Produkty sypkie

Aktywne filtry

Ryż Carnaroli Vintage...

<p>Ryż Carnaroli dojrzewający w celu uzyskania maksymalnej konsystencji i jak najmniejszego uwalniania skrobi podczas gotowania.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> dojrzewanie w połączeniu ze szczególnymi metodami uprawy i przetwarzania nadaje rocznikowi niezwykły wygląd i naturalną odporność na gotowanie.</li> <li><strong>Uprawa:</strong> wyłącznie na polach ryżowych w rolnictwie zintegrowanym. jego kremowy kolor wskazuje na lekki i delikatny proces, który chroni najgłębsze włókna owocni.</li> <li><strong>Sposób użycia:</strong> Idealny do gotowania i do risotto. Jest to ryż, który przy przygotowywaniu risotto należy lekko lub wcale nie opiekać i stale mieszać dodając bulion, aby sprzyjał naturalnemu kremowaniu.</li> <li><strong>Paringi:</strong> Doskonały do sałatek ryż klasyczny i dla timbalesów. Tylko oryginalny i autentyczny ryż Carnaroli.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 1 kilogram.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> dojrzały ryż, Czas gotowania: 12 minut. Pakowane próżniowo.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont<strong>.</strong> </p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Az.Agricola Zaccaria - Salussola (BI).</p>
Cena 62,99 zł
Ryż Artemide Gran Riserva...

<p>Ryż Artemide jest brązowy, chrupiący, aromatyczny, koloru czarnego i bezglutenowy. Do produkcji, która odbywa się w Casalbeltrame, w rejonie Novarese, Mondina używa wyłącznie włoskich nasion. Jego smak jest intensywny i pełny, tak że ci, którzy go spróbowali po raz pierwszy, są często pod takim wrażeniem, że nie chcą już się bez niego obejść.<br /> Biorąc pod uwagę jego bliski związek z ryżem Venere, ma bardzo wysoką zawartość żelaza i krzemu (ten ostatni jest bardzo ważny ze względu na swoje właściwości przeciwutleniające). Czas gotowania tej odmiany waha się od 35 minut wzwyż, w zależności od gustu.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 450 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> ryż Artemide Gran Riserva.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> 100% ryż Artemide.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Proste Towarzystwo Rolnicze La Mondina</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g Produkt: Kalorie 347 kcal - Tłuszcze 2,2 g - w tym nasycone 0,7 g - Węglowodany 74 - w tym cukry 1 - Białka 7,4 - Błonnik 1,4</p>
Cena 106,99 zł
Ryż Carnaroli Gran Riserva...

<p>Riso Buono Carnaroli Gran Riserva to ryż <strong>dojrzewający od surowego przez rok:</strong> ta procedura „Agin” była już znana i praktykowana w starożytności przez wiele populacji. W rzeczywistości po wysuszeniu ryż nie nabrał jeszcze wszystkich cech <strong>maksymalnej jakości</strong>, więc jest starzony poprzez dobrą konserwację. W ten sposób znacznie zwiększa swoją pierwotną objętość, powodując mniejsze rozproszenie skrobi i minerałów podczas gotowania. <strong>Ziarna naszej Carnaroli Gran Riserva nie przyklejają się podczas gotowania</strong> i lepiej ją utrzymują, unikając przypalenia.</p> <p>Riso Buono Carnaroli jest jednym z <strong>odmiana ryżu preferowana przez znakomitych szefów kuchni</strong>, doskonała do przyrządzania najlepszych risotto. Wypróbuj go w przygotowaniu risotto z parmezanem z choreograficznymi perełkami octu balsamicznego, by zachwycić oczy i podniebienie!</p> <p><strong>CZAS GOTOWANIA:</strong> Od 13 minut w zależności od gustu</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 450 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> ryż Gran Riserva Carnaroli.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> 100% ryż carnaroli.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> La Mondina Società Agricola Semplice</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g produktu: Kalorie 347 kcal - Tłuszcz 0,6 g - w tym nasycone 0,1 g - Węglowodany 78 - z w tym cukry 0,3 - Białko 7,4 - Błonnik 1,4</p>
Cena 93,99 zł
Ryż Carnaroli Acquerello 250g

<p>Ryż akwarelowy jest uważany za jeden z najlepszych na świecie. Perfekcja organoleptyczna, jakość, doskonała odporność na gotowanie. Te cechy sprawiają, że ryż Acquerello jest synonimem włoskiej doskonałości!</p> <p>Wystarczy 20 delikatnych kroków, aby uzyskać ryż akwarelowy, zaczynając od śmigła, do dziś uważany za najlepszą metodę do wybielania ryżu przez pocieranie ziaren. Surowy ryż dojrzewa przez co najmniej rok w silosach w kontrolowanej temperaturze poniżej 15°C, aby skrobia się ustabilizowała i mniej się rozproszyła podczas gotowania, a każde pojedyncze ziarno zwiększyło zdolność wchłaniania przypraw. Pączek, który jest istotną częścią ryżu, jest oddzielany od ziarna podczas przetwarzania i ponownie integrowany dzięki opatentowanemu procesowi akwareli. Wszystko po to, by połączyć smak białego ryżu z odżywczymi składnikami brązowego ryżu.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Ryż carnaroli.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> 100% ryż carnaroli.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Rondolino S.C.A. Wyprodukowano i zapakowano w Tenuta Colombara w Livorno Ferraris (VC).</p> <p>Wartości odżywcze w 100 g. Wartość energetyczna: 347 kcal / 1452 kJ, tłuszcz: 1 g, z w tym kwasy tłuszcze nasycone: 0,2 g, węglowodany: 77 g, w tym cukry: 0,2 g, błonnik: 1 g, białko: 8 g, sól: 0 g</p>
Cena 27,99 zł
Ryż Superfino Baldo Tenuta...

<p>Riso Baldo Margherita to ryż doskonałej jakości, dzięki <strong>obróbce kamienia drugiego stopnia:</strong> surowy ryż, który produkujemy, poddajemy powolnej i delikatnej obróbce - na około 300 hektarach upraw kamieniem z tradycyjne maszyny, takie jak „Hamburg” Minghetti, które są w stanie utrzymać ziarna w stanie nienaruszonym, do tego stopnia, że znajdziesz wiele, w tym ich klejnot. Rezultatem jest ryż o bursztynowym kolorze, który zachowuje swoje właściwości odżywcze z dużą odpornością na gotowanie i smak. Najnowsza odmiana o krystalicznych i spójnych ziarnach o dużej zdolności wchłaniania. To bardzo wszechstronny ryż odpowiedni do przygotowania <em>kremowego, przyprawionego i zapiekanego risotto</em>.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Bardzo drobny ryż o doskonałej wielkości i charakterystyce wydajności.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Az.Agr. Tenuta Margherita - Desana (VC).</p> <p>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g 60 g Energia 1480 kJ 353 kcal 888 kJ 210,2 kcal Tłuszcze w tym nasycone 0,8 g 0,1 g 0,4 g 0,0 g Węglowodany w tym cukry 78,5 g 0,5 g 47,1 g 0,3 g Błonnik 2,8 g 1,6 g Białko 6,8 g 4,0 g Sól 0,0 g 0,0 g .</p> <h3>Historia Tenuta Margherita</h3> <p>Niektóre historie nie mają granic ani wieku, po prostu zapuszczają swoje korzenie cofnąć się w czasie. Nasza historia zaczyna się z daleka, w latach poprzedzających rok 1904, kiedy to pomysł i kilka prostych emocji znajdują dom w wiejskim domu, zanurzonym w piemonckiej wsi. To tutaj narodziła się Tenuta Margherita. Od tego dnia i przez ponad sto lat nasza misja pozostaje niezmienna i łatwa do określenia. Proste, jak nasze nieustanne i niestrudzone poszukiwanie jakości zawarte w małych gestach i uwadze, jaką poświęcamy każdej chwili przetwarzania naszego ryżu. Niezmienne, jak emocje, które po stu latach nadal przenikają naszą pracę, od prostego, świeżo zebranego ziarna ryżu po dumę z pracy poświęconej doskonałości we wszystkich jej formach. Dlatego z daleka zaczyna się nasza historia, tak jak nasze spojrzenie jest zawsze skierowane do przodu. Dbałość o nasze tradycje nie może odwracać naszego wzroku w kierunku przyszłości i wyzwań, jakie ona nam stawia. To właśnie na 300 hektarach ziemi Tenuta Margherita Davide Brusa dostrzegł cały potencjał wzrostu i realizacji naszych celów jeszcze dalej.</p>
Cena 21,99 zł
Mąka z pszenicy typ 00...

<p>Mąka z pszenicy miękkiej typ 00 to mąka otrzymywana w wyniku mielenia pszenicy miękkiej uprzednio oczyszczonej i wolnej od substancji obcych i zanieczyszczeń, bez dodatków i jakichkolwiek dodatków technologicznych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 5 kilogramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Mąka pszenna miękka niemielona bez pestek, bez konserwantów i stabilizatorów, dlatego w okresie letnim nie wysyłamy worków 5-kilogramowych.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 4/6 miesięcy.</p> <p><strong>ZASTOSOWANIE:</strong> idealny do wszystkich słodkich i słonych przepisów.</p>
Cena 53,99 zł
Mąka z pszenicy typ 0...

<p>Mąka z pszenicy miękkiej typ 0 to mąka otrzymywana w wyniku mielenia pszenicy miękkiej uprzednio oczyszczonej i wolnej od substancji obcych i zanieczyszczeń, bez dodatków i jakichkolwiek dodatków technologicznych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 5 kilogramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Mąka pszenna miękka mielona bez pestek, bez konserwantów i stabilizatorów, dlatego w okresie letnim unikamy wysyłania 5-kilogramowych worków.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 4/6 miesięcy.</p> <p><strong>ZASTOSOWANIE:</strong> Nadaje się do wszystkich słodkich i słonych przepisów, zwłaszcza do pieczenia chleba, makaronów, pizzy i focacci.</p>
Cena 53,99 zł
Risotto ze szparagami...

<p>Proponowane przez nas risotto ze szparagami to szybkie pierwsze danie, które można przygotować w dowolnym momencie. Wprowadzamy jesień do Waszych domów mieszanką włoskiego ryżu i szparagów. Sos jest gotowy, wystarczy go ugotować.</p> <p><strong>SPOSÓB UŻYCIA:</strong> Podsmaż produkt w garnku z odrobiną oleju, solą, pieprzem i cebulą drobno pokrojony. Zalewamy pół litra gorącej wody i w trakcie gotowania dolewamy dwie chochle bulionu warzywnego. Pod koniec gotowania odstaw na kilka chwil przed podaniem, dodaj kostkę masła i posyp serem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 170 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ryż, szparagi, czosnek.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/24 miesiące.</p> <p>Wyprodukowano i pakowane fabrycznie przy Via della Resistenza 4 Alberobello BA</p> <p>Produkowane i pakowane w fabryce przy Via T Edison 27 - 29 Arezzo</p>. <p>DEKLARACJA ODŻYWCZA na 100g: Wartość energetyczna 1500 KJ - 353 kcal, Tłuszcz 1 g, kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g, Węglowodany 78,4 g w tym cukry 0,7 g Białka 6,5 g Sól 0,45 g</p>
Cena 19,99 zł
Risotto Milanese Pastificio...

<p>Proponowane przez nas mediolańskie risotto to szybkie pierwsze danie, które można przygotować w dowolnym momencie. Wprowadzamy jesień do Waszych domów mieszanką włoskiego ryżu i szafranu. Sos jest gotowy, wystarczy go ugotować.</p> <p><strong>SPOSÓB UŻYCIA:</strong> Podsmaż produkt w garnku z odrobiną oleju, solą, pieprzem i cebulą drobno pokrojony. Zalewamy pół litra gorącej wody i w trakcie gotowania dolewamy dwie chochle bulionu warzywnego. Pod koniec gotowania odstaw na kilka chwil przed podaniem, dodaj kostkę masła i posyp serem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 170 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ryż, kurkuma, szafran.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/24 miesiące.</p> <p>Wyprodukowane i zapakowane w zakładzie przez T Edison 27 - 29 Arezzo</p> <p>DEKLARACJA ODŻYWCZA na 100g: Wartość energetyczna 1417 KJ - 344 kcal, Tłuszcz 1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g, Węglowodany 73 g w tym cukry 0 g, Białko 7,8 g, Sól 0,1 g</p>
Cena 19,99 zł
Risotto z borowikami...

<p>Risotto z grzybami, które oferujemy, to szybkie pierwsze danie, które można przygotować w dowolnym momencie. Wprowadzamy jesień do Waszych domów mieszanką włoskiego ryżu i wyselekcjonowanych grzybów. Sos jest gotowy, wystarczy go ugotować.</p> <p><strong>SPOSÓB UŻYCIA:</strong> Podsmaż produkt w garnku z odrobiną oleju, solą, pieprzem i cebulą drobno pokrojony. Zalewamy pół litra gorącej wody i w trakcie gotowania dolewamy dwie chochle bulionu warzywnego. Pod koniec gotowania odstaw na kilka chwil przed podaniem, dodaj kostkę masła i posyp serem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 170 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ryż, shiitake 3% i borowiki, seler, cebula, pietruszka, por.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/24 miesiące.</p> <p>Wyprodukowane i zapakowane w zakładzie przez T Edison 27 - 29 Arezzo</p> <p>DEKLARACJA ODŻYWCZA na 100g: Wartość energetyczna 1417 KJ - 344 kcal, Tłuszcz 1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g, Węglowodany 73 g w tym cukry 0 g, Białko 7,8 g, Sól 0,1 g</p>
Cena 19,99 zł
Mąka z pszenicy umbryjskiej...

<p>Mąka z pszenicy miękkiej typu 2 to naturalna mąka mielona na kamieniach z pszenicy umbryjskej. „Typ 2” to rodzaj mąki półpełnoziarnistej bardzo bogatej w błonnik i sole mineralne. Stosowany jest głównie do wypieku chleba i pizzy na patelni. Nie narodziła się jako mąka odpowiednia do deserów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 5 kg.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> mąka pszenna miękka bez dodatków, konserwantów i stabilizatorów, dzięki czemu unikamy wysyłki 5-kilogramowych worków w okresie letnim.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 90/120 dni.</p> <p><strong>ZASTOSOWANIE:</strong> Idealny do wszystkich pikantnych przepisów.</p>
Cena 79,99 zł
Mąka z pszenicy umbryjskiej...

<p>Mąka z pszenicy miękkiej typu 1 to naturalna mąka mielona na kamieniach z pszenicy miękkiej z Umbrii. Powolne mielenie kamienia naturalnego nie przegrzewa mąki, dzięki czemu jest ona znacznie bogatsza w błonnik, witaminy, sole mineralne i zarodki pszenne. Wszystkie mąki produkowane przez wybrany młyn są mielone ręcznie z kamieni naturalnych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 5 kilogramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Mąka z pszenicy miękkiej z Umbrii bez dodatku konserwantów i stabilizatorów, dlatego w okresie letnim unikamy wysyłania 5-kilogramowych worków.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i wilgoci.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 60 dni.</p> <p><strong>ZASTOSOWANIE:</strong> Idealny do wszystkich słodkich i słonych przepisów.</p>
Cena 79,99 zł
Polenta Tirolese I Gelsi 170g

<p>Błyskawiczna tyrolska polenta z boczkiem, pieczarkami i serem. Gotowy w 5 minut, wyprodukowany rzemieślniczym sposobem zgodnie z tradycją.</p> <p><strong>SPOSÓB UŻYCIA:</strong> Zagotować około litra osolonej wody. Posypać mąką i gotować przez co najmniej pięć minut, mieszając, aż będzie ugotowane i gęste według uznania. Podawać z gałką masła i posypaną serem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 170 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Gotowana mąka kukurydziana, boczek, borowiki, ser puder.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUKT PAKOWANY W FABRYCE:</strong> Via Thomas Edison 27-29 - Arezzo (AR) - Włochy</p> <h2>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA</h2> <p>na 100 g produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>Energia</strong> </td> <td>1433 Kj / 338 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcze</strong> </td> <td>2,2 g</td> </tr> <tr> <td><strong>w tym nasycone</strong> </td> <td>0,4 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany</strong> </td> <td>71 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym cukry</strong> </td> <td>0 g</td> <td>td&gt;</td> </tr> <tr> <td><strong>Białko</strong> </td> <td>8,4 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong> </td> <td>0,1 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 10,99 zł
Polenta z serami włoskimi I...

<p>Błyskawiczna polenta serowa, gotowa w 5 minut. Wytwarzany w sposób rzemieślniczy zgodnie z tradycją.</p> <p><strong>SPOSÓB UŻYCIA:</strong> Zagotować około litra osolonej wody. Posypać mąką i gotować przez co najmniej pięć minut, mieszając, aż będzie ugotowane i gęste według uznania. Podawać z gałką masła i posypaną serem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 170 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> mąka kukurydziana instant, mieszanka serów w proszku 5%, szczypiorek, gałka muszkatołowa.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUKT PAKOWANY W FABRYCE:</strong> Via Thomas Edison 27-29 – Arezzo (AR) – Włochy</p> <h2>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZOŚĆ</h2> <p>na 100 g produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>Energia</strong> </td> <td>1436 Kj / 339 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcz</strong> </td> <td>2,1 g</td> </tr> <tr> <td><strong>w tym nasycone</strong> </td> <td>0,9 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany</strong> </td> <td>71 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym cukry</strong> </td> <td>0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Białko</strong> </td> <td>8,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong> </td> <td>0,2 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 10,99 zł
Polenta Cacciatore z...

<p>Błyskawiczna polenta z dziczyzną i borowikami, gotowa w 5 minut. Wytwarzana w sposób rzemieślniczy zgodnie z tradycją.</p> <p><strong>SPOSÓB UŻYCIA:</strong> Zagotować około litra osolonej wody. Posypać mąką i gotować przez co najmniej pięć minut, mieszając, aż będzie ugotowane i gęste według uznania. Podawać z gałką masła i posypaną serem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 170 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Błyskawiczna żółta mąka kukurydziana, dzik (dzik, sól i zioła), borowiki (borowik szlachetny i grupa pokrewna), boczek (boczek wieprzowy, sól, dekstroza, naturalny aromaty, azotyn sodu, azotan sodu, jałowiec, wawrzyn.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUKT PAKOWANY W FABRYCE:</strong> Via Thomas Edison 27-29 - Arezzo (AR) - Włochy</p> <h2>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA</h2> <p>na 100 g produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>Energia</strong></td> <td>902 Kj / 213 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcze</strong></td> <td>2,6 g</td> </tr> <tr> <td><strong>w tym nasycone</strong></td> <td>0,5 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany</strong></td> <td>35 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym cukry</strong></td> <td>6,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Białka</strong></td> <td>12,4 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong></td> <td>36,5 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 10,99 zł
Makaron Caserecce classiche...

<p>Klasyczne Casarecce wyprodukowane w całości w Toskanii, wyłącznie z najlepszej semoliny z naszych ziem i umiejętnie obrobione. Fachowe <strong>przeciąganie drutu z brązu</strong> w połączeniu z delikatnym suszeniem sprawiają, że toskański makaron to produkt o wyjątkowych właściwościach organoleptycznych i odżywczych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów .</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pszenica durum Semolina, woda .</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Tuscan Pasta Wyprodukowano w zakładzie przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: wartość energetyczna 1593kJ/ 378kcal, tłuszcze 1,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g, węglowodany 76g w tym cukry 1,4g, białko 12,4g, sól 0,02g.</p>
Cena 13,99 zł
Makaron rzemieślniczy...

<p>Rzemieślnicze fusilli to hołd dla wielowiekowej tradycji starożytnej sztuki pisańskich wytwórców makaronu. kształt fusillo przedstawia słynną wieżę z „chodnikiem” prowadzącym na szczyt.<br /> Ten makaron jest uzyskiwany przez powolne mieszanie najlepszej włoskiej semoliny z pszenicy durum z zimną wodą, za pomocą rysunku z brązu, który nadaje mu szorstkość, a następnie suszenie w „tradycyjnie niskiej temperaturze” (33-36°C) przez około 50 godzin (w zależności od warunków pogodowych). Rezultatem jest smaczny makaron o dobrej porowatości, który pozwala na dobre wchłanianie przypraw.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% włoski makaron z semoliny z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> pszenica durum, woda .</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne, suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 2/3 lata.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Traditional Artisan Pasta Factory ® Famiglia Martelli Via dei Pastifici, 3</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 357 kcal; Białko 13,1 G; Węglowodany 72,5 g; cukry 0,7 g; tłuszcze 1,6 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g, błonnik 2,7g, sól 0,01g.</p>
Cena 32,99 zł
Makaron Il Pacchero Grano...

<p>Pacchero di Canossa pochodzi w 100% z włoskiej pszenicy durum uprawianej w regionie Ferrara.</p> <ul> <li><strong>Dbałość o szczegóły:</strong> Staranna selekcja i odmiany , ich przekształcenie w semolinę, półpełna obróbka pszenicy durum i powolne suszenie w niskich temperaturach nadają temu makaronowi niepowtarzalny aromat i niepowtarzalny smak.</li> <li><strong>Cechy szczególne:</strong> rysunek z brązu nadaje również naszemu makaronowi niepowtarzalny kolor, szorstkość i pełną konsystencję, która w Pacchero jest podkreślona przez wewnętrzne wypukłości, które pozwalają sosowi lepiej przylegać do makaronu, tworząc niepowtarzalne połączenie.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron z semoliny z pszenicy durum wytłaczany przez brąz i <strong>wolnoschnący.</strong> </p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia-Romania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pasta Cuniola srl - Ferrara (FE).</p> <p>Wartości odżywcze w 100gr: wartość energetyczna 1470kJ/ 347kcal, tłuszcze 1,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g, węglowodany 67g w tym cukry 3,2g, białko 15g, sól 0,04g, błonnik pokarmowy 4,2g.</p>
Cena 16,99 zł
Makaron Tagliatelle z...

<p>Tagliatelle ai Funghi Porcini to klasyczny włoski format makaronu, tagliatelle, z nutą szczególnego smaku borowików: nadaje on Twoim pierwszym daniom smaczny i intensywny smak.</p> <ul> <li><strong>Połączenia:</strong> idealne do sosu „boscaiola” z pieczarkami i kiełbasą lub w wersji chrupiącej z boczkiem lub bekonem. Doskonałe również z prostym sosem pomidorowym.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Tagliatelle z kasza manna z pszenicy durum z borowikami.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda, suszone borowiki 1,3% (Boletus Edulis), aromat, odwodniony czosnek. Może zawierać jaja i soję.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne, suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 10/12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dalla Costa Alimentari srl - Castelminio di Resana (TV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100g: Wartość energetyczna 1507 kJ / 355 kcal Tłuszcze w tym nasycone 1,4 g 0,2 g Węglowodany w tym cukry 72 g 4,3 g błonnik 3,4 g białka 12 g sól 0,12 g.</p>
Cena 13,99 zł
Polenta z borowikami I...

<p>Błyskawiczna polenta grzybowa. Gotowa w 5 minut, wyprodukowana rzemieślniczym sposobem zgodnie z tradycją.</p> <p><strong>SPOSÓB UŻYCIA:</strong> Zagotować około litra osolonej wody. Posypać mąką i gotować przez co najmniej pięć minut, mieszając, aż będzie ugotowane i gęste według uznania. Podawać z gałką masła i posypaną serem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 170 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Gotowana mąka kukurydziana, borowiki 3%, pietruszka, czosnek.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUKT PAKOWANY W FABRYCE:</strong> Via Thomas Edison 27-29 - Arezzo (AR) - Włochy</p> <h2>ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA</h2> <p>na 100 g produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>Energia</strong></td> <td>1417 Kj / 334 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcze</strong></td> <td>1 g</td> </tr> <tr> <td><strong>w tym nasycone</strong></td> <td>0,3 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany</strong></td> <td>73 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym cukry</strong></td> <td>0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Białko</strong></td> <td>7,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong></td> <td>0,1 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 10,99 zł
BIO makaron Tortiglioni...

<p>Tortiglioni Bio są produkowane w całości w Toskanii z najlepszej organicznej semoliny z pszenicy durum uprawianej na naszych ziemiach zgodnie ze starożytną tradycją chłopską, bez pestycydów i nawozów chemicznych. Tradycja, najbardziej zaawansowane technologie i <strong>rysowanie brązu</strong> nadają smakom, aromatom i elastyczności. Świadomy wybór, który pozwala delektować się produktem o wysokiej wartości odżywczej z pełnym poszanowaniem środowiska.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna semolina z pszenicy durum, Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pasta Toskańska Wyprodukowano w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1593 kj - 378 kcal, Tłuszcze 1,9g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8g, Węglowodany 76g, CUKIER 1,4g, Białko 12,4g, Sól 0,02g.</p>
Cena 10,99 zł
BIO makaron Fusilli...

<p>Pełnoziarniste Fusilli to idealna synteza smaku i zdrowia. Makaron z bardzo wysokiej jakości pełnoziarnistej semoliny z pszenicy durum i bardzo czystej wody z dodatkiem <strong>Omega3</strong> pochodzenia roślinnego z <strong>mąki lnianej</strong> (ala Omega3). Brąz ciągniony i suszony w niskiej temperaturze, aby zachować niepowtarzalny zapach oraz szorstką i porowatą teksturę. Idealne pożywienie dla tych, dla których dobre samopoczucie własne i innych jest prawdziwym stylem życia. Zawiera dużą ilość błonnika, który przyczynia się do zwiększenia uczucia sytości, a co za tym idzie sprzyja kontroli masy ciała, a także witaminy i sole mineralne, które pomagają w dobrym samopoczuciu i utrzymaniu dobrej kondycji.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy, źródło Omega3. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pełnoziarnista pszenica durum Semolina Organic , Organiczna mąka lniana (5%), woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suche i dobrze wentylowane miejsce; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Tuscan Pasta Wyprodukowano w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1481 kj - 350 kcal, Tłuszcze 3,2 g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8 g, Węglowodany 63 g, CUKIER 3,1 g, Białko 14 g, Sól 0,02 g.</p>
Cena 11,99 zł
Makaron rzemieślniczy...

<p>Maccherone di Toscana charakteryzuje się lekką krzywizną i lekkim grzbietem. Idealne do mocnych sosów (sos z dziczyzny i mięsa), pobudzają każdą kulinarną wyobraźnię. Będziesz cieszyć się harmonijnym połączeniem makaronu i sosu.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna kasza manna z pszenicy durum , Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Traditional Artisan Pastificio ® Rodzina MartelliVia dei Pastifici, 3</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1514 kj - 357 kcal, Tłuszcze 1,6g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,3g, Węglowodany 72,5g, CUKIER 0,7g, Białko 13,1g, Sól 0,01g.</p>
Cena 32,99 zł
Makaron Pici Morelli 500g

<p>Wśród najbardziej pożądanych rodzajów makaronów z pewnością jest pici, typowy makaron toskański, a dokładniej z okolic Sieny. Pici mają podobny kształt do spaghetti, ale są szersze i bardziej nieregularne. Pastificio Morelli dzięki zastosowaniu starożytnych technik rzemieślniczych unika stosowania konserwantów i barwników w celu zachowania wysokiej jakości makaronu, zdrowego i oryginalnego produktu. Toskańskie pici są wytwarzane z najlepszej semoliny, która jest przetwarzana technikami rzemieślniczymi. Od 1860 roku fabryka makaronów Morelli produkuje liczne i zachęcające kształty makaronów z tajemnicą: kiełki pszenicy, prawdziwy znak rozpoznawczy firmy. Niewykrywalne w zwykłych makaronach kiełki pszenicy to składnik, który dostarcza organizmowi doskonałych substancji, w tym witamin, soli mineralnych i białek. Rzemiosło i powolne suszenie są zatem warunkiem wstępnym niesamowitego efektu końcowego. Prostota przepisu i przygotowania sprawia, że są tak dobre: woda, mąka i bardzo mało jajek, jeśli w ogóle, „nakładane”, tj. wyrabiane ręcznie, aby stworzyć bardzo treściwe spaghetti.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Antico Pastificio Morelli 1860 Srl</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 340 kcal; Białko 11G; Węglowodany 75 g; cukry 4,8 g; tłuszcze 0G; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.</p>
Cena 31,99 zł
Makaron Fusilloni IGP...

<p>Fusilloni di Gragnano ChOG produkowane są z najlepszej semoliny i wody ze starożytnych źródeł Gragnano.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Jasnozłoty kolor, chropowata powierzchnia dzięki rysunek brązu, z powolnym suszeniem w niskiej temperaturze dla wyjątkowego i wysokiej jakości produktu.</li> <li><strong>Rezultat:</strong> radosne i przenikające aromaty sprawiają, że ten makaron jest bardzo przyjemny i smaczny.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron Gragnano IGP <strong>ekstrudowany do brązu i suszony w niskiej temperaturze.</strong> </p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum z ekstrakcji, woda Gragnano.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> La Fabbrica della Pasta di Gragnano s.r.l. - Gragnano (NA).</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g: Wartość energetyczna --- 1486 KJ - 350 Kcal Tłuszcze --- 1 g w tym nasycone --- 0,3 g Węglowodany --- 73 g jakie cukry --- 2,5 g Błonnik --- 1 g Białka --- 13 g Sól --- 0,005 g Wilgotność na początku 12,5%.</p>
Cena 17,99 zł
Spaghetti La Chitarra...

<p>Spaghetti „la chitarra” produkowane jest z pszenicy uprawianej wyłącznie przez włoskich rolników. Dzięki ich pielęgnacji gwarantują zero technicznych pozostałości pestycydów i glifosforanu.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> te spaghetti są produkowane przez szorstką matrycę, swoją nazwę zawdzięcza narzędziu z którym był tradycyjnie przygotowywany, zapakowany w „ecopack”, papier nadający się do recyklingu.</li> <li><strong>Paringi:</strong> idealne do melodii prostych sosów i typowych włoskich przypraw.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Spaghetti ze 100% włoskiej pszenicy, gotowanie 11-12 minut.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum. Może zawierać soję i gorczycę.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA - Flumeri (AV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna KJ 1503 Kcal 354 Tłuszcze 1,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g - Węglowodany 70,3 g - w tym cukry 3,2 g - Błonnik 2,7 g - Białko 14 g - Sól 0,005 g .</p>
Cena 14,99 zł
Makaron Orecchiette...

<p>Orecchiette firmy Armando z brązu są wytwarzane z najlepszych ziaren, takich jak w 100% włoskie, produkowane przez rolników w środkowo-południowych Włoszech. Mistrzowie makaronu kontrolują wszystkie etapy produkcji, aby zagwarantować zachowanie jakości surowców i zachowanie ich właściwości organoleptycznych. Rysunek z brązu użyty do trenne gwarantuje porowatą konsystencję orecchiette, dzięki czemu nadaje się do łączenia nawet najbogatszych sosów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% włoska pszenica ciągniona z brązu z semoliny z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> schłodzić i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (na 100 g): 354 kcal; tłuszcze 1,3 g; węglowodany 70,3 g; cukry 3,2g; włókna 2,7g; białko 14g; sól 0,005g.</p>
Cena 14,99 zł
BIO makaron Pappardelle...

<p>Pełnoziarniste pappardelle mają wysoką zawartość błonnika, pochodzącego <strong>100% z włoskiej pszenicy</strong>, to idealne połączenie dla tych, którzy chcą połączyć smak i lekkość, pyszna, smaczna i lekkostrawna alternatywa. Pasta o szorstkiej i porowatej konsystencji, <strong>powoli suszona</strong>, daje w rezultacie prawdziwy produkt o doskonałym smaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Organiczny makaron pełnoziarnisty, czas gotowania: 7-8 minut.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pełnoziarnista semolina z pszenicy durum*, błonnik owsiany* (3,5%), woda. Może zawierać Jaja i Musztardę.<br />*Biologiczne.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA - Flumeri (AV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g: Wartość energetyczna KJ 1449 Kcal 343 Tłuszcze 2,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g - Węglowodany 64, 9 g - z co Cukry 3,3 g - Błonnik 10,0 g - Białka 11,3 g - Sól 0,005 g.</p>
Cena 23,99 zł
Spaghetti rzemieślnicze z...

<p>Tym spaghetti nigdy się nie znudzisz! Czy to ze względu na bogaty smak pszenicy, doskonałe wchłanianie sosu czy dobrą odporność na gotowanie, jest to format, który przede wszystkim uwydatnia każdy sos: od amatriciana, przez sos mięsny, aż po kroplę oleju, przekształcając prosty przepis w wyśmienitym daniu.</p> <p>Jednym z sekretów tego spaghetti jest właśnie naturalne suszenie makaronu, które odbywa się w temperaturze 33-36°C przez 50 godzin, dzięki czemu białka zawarte w makaronie i gluten nie ulegają spaleniu pod wpływem wysokich temperatur i sprawiają, że makaron jest smaczniejszy i bardziej aromatyczny. Wszystkie procesy charakteryzują się powolnymi procedurami, w niskich temperaturach: podejście porzucone przez przemysł ze względu na długi czas oczekiwania i niższe plony, ale konieczne do wzmocnienia smaku ziarna, wchłaniania sosu i zwiększenia strawności makaronu .</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron z semoliny z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Traditional Artisan Pasta ® Rodzina MartelliVia dei Pastifici, 3</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 357 kcal; Białko 13,1 G; Węglowodany 72,5 g; cukry 0,7 g; tłuszcze 1,6 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 G.</p>
Cena 32,99 zł
Makaron Fettuccine ze...

<p>Fettuccine to tradycyjny makaron jajeczny kuchni włoskiej, ta wersja ze szpinakiem nadaje im charakterystyczny zielony kolor i sprawia, że szczególnie nadają się do prostego sosu pomidorowego lub ragout warzywnego.<br /> Makaron jajeczny Filotea jest wytwarzany w sposób rzemieślniczy, wyłącznie z włoskich surowców, a jego wydajność gotowania wynosi co najmniej 30%. Suszony powoli iw niskich temperaturach przez co najmniej 24 godziny, makaron jest wysoce strawny i bardzo szorstki, co pozwala mu zachować wysoką zdolność zatrzymywania każdego rodzaju sosu. Nie zaserwujesz zwykłego dania z makaronu, ale prawdziwy przysmak, który przywodzi na myśl domowe obiady ze świeżego makaronu przygotowywanego przez Twoje babcie.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> fettuccine jajeczne ze szpinakiem.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Marche.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, jaja (27%), mąka z pszenicy miękkiej (typ 00), szpinak (3%).</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, w chłodnym, suchym miejscu.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> FILOTEA EXPERIENCE SOC.COOP. Via Primo Maggio, 56 60131 Ankona – Włochy</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): Wartość energetyczna: 1584 kj -374 kcal; 16g białka; Węglowodany 67g; cukry 1,7 g; tłuszcze 4,2 g; nasycone kwasy tłuszczowe 1,3 G; Błonnik spożywczy 2,0 G.</p>
Cena 30,99 zł