Calabria

Aktywne filtry

BIO marmolada z pomarańczy...

<p>Bio marmolada z pomarańczy i imbiru zawiera 82% owoców, bez konserwantów, skomponowany z produktów ekologicznych, jest słodzony cukrem gronowym. Przygotowanie polega na wyselekcjonowaniu starannie obranych i pokrojonych pomarańczy w gotowe do gotowania puree, które umieszcza się w kociołku o pojemności 200 litrów na około dwie godziny, z dodatkiem soku winogronowego. Dopiero w ostatniej fazie dodaje się 1% wysokiej jakości odwodnionego imbiru w proszku. W celu zagwarantowania autentyczności, wysokich standardów jakości i przejrzystości na każdym etapie łańcucha dostaw (łańcucha przemysłowego) wykorzystywane są wyłącznie, głównie lokalne, świeże owoce. Pomarańczowo-imbirowa rozkosz wspaniale komponuje się z serami i uwalnia wszystkie swoje aromaty po prostu posmarowane tostami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 220 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Organiczny dżem w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> pomarańcze (60 %)*, cukier winogronowy*, imbir (0,6%)*<br />* Produkt ekologiczny.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej; otwarty dżem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni od otwarcia.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 2/3 lata.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p> <p>Przeciętne wartości odżywcze na 100g Wartość energetyczna 879 kJ (210 kcal) Tłuszcze 0,4g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g Węglowodany 50g - w tym cukry 50g Błonnik 5,6g Białka 1,4g Sól 0,015g</p>
Cena 21,99 zł
Salsa słodko-kwaśna z...

<p>Słodko-kwaśna salsa z granatów i białego pieprzu to bardzo szczególny sos, powstały z wyrafinowanego połączenia kwaśnego i garbnikowego smaku granatu oraz łagodnego pikantnego smaku białego pieprzu. Te ostre i zdecydowane nuty sprawiają, że sos z granatu i białego pieprzu jest idealnym dodatkiem do miękkich, świeżych serów, takich jak świeże pecorino, caciocavallo, ricotta, robiola, burrata czy mozzarella.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 110 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Sos słodko-kwaśny w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> granat (37%), przecier jabłkowy, cukier, substancja żelująca: pektyna, pieprz biały 0,4%.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p>
Cena 16,99 zł
BIO Delizia figowa z...

<p>Organiczna Rozkosz Figi i Cynamonu to smaczny i ekologiczny dżem, który zawiera w sobie aromaty i smaki wszystkiego, co latem oferuje nam natura. Dzięki słodkiemu smakowi figi – letnie owoce w pełnym tego słowa znaczeniu – nadają temu dżemowi wyjątkowy i wyrafinowany smak. Mieszanka z cynamonem sprawia, że dżem ten idealnie nadaje się do nadania oryginalności słodyczom lub jako smaczny dodatek do serów. Organiczna rozkosz z fig i cynamonu doskonale nadaje się również do przetworów na słono.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 220 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Dżem ORGANICZNY w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> figi (77%), winogrona cukrowe, cynamon (0,03%) %); produkty pochodzące z upraw ekologicznych.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W chłodnym i suchym miejscu; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p> <p>Przeciętne wartości odżywcze na 100g produktu Wartość energetyczna 1026 kJ (245 kcal) Tłuszcze 0,5g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany 58g – w tym cukry 58g Błonnik 6,2g Białka 2 ,0g Sól 0,012g</p>
Cena 21,99 zł
Marmolada z pomarańczy i...

<p>Dżem pomarańczowo-cytrynowy z 82% włoskich owoców to pyszny dżem, który zawiera to, co najlepsze z tych dwóch smacznych owoców cytrusowych. Świetnie nadaje się do posmarowania pieczywa na śniadanie, ale także jako nadzienie do ciast i placków. Do przygotowania marmolady pomarańczowo-cytrynowej na 100g produktu zużywa się 82g owoców. Ta marmolada doskonale komponuje się również z serami, takimi jak świeże pecorino i sery górskie.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 340 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Dżem cytrusowy w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Sok, miąższ i skórka z pomarańczy i cytryn pokroić na małe kawałki, cukier.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce, po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p> <p>Przeciętne wartości odżywcze na 100g Wartość energetyczna 854 kJ (204 kcal) Tłuszcze 0,3g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany 49g - w tym cukry 49g Błonnik 5,2g Białka 1,2g Sól 0,010g</p>
Cena 18,99 zł
Marmolada z klementynek...

<p>Dżem z klementynek z 82% włoskich owoców to doskonały sposób na delektowanie się szlachetnym zapachem i delikatnym aromatem klementynek, śródziemnomorskich owoców o wielu właściwościach. Oprócz tego, że są bogate w witaminę C, klementynki są również przeciwutleniaczami, dietetycznymi i silnie nawilżającymi, dzięki zawartości wody, doskonale nadają się do nadzienia oraz jako nadzienie do tart, ciastek i wypieków deserowych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 340 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Dżem klementynowy w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Calabria</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Sok, miąższ i skórka klementynek pokrojonych na małe kawałki, cukier.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche,&lt; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p> <p>Przeciętne wartości odżywcze na 100g produktu Wartość energetyczna 779 kJ (186 kcal) Tłuszcze 0,2g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany 45g – w tym cukry 45g Błonnik 4,4g Białka 0,9g Sól 0,017g</p>
Cena 18,99 zł
Pikantny sos słodko-kwaśny...

<p>Słodko-kwaśny sos peperoncino z papryczką to idealny pikantny sos do serów, najlepiej miękkich, takich jak crescenza, brie, taleggio, caciocavallo i ricotta. To prawdziwa rozkosz w towarzystwie mięsa, zwłaszcza gotowanego. Sos z ostrej papryki jest również doskonały do chleba, grzanek, a nawet do pizzy, być może z 4 serami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 110 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Pikantny sos słodko-kwaśny w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Papryka, cukier, papryka ostra (15%), ocet, substancja żelująca: pektyna, sól.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p>
Cena 16,99 zł
Słodko- kwaśna salsa z...

<p>Słodko-kwaśna salsa z gruszek i różowego pieprzu jest idealny do serów. Ale jaki jest najbardziej odpowiedni ser? Słodki smak gruszki, przełamany delikatną pikantnością różowego pieprzu, sprawia, że sos ten doskonale komponuje się ze wszystkimi rodzajami serów, od świeżych po dojrzałe. Doskonałe również do serów pleśniowych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 110 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Sos słodko-kwaśny w szklanym słoiczku.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> gruszki 77%, cukier, różowy pieprz 1,1%.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p>
Cena 16,99 zł