Lazio

Aktywne filtry

Pecorino semistagionato di...

<p>Ma zaokrąglony kształt misy, cienką skórkę o ciepłym złotym odcieniu; w środku pasta jest biała z lekkimi oczkami, delikatna na podniebieniu.</p> <p>Pecorino di Amatrice należy do kategorii produktów <strong>półdojrzałych</strong>, produkt charakteryzujący się przyjemną <strong>miękkością</strong> silny&gt;, którego nie ma sobie równych wśród swoich towarzyszy. Okrągły kształt misy, z cienką skórką o ciepłym złocistym odcieniu, wnętrze białe z lekkim połyskiem, delikatne na podniebieniu. Jego delikatne i przyjemne cechy sprawiają, że nadaje się do każdego momentu posiłku, od przystawki do zakończenia. Ser stołowy, który idealnie smakuje z dobrym świeżym chlebem lub pieczywem z oliwek, sezamu. Doskonałe połączenie z miodem cytrusowym dla wzmocnienia kontrastu słodko-kwaśnego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonały ser do krojenia, do podania z dżemem lub miodem, złożony z pomidorów lub papryki.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> około 450 gramów</p> <p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Sezonowanie: 30/60 dni. Pasta kompaktowa. Twarda skórka.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Lazio.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pasteryzowane MLEKO Owcze (pochodzenia włoskiego), podpuszczka, sól, fermenty lateks - Powierzchnia zabezpieczona konserwującymi środkami powlekającymi: E 235, E 202</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Temperatura od 4 do 8°C</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 4/5 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> F.LLI PETRUCCI SRL Via Angelo Maria Ricci, 111 - 02100 Rieti.</p> <p>Średnia wartość odżywcza WARTOŚCI na 100 g produktu: ENERGIA 333,2 TŁUSZCZE 25,2 w tym KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 19,15 WĘGLOWODANY 0,3 w tym CUKIER 0,3 BIAŁKA 26,30 SÓL 1,7</p>
Cena 112,99 zł
Pecorino Romano DOP F.lli...

<p>W 100% włoskie i ręcznie robione Pecorino z certyfikatem DOP, dojrzewające przez 12 miesięcy, o dobrze podpartym cylindrycznym kształcie. Twarda, zwarta pasta o barwie od jasnej bieli do słomkowożółtej. Idealny do przygotowania typowych pierwszych dań włoskiej tradycji, w rzeczywistości można go utrzeć na <strong>carbonara, amatriciana i cacio e pepe</strong> .</p> <p>Pecorino Romano DOP „Caseificio Storico di Amatrice” 100 % Włoskie i ręcznie robione, dojrzewające przez 12 miesięcy, o dobrze podpartym cylindrycznym kształcie, z czarnym wieczkiem i specjalnymi środkami powlekającymi. Twarda, zwarta pasta o barwie od jasnej bieli do słomkowożółtej. Aromatyczny i lekko pikantny smak, mniej lub bardziej intensywny w zależności od przyprawy. Jest wytwarzany skrupulatnie z poszanowaniem dyscypliny produkcji Pecorino Romano DOP, aby zagwarantować konsumentowi delektowanie się doskonałym produktem włoskiej doskonałości. Formy Pecorino Romano poddawane są brandowaniu u źródła na całej pięcie za pomocą specjalnej matrycy.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> około 200 gramów.</p> <p><strong>WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE:</strong> Przyprawa: 12 miesięcy. Pasta kompaktowa. Twarda skóra.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Lacjum.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> MLEKO Owcze, sól, podpuszczka jagnięca, fermenty mlekowe - Obróbka powierzchniowa ze środkami powlekającymi. konserwanty E235, E202 i barwnik E172.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°C</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 4/5 miesięcy.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Może być stosowany jako dodatek do prostych lub wyszukanych dań, idealny do spożywania po posiłku. Typowy ser stołowy w połączeniu z dobrym miodem akacjowym lub kompotami owocowymi, doskonały na zakończenie posiłku. Zaskakująco tarty na makaronie, aby nadać potrawie dodatkowego wyrazu.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> F.LLI PETRUCCI SRL Via Angelo Maria Ricci, 111 - 02100 Rieti.</p> <p>Średnie WARTOŚCI ODŻYWCZE na 100 g produktu: Wartość energetyczna 1677 kJ / 400,78 kcal Węglowodany 0 g Tłuszcze 33,02 g Cukry 0 g Kwasy tłuszczowe nasycone 23,6 g Białka 25,90 g Sól 1,88 g</p>
Cena 78,99 zł