Barbera

Aktywne filtry

Ripasso Valpolicella...

<p>100% wina Valpolicella Superiore jest REPASSOWANE na niecałkowicie sprasowanych skórkach Amarone. Maceracja moszczu skóry 12-15 dni w niekontrolowanej temperaturze naturalnej. Okresowe wymiany. dręczący. Fermentacja malolaktyczna. Przelej do beczek z francuskiego dębu o pojemności 350 l, 500 l i 3500 l. Okres dojrzewania 12 miesięcy. Ripasso, które nie wysusza winogron.</p> <p>Rubinowoczerwone, eleganckie w nosie z nutami czerwonych owoców i przypraw oraz delikatnym aromatem drewna. Pełne, zrównoważone taninami i kwasowością.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Corvina i Corvinone 85%, Rondinella 10% i Barbera 5%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18 °.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Sery dojrzewające, Pierwsze dania z mięsem, Drugie dania z czerwonego mięsa, Zupy.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> MUSELLA SOCIETA' SEMPLICE AGRICOLA</p>
Cena 149,99 zł
Barbera d'Alba DOC Pajena...

<p>PAJENA BARBERA D'ALBA to bogate i przyjemnie zaskakujące wino dzięki równowadze między kwasowością, treściwością i mineralnością, które łączą się w wyraźny i dobrze zdefiniowany owoc. PAJENA to elegant made Barbera.</p> <p>Pęczki są selekcjonowane ręcznie na stole wibracyjnym i chłodzone gazowanym śniegiem, aby uniknąć utleniania i znacznie ograniczyć użycie siarczynów. Po odszypułkowaniu winogrona są ręcznie selekcjonowane na drugim stole wibracyjnym i poddawane delikatnemu prasowaniu. Cały proces odbywa się bez użycia ślimaków w celu jak najdelikatniejszej obróbki winogron. W procesie fermentacji moszcz jest schładzany w celu zachowania jego najlepszych właściwości przed fermentacją w zbiornikach ze stali nierdzewnej z kontrolowaną temperaturą. Maceracja trwa średnio (ponad 18 dni) z délestage. Leżakowanie przez 14 miesięcy odbywa się w średniej wielkości dębowych beczkach (2500-4000 litrów).</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Barbera.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16° /18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14,5 % obj.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonałe do pełnych dań kuchni lądowej, dobrze komponuje się z agnolotti z truflami.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Enrico Serafino Srl</p>
Cena 110,99 zł
Il Bacialé Monferrato Rosso...

<p>„Il Bacialé” w dialekcie piemonckim oznacza zaślubiny, osoby, które aranżują małżeństwa. W rzeczywistości to wino zrodziło się z idealnego połączenia Barbera i innych winogron.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Klasyczny rubinowy kolor, elegancki i intensywny. Zrównoważone zapachy z owocowymi nutami jeżyn i porzeczek z pikantnymi niuansami. Smak jest ciepły i przyjemny z doskonałym zamknięciem, z posmakiem śliwek, pieprzu i cynamonu.</li> <li><strong>Para:</strong> Przez cały posiłek dobrze komponuje się z włoskimi przystawkami, czerwonymi i białe, niezbyt dojrzałe sery.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Barbera, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18 °.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 15% obj.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Braida di Bologna Giacomo S.r.l</p>
Cena 122,99 zł
La Monella Barbera del...

<p>La Monella Barbera del Monferrato DOC Braida to bardzo aromatyczne, świeże i aromatyczne czerwone wino musujące o silnym charakterze gastronomicznym.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Barbera 100%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Przez cały posiłek dobrze komponuje się z wędlinami i bogatymi daniami z makaronu. Doskonałe do mięs gotowanych, mieszanych z grilla, pieczeni i mięs duszonych.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Braida di Bologna Giacomo S.r.l</p>
Cena 96,99 zł
Montebruna Barbera d'Asti...

<p>Braida's Montebruna Barbera d'Asti pochodzi w 100% z winorośli Barbera, pełnej i eleganckiej czerwieni, winifikowanej w stali i pozostawionej do dojrzewania przez około rok w dużych dębowych beczkach. Barbera zdolna dostosować się do najróżniejszych okazji, doskonała jako dodatek do bogatej i eleganckiej kolacji.</p> <p>Fioletowo-rubinowy kolor. Uderza bardzo wyraźnymi aromatami dojrzałych wiśni i małych czerwonych owoców. Smak w ustach jest głęboki, pełny, harmonijny, z długim finiszem, który utrzymuje smakową trwałość i kończy się migdałem. Doskonałe, zrównoważone, aromatyczne, doskonała pijalność. towarzyszy pierwszym daniom na bazie makaronu, drugiemu daniu z białego lub czerwonego mięsa, serom i kiełbasom.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 0,75 l butelki.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Barbera 100%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 15°/17° .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 15% obj.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Przez cały posiłek towarzyszy pierwszym daniom na bazie makaronu, drugim daniom z białego lub czerwonego mięsa, serom i kiełbasom.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Braida di Bologna Giacomo S.r.l</p>
Cena 119,99 zł
Barbera d'Alba DOC Suculè...

<p>Ta Barbera d'Alba pochodzi z własnych winnic położonych w Barolo i Monforte d'Alba. Po zbiorach odbywających się wyłącznie ręcznie, zgodnie z tradycją, wybierane są tylko najlepsze winogrona na podstawie zbiorów z 2 winnic. Dzięki długiemu leżakowaniu w barrique ta Barbera jest najwyższej jakości i długowieczna. specjalna, bardzo ciężka butelka przypomina butelki z przeszłości i poprawia ich właściwości i właściwości organoleptyczne.</p> <p>Po zbiorach następuje odszypułkowanie, miękkie tłoczenie, a następnie fermentacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze 30 °C. Polega to na pozostawieniu moszczu w kontakcie ze skórkami przez 15 dni. Po rozłożeniu w piwnicy powstają idealne warunki do idealnej fermentacji jabłkowo-mlekowej. Wino leżakuje we francuskich beczkach przez 18 miesięcy i leżakuje w butelce przez 6 miesięcy przed sprzedażą. Na wszystkich etapach nic nie jest pomijane; wszystko odbywa się z poszanowaniem tradycji, ale przy użyciu najnowocześniejszych metod i narzędzi.</p> <p>Intensywny i olśniewający rubinowy kolor, z intensywnymi aromatami róży odmianowej, dojrzałych czerwonych owoców, nutami wanilii. Świeży i delikatny smak, bardzo zrównoważony, z dobrym wyrafinowaniem i trwałością.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Barbera.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Można podawać ze świeżym makaronem z mięsnym sosem mięsnym, ravioli z mięsem, wędliny gotowane, rostbef i steki, wieprzowina.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> VILLA LANATA SOCIETA SIMPLE AGRICOLA</p>
Cena 89,99 zł
Rosso Monferrato DOC...

<p>Mompertone pochodzi z winnic w regionie Monferrato, spoczywających na wapiennej, gliniastej glebie, z rozległymi piaszczystymi żyłkami, które nadają winu otulający smak, charakteryzujący się miękkimi i eleganckimi taninami.</p> <ul> <li><strong>Charakterystyka:</strong> ma głęboki rubinowy kolor z fioletowymi refleksami. Nos jest pełen owocowych doznań: nuty śliwki i wiśni łączą się z nutami fiołka, przypraw i kawy. Otulające podniebienie, bogate w miękkie, eleganckie i trwałe taniny.</li> <li><strong>Połączenia:</strong> wino do całego posiłku, pasuje do pieczeni, dań gotowanych i nie tylko sery zbyt dojrzałe.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Barbera 60%, Syrah 40%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 18°/20°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Prunotto S.r.l. - Alba (CN).</p>
Cena 122,99 zł
Barbera d’Alba DOC Tre...

<p>Barbera d'Alba Vietti jest wytwarzana z winogron z winnic położonych w Castiglione Falletto, Monforte d'Alba, La Morra i innych miastach regionu Langhe. Wiek winorośli waha się od 25 do 40 lat. Średnia gęstość na hektar wynosi około 4500 winorośli z uprawą Guyot. Gleba to gliniasty wapień. Fermentacja alkoholowa trwa około 2 tygodni i odbywa się w stali. Déléstages są częste, a pompowanie codziennie. Fermentacja jabłkowo-mlekowa w stali.</p> <p>Rubinowa czerwień z aromatem dojrzałych wiśni i wanilii. Nuty fiołka i delikatnie zaokrąglona struktura niż Barbera d'Asti Tre Vigne. Znakomita kwasowość i słodkie taniny na podniebieniu ze zrównoważoną obecnością drewna, dobra złożoność i trwały wiśniowy finisz.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 0,75 l butelki.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Barbera.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16° /18°.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> przystawki, bogate sałatki, sezonowe warzywa grillowane mięso, zupy, makarony, cielęcina i wieprzowina, kurczak z lekkimi sosami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Vietti.</p>
Cena 173,99 zł