na ilości.</p> <p>Początki charakteryzowały się wieloma trudnościami, ale zjednoczenie rodziny i wkład Synowie Romano, Marco, Luca i Michele, poprowadzili piwnicę, która szybko stała się absolutnym punktem odniesienia w światowej strukturze winiarskiej. Od lat, dzięki zaangażowaniu całej rodziny, firma osiągnęła standardy, którym trudno dorównać, z niezłomnym zamiarem oferowania wyjątkowych emocji i przyjemności każdemu, kto pije produkt Dal Forno. Piwnica, która opowiada historię terytorium i jego tradycji: absolutny punkt odniesienia.</p>
Cena 664,99 zł