Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Tym spaghetti nigdy się nie znudzisz! Czy to ze względu na bogaty smak pszenicy, doskonałe wchłanianie sosu czy dobrą odporność na gotowanie, jest to format, który przede wszystkim uwydatnia każdy sos: od amatriciana, przez sos mięsny, aż po kroplę oleju, przekształcając prosty przepis w wyśmienitym daniu.
Jednym z sekretów tego spaghetti jest właśnie naturalne suszenie makaronu, które odbywa się w temperaturze 33-36°C przez 50 godzin, dzięki czemu białka zawarte w makaronie i gluten nie ulegają spaleniu pod wpływem wysokich temperatur i sprawiają, że makaron jest smaczniejszy i bardziej aromatyczny. Wszystkie procesy charakteryzują się powolnymi procedurami, w niskich temperaturach: podejście porzucone przez przemysł ze względu na długi czas oczekiwania i niższe plony, ale konieczne do wzmocnienia smaku ziarna, wchłaniania sosu i zwiększenia strawności makaronu .
ROZMIAR / WAGA: 500 gramów
INFORMACJE SPECJALNE: Makaron z semoliny z pszenicy durum.
POCHODZENIE: Toskania
SKŁADNIKI: kasza manna z pszenicy durum, woda.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12 miesięcy.
PRODUCENT: Traditional Artisan Pasta ® Rodzina MartelliVia dei Pastifici, 3
WARTOŚCI ODŻYWCZE (100g produktu): 357 kcal; Białko 13,1 G; Węglowodany 72,5 g; cukry 0,7 g; tłuszcze 1,6 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 G.