Pecorino semistagionato di...
<p>Ma zaokrąglony kształt misy, cienką skórkę o ciepłym złotym odcieniu; w środku pasta jest biała z lekkimi oczkami, delikatna na podniebieniu.</p>
<p>Pecorino di Amatrice należy do kategorii produktów <strong>półdojrzałych</strong>, produkt charakteryzujący się przyjemną <strong>miękkością</strong> silny>, którego nie ma sobie równych wśród swoich towarzyszy. Okrągły kształt misy, z cienką skórką o ciepłym złocistym odcieniu, wnętrze białe z lekkim połyskiem, delikatne na podniebieniu. Jego delikatne i przyjemne cechy sprawiają, że nadaje się do każdego momentu posiłku, od przystawki do zakończenia. Ser stołowy, który idealnie smakuje z dobrym świeżym chlebem lub pieczywem z oliwek, sezamu. Doskonałe połączenie z miodem cytrusowym dla wzmocnienia kontrastu słodko-kwaśnego.</p>
<p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały ser do krojenia, do podania z dżemem lub miodem, złożony z pomidorów lub papryki.</p>
<p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> około 450 gramów</p>
<p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Sezonowanie: 30/60 dni. Pasta kompaktowa. Twarda skórka.</p>
<p><strong>POCHODZENIE:</strong> Lazio.</p>
<p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pasteryzowane MLEKO Owcze (pochodzenia włoskiego), podpuszczka, sól, fermenty lateks - Powierzchnia zabezpieczona konserwującymi środkami powlekającymi: E 235, E 202</p>
<p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Temperatura od 4 do 8°C</p>
<p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 4/5 miesięcy.</p>
<p><strong>PRODUCENT:</strong> F.LLI PETRUCCI SRL Via Angelo Maria Ricci, 111 - 02100 Rieti.</p>
<p>Średnia wartość odżywcza WARTOŚCI na 100 g produktu: ENERGIA 333,2 TŁUSZCZE 25,2 w tym KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 19,15 WĘGLOWODANY 0,3 w tym CUKIER 0,3 BIAŁKA 26,30 SÓL 1,7</p>
Cena
112,99 zł