Corvina e Corvinone

Aktywne filtry

Ripasso Valpolicella...

<p>100% wina Valpolicella Superiore jest REPASSOWANE na niecałkowicie sprasowanych skórkach Amarone. Maceracja moszczu skóry 12-15 dni w niekontrolowanej temperaturze naturalnej. Okresowe wymiany. dręczący. Fermentacja malolaktyczna. Przelej do beczek z francuskiego dębu o pojemności 350 l, 500 l i 3500 l. Okres dojrzewania 12 miesięcy. Ripasso, które nie wysusza winogron.</p> <p>Rubinowoczerwone, eleganckie w nosie z nutami czerwonych owoców i przypraw oraz delikatnym aromatem drewna. Pełne, zrównoważone taninami i kwasowością.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina i Corvinone 85%, Rondinella 10% i Barbera 5%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18 °.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Sery dojrzewające, Pierwsze dania z mięsem, Drugie dania z czerwonego mięsa, Zupy.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> MUSELLA SOCIETA' SEMPLICE AGRICOLA</p>
Cena 149,99 zł