Ryby i owoce morza

Aktywne filtry

Makrela z chili i imbirem...

<p>Makrela została wzbogacona o 2 apetyczne składniki: papryczkę chilli i imbir dla eksplozji smaku. To idealny przepis dla tych, którzy chcą jeść ryby w fantazyjny sposób i bez utraty smaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 125 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Filety z makreli w puszce.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Liguria .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej; po otwarciu przechowywać w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 3/5 lat.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> <strong>MAKRELA</strong> Oliwa z oliwek Papryczka chili 2% (Capsicum annuum ) Imbir 2% (zingiber officinale) Sól</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Icat Food S.p.A. Via Palestro, 2/5 - 16122 Genua</p> <p>Średnie wartości odżywcze na 100g produktu: Wartość energetyczna: 1323 kJ / 319 kcal Tłuszcze : 27 g w tym nasycone 5,6 g Węglowodany: 0 g w tym cukry 0 g Białka: 20 g Sól: 0,9 g</p>
Cena 21,99 zł
Pasta z anchois Angelo...

<p>Pasta z anchois to wysokiej jakości, bezglutenowy produkt, który podkreśla smak tłustych ryb, idealny do smarowania grzanek, pieczywa czy kanapek. Znakomicie nadaje się również jako przyprawa do makaronów i ryżu.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 60 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron d „bezglutenowe sardele.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Liguria.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w +4°C.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6/12 miesięcy.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> SARDELKI* Sól *Engraulis encrasicolus</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Icat Food S.p.A. Via Palestro, 2/5 - 16122 Genua</p> <p>Odżywianie deklaracja. Wartości średnie na 100g produktu: Wartość energetyczna: 675 kJ / 161 kcal Tłuszcze:8 g w tym nasycone 3,3 g Węglowodany: 0,3 g w tym cukry 0 g Białka: 22 g Sól: 15 g</p>
Cena 16,99 zł
Filety z tuńczyka w oliwie...

<p>Filety z tuńczyka łowi się latem, kiedy mięso jest bardziej miękkie. Ryba ze względu na jasny kolor i konsystencję mięsa pochodzi głównie z Oceanu Atlantyckiego i Indyjskiego. Wyselekcjonowane filety pakowane są ręcznie jeden po drugim, do których dodaje się drobną oliwę z oliwek. Są naprawdę doskonałe i można je wykorzystać na wiele różnych sposobów, jako przystawkę lub sałatkę, jako dodatek do pierwszego lub drugiego dania.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Filety z tuńczyka w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Liguria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Filety z tuńczyka, oliwa z oliwek.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej; po otwarciu przechowywać w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 3/5 lat.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> TUŃCZYK* Oliwa z oliwek Oliwa z oliwek Sól* Thunnus Albacares</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Icat Food S.p.A. Via Palestro, 2/5 - 16122 Genua</p> <p>Deklaracja żywieniowa Średnie wartości na 100g produktu: Wartość energetyczna: 844 kJ / 202 kcal Tłuszcze: 10,4 g w tym nasycone1,5 g Węglowodany: &lt; 2,1 g w tym cukry&lt; 0 g Białko: 24,9 g Sól: 1,4 g</p>
Cena 46,99 zł
Ikra z tuńczyka tarta...

<p>Tata bottarga z tuńczyka to ten szczególny składnik, który wzbogaca w szczególności różne rodzaje receptur opartych na makaronach, nadając smak i zapach morza, idealny w połączeniu z pierwszym daniem z małżami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 20 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> tarta bottarga z tuńczyka w torebce, produkt bez konserwantów i skrobi.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Ikra tuńczyka (Thunnus albacares), sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej; po otwarciu przechowywać w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6/12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Ditta Drago Sebastiano di Giuseppe Drago</p> <h2>Średnia wartość odżywcza</h2> <p>na 100 g produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>V. Energia</strong> Energia V.</td> <td>1215 Kj/291 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcze ogółem</strong> Tłuszcz ogółem</td> <td>17,3 g</td> </tr> <tr> <td><strong>w tym nasycone</strong> Nasycone</td> <td>1,14 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany ogółem</strong> Węglowodany</td> <td>0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym cukry</strong> Cukier</td> <td>0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Białko</strong> Białko</td> <td>32,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Błonnik</strong> Błonnik</td> <td>2,1 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong> Sól</td> <td>2,13 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 31,99 zł
Makrela w oliwie Riserva...

<p>Makrela jest przetwarzana zgodnie z najstarszymi tradycyjnymi metodami, selekcjonowana i obrabiana ręcznie, z długim leżakowaniem w oliwie z oliwek.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 125 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Liguria.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Po otwarciu w lodówce w temperaturze pokojowej.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 3/5 lat.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> <strong>MAKRELA</strong> Oliwa z oliwek Sól</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Icat Food S.p.A. Via Palestro, 2/5 - 16122 Genua</p> <p>Wartości średnie na 100g produktu: Wartość energetyczna: 900 kJ Tłuszcze: 12 g w tym nasycone 2,3 g Węglowodany: 0 g w tym cukry 0 g Białka: 25 g Sól: 1,1 g</p>
Cena 22,99 zł
Filety z sardynek bez skóry...

<p>Filety z sardynek są ręcznie robione na łowisku, idealne dla tych, którzy kochają tłuste ryby na pierwsze danie o świeżym i smacznym smaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 105 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Filety z sardynek <strong>bez skóry i bez kości</strong> .</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Liguria.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 3/5 lat.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> SARDYNKI Oliwa z oliwek Sól Sardina pilchardus.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Icat Food S.p.A. Via Palestro, 2/5 - 16122 Genua</p> <p>Średnie wartości na 100 g produktu: Wartość energetyczna: 741 kJ / 177 kcal Tłuszcze: 7,7 g w tym nasycone2,0 g Węglowodany:0 g w tym cukry&lt;0 g Białka: 26,9 g Sól:1,0 g</p>
Cena 20,99 zł
Brzuszki z tuńczyka w...

<p>Tuńczyk Ventresca w oliwie z oliwek składa się z miękkich i smacznych plastrów najlepszego śródziemnomorskiego tuńczyka; najlepszy smak mają ryby poławiane w wodach umiarkowanych i wiosną, na początku aktywności wędrownej, ponieważ mięso jest nieco tłustsze, a mięśnie zwarte, ale wciąż miękkie. Ventresca to najbardziej ceniona część tuńczyka, pozyskiwana z najgrubszej części ryby, która otacza jamę brzuszną (brzuch), gdzie mięso jest bardziej miękkie i smaczniejsze. Produkt, który można wykorzystać na tysiące sposobów, od sałatek po smaczne drugie dania.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 115 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Boczek z tuńczyka w puszce.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Liguria.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 3/5 lat.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Ventresca di <strong>TUNA*</strong> Oliwa z oliwek Sól *Thunnus Albacares</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Icat Food S.p.A. Via Palestro, 2/5 - 16122 Genua</p> <h4>Średnie wartości na 100 g produktu:</h4> <table> <tbody> <tr> <td>Energia:</td> <td>1470 kJ / 355 kcal</td> </tr> <tr> <td>Tłuszcze:</td> <td>30 g</td> </tr> <tr> <td>w tym nasycone</td> <td>4,7 g</td> </tr> <tr> <td>Węglowodany:</td> <td>&lt;0,6 g</td> </tr> <tr> <td>w tym cukry</td> <td>&lt;0,5 g</td> </tr> <tr> <td>Białka:</td> <td>21 g</td> </tr> <tr> <td>Sól:</td> <td>1,2 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 46,99 zł
Portugalskie sardynki w...

<p>Portugalskie sardynki są selekcjonowane i przetwarzane na świeżo, zgodnie z tradycyjnymi metodami, długo sezonowane w oliwie z oliwek, idealne do wszystkich przetworów rybnych na zimno i na ciepło.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 120 gramów .</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Portugalskie sardynki w puszkach.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Liguria.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 3/5 lat.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Sardynki, oliwa z oliwek, sól.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Icat Food S.p.A. Via Palestro, 2/5 - 16122 Genua</p> <p>Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu: Energia: 741 kJ / 161 kcal Tłuszcze: 7,7g w tym nasycone 2 g Węglowodany: 0 g w tym cukry 0 g Białka: 26,9 g Sól: 1,0 g</p>
Cena 13,99 zł
Filety anchois z Morza...

<p>Filety anchois z Morza Kantabryjskiego tradycyjnie poławia się wiosną, kiedy mięso jest doskonałe zarówno pod względem smaku, jak i wielkości. Przetwarzanie odbywa się na łowisku i jest wyłącznie ręczne, aby zawsze zagwarantować doskonały produkt.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 50 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Filety anchois w puszce.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Liguria.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej ; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 10/15 miesięcy.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> <strong>ANCHOVIES,</strong> Sól, Oliwa z oliwek.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Icat Food S.p.A. Przez Palestro, 2/5 - 16122 Genua</p> <p>Średnie wartości odżywcze na 100g produktu: Wartość energetyczna: 863 kJ / 206 kcal Tłuszcz: 10 g w tym nasycone 2 g Węglowodany: 0 g w tym cukry 0 g Białka: 29 g Sól: 9 g</p>
Cena 31,99 zł
Pesto Cetarese w sosie z...

<p>Cetarese Pesto z Colatura di Alici w oleju EVO to wyjątkowa receptura, która powstała z umiejętnego połączenia prostych i oryginalnych składników. Na bazie anchois i Colatury, prawdziwych symboli tradycji Cetara, dodaje się migdały, orzeszki piniowe, czarne i zielone oliwki, kapary, oliwę z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, pietruszkę, bazylię, oregano, ostrą paprykę i sól, aby ożywić produkt wyjątkowy i oryginalny, do bruschetty i grzanek lub jako dodatek do doskonałego dania z makaronu al dente.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 90 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Pesto Catarese z sosem anchois w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Sos z anchois, orzechy włoskie, migdały, orzeszki pinii, anchois, czarne i zielone oliwki, kapary, oliwa extra virgin, pietruszka, bazylia, oregano, ostra papryka, sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce. Po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Delfino Battista S.r.l.</p>
Cena 54,99 zł
Sos z Anchois- Colatura di...

<p>La Colatura di Alici to płyn o bursztynowym kolorze, uzyskiwany w wyniku szczególnego procesu dojrzewania anchois w soli. Sos z anchois to produkt, który nie wymaga specjalnego traktowania do spożycia. Ze względu na swoją soczystość, a także jako przyprawa do makaronów i ryżu, może być również stosowana do aromatyzowania świeżych i gotowanych warzyw. Jest odpowiedni dla wszystkich typów konsumentów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 40 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Colatura z alnchois w butelce </p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Ekstrakt z solonej sardeli, sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W suchych pomieszczeniach, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła, po po otwarciu przechowywać w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Delfino Battista S.r.l.</p>
Cena 39,99 zł
Filety z tuńczyka w...

<p>Termin „buzzonaglia ztuńczyka” odnosi się do części fileta, która znajduje się blisko środkowej kości, kręgosłupa ryby. Ma intensywny smak i ciemną barwę i jest ceniona przede wszystkim za swoją miękkość, o ciemnoczerwonej, prawie czarnej barwie, idealna jako drugie danie na zimno, w połączeniu z sałatkami, gotowanymi ziemniakami i ogólnie dodatkami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 220 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Kawałki tuńczyka błękitnopłetwego Buzzonaglia w ręcznie robionym szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Tuńczyk błękitnopłetwy (55%), olej słonecznikowy (44%), sól morska.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu czterech dni.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 3/4 lata.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Campisi Salvatore S.r.l. Unipersonale Via Marzamemi 12, 96018 Marzamemi (SR)</p> <p>Informacje żywieniowe Średnie wartości na 100 g: Energia Kcal-Kj: 1156-278 I Tłuszcze: 19,3, w tym tłuszcze nasycone: 3 I Węglowodany 0,4, w tym cukry: O I Błonnik: O I Białka: 25,5 I Sól: 1,5</p>
Cena 31,99 zł
Pikantny paszet z anchois...

<p>Pikantny Pasztet Anchois to smaczny, aromatyczny sos, idealny do grzanek, kanapek, pierwszych dań, aby nadać mu smak morza ze zrównoważonym pikantnym akcentem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 90 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Pasztet z anchois w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Anchois, ostra papryka, papryka, olej słonecznikowy, sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6/12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Delfino Battista S.r.l.</p>
Cena 20,99 zł