Pozostałe

Aktywne filtry

Orzechy laskowe prażone...

<p>Nasze prażone orzechy laskowe wyróżniają się intensywnym aromatem, charakteryzującym się idealną równowagą pomiędzy nutami karmelu i skórki chleba. Smak jest chrupiący, a smak słodki i trwały.</p> <p>Prażony orzech laskowy najlepiej wyraża swoje właściwości, jeśli jest smakowany w takiej postaci, być może w towarzystwie wina likierowego. Jednak jego możliwości w kuchni wahają się od słodkich do pikantnych przetworów. W połączeniu z miodem, klasyczną czekoladą lub wyjątkowo z imbirem w połączeniu z anchois jest w stanie wzbogacić Twoje dania, towarzysząc Ci w zupełnie nowych doznaniach smakowych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 200 gramów .</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Prażone, kalibrowane i pakowane próżniowo obrane okrągłe orzechy laskowe Giffoni.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Grimaldi Hazelnut &amp; Co.</p>
Cena 60,99 zł
Orzechy wloskie ATP...

<p>Od najbardziej zaokrąglonego do podłużnego kształtu, suszone orzechy włoskie w łupinach są rygorystycznie najwyższej jakości. W porównaniu ze świeżymi orzechami włoskimi suszone zawierają tylko mniej wody, ale zachowują wszystkie właściwości organoleptyczne owoców.</p> <p>Właśnie z tego powodu możesz je jeść o dowolnej porze: po sporcie, rano, aby nabrać sił energia na cały dzień, po posiłkach, na śniadanie lub jako przekąska.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Orzech Sorrento w łupinach. Produkt naturalny.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Urzekający kształt ziarna sprawia, że idealnie nadaje się do przygotowywania aperitifów, sałatek owocowych, dekorowania herbatników, ciast i kanapek. Znakomity w przygotowaniu pesto, risotto, jako chrupiąca panierka do ryb i mięs.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Grimaldi Nocciola &amp; Co.</p> <h2>INFORMACJE ODŻYWCZE</h2> <p>na 100 g produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>Energia</strong></td> <td>2973 Kj - 710,2 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcze</strong></td> <td>65,6 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym kwasy tłuszczowe nasycone</strong></td> <td>3,36 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany</strong></td> <td>4,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Cukry</strong></td> <td>1,1 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Białko</strong></td> <td>16,2 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong></td> <td>2 mg</td> </tr> <tr> <td><strong>Błonnik</strong></td> <td>6,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Witamina C</strong></td> <td>0,425 mg</td> </tr> <tr> <td><strong>Wapń</strong></td> <td>61 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Żelazo</strong></td> <td>3,12 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 48,99 zł
Ciasto Rocciata umbra Forno...

<p>Zdjęcie tylko poglądowe</p> <p>Rocciata to typowy wypiek z regionów Umbrii i Marche. Pod tą nazwą jest rozpoznawany głównie w okolicach Asyżu, Spello, Spoleto i Foligno. Jest to cienkie ciasto francuskie z pszenicy, wody i oleju, w które zawinięte jest ciasto, którego głównymi składnikami są orzechy, cukier, oliwa z oliwek i jabłka. Do tych głównych składników można dodać inne, takie jak: alchermes, kakao, sułtanki, suszone figi, orzeszki pinii i cynamon. Rolka jest obracana i przybiera klasyczny kształt spirali.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramowy plasterek.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Świeży wyrób cukierniczy z pieca na plasterki. Tradycyjnie spożywane w Dzień Zaduszny i Boże Narodzenie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> jabłka 35%, mąka pszenna , sułtanki (winogrona, olej bawełniany), świeże jaja, orzechy włoskie, gorzka czekolada (kakao 47% min) (cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa, wanilina), cukier, figi, orzeszki piniowe, extra virgin oliwa z oliwek, likier mistrà (woda, alkohol, naturalne aromaty), likier alchermes (woda, alkohol, cukier, aromat, barwniki E122, E110, E151), migdały, nasiona anyżu, kakao w proszku, cynamon w proszku, mąka ryżowa. Może zawierać śladowe ilości mleka, innych orzechów (laskowych i pistacji), sezamu.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Sklep w chłodnym, suchym miejscu.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> około 7 dni.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Rocciata doskonale pasuje do Wina Passiti lub słodkie Sagrantino. Dla miłośników mocniejszych alkoholi połączenie jest również doskonałe z Grappą, Amari i Likierami.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> FORNO SANTA RITA SRL UNIP.</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna 375 Kcal, Tłuszcze 9,17 w tym tłuszcze nasycone 3,31, Węglowodany 46,3 w tym cukry 16,48, Proteins 2.11.</p>
Cena 73,99 zł
Croccantini z orzechami...

<p>Niektórzy nazywają je „brzydkie, ale dobre”, inni „Nocciolini”, mają nieregularny kształt, trochę brzydkie, ale bardzo dobre, lekkie i pachnące, bardzo bogate w najwyższej jakości włoskie orzechy laskowe. Te klasyczne, tradycyjne ciastka stały się ciastkami „Croccanti” ze względu na ich zapach i to, że jedząc je, pierwszą rzeczą, która przychodzi na myśl, jest uczucie chrupkości.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> toskańskie ciastka rzemieślnicze.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> orzechy laskowe (Włochy) 42%, cukier trzcinowy, białka jaj (z wolnego wybiegu), sól morska, aromat. Może zawierać śladowe ilości orzechów włoskich, migdałów, pistacji, mleka, soi i glutenu.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong></p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6/8 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Marabissi srl , Chianciano Terme (SI).</p> <p><strong>Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 1731kJ/ 414kcal, tłuszcze 27g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7g, węglowodany 36g w tym cukry 35g, błonnik 3,4g, białko 8,2g, sól 1,1 g.</strong></p>
Cena 34,99 zł
Ciasto Pizza di Pasqua z...

<p>Wielkanocna pizza z serem jest to w rzeczywistości ciasto . Z rustykalnym i decydującym smakiem sera jest to typowe przygotowanie Umbrian. Jest to miękkie, bogate i bardzo smaczne pikantne ciasto oparte na mieszance doświadczonych serów. Zwykle cylindryczne lub w niektórych przypadkach nawet o niższym wydłużonym kształcie. Ciasto serowe jest tradycyjnie spożywane w poranek wielkanocny w towarzystwie jaj pokrytego twardym i typowym peklowanym mięsem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 700 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Produkt świeżego piekarnika.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> mąka pszenna „0”, jaja, 15% ser, olej, mleko, masło, tłuszcz zwierząt, środek drożnia (broniony disodium, węglan, kwas sodu, skrobia pszenna).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE:</strong> (na 100 g): Białko 12,78 g, lipidy 15,43, z czego tłuszcze nasycone 8,64. Węglowodany 31.78, rozpuszczalne cukry 3.44, KCAL 324.3.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Santa Rita Srl UNIP.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Zaleca się wyodrębnienie go z przezroczystej koperty plastikowej zawierającej po dostarczeniu produktu. Trzymaj w chłodnym i suchym miejscu</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> Około 7 dni.</p>
Cena 109,99 zł
Zestaw zrób to sam Cannoli...

<p>Tylko oryginalne i starannie dobrane składniki z doskonałości terytorium Sycylii, może dać życie <strong>idealnemu zestawowi</strong> do przygotowania pysznego <strong>cannoli, szybkiego w przygotowaniu,</strong> wytwarzanego według <strong>tradycyjnej receptury</strong> .</p> <p>zestaw do <em>zrób to sam cannoli</em> zawiera:</p> <ul> <li><strong>20 mini gofrów</strong> pakowanych pojedynczo;</li> <li><strong>Doskonale zamknięty woreczek à poche</strong> zawierający <strong>krem</strong> do wypełnienia;</li> <li><strong>Saszetka</strong> z <strong>ziarna pistacji;</strong> </li> <li><strong>Saszetka</strong> z<strong>posiekanymi migdałami.</strong> </li> </ul> <p><em>Bardzo łatwe do przygotowania parry</em>, są idealnym rozwiązaniem dla każdego, kto chce cieszyć się przerwą pełną dobroci o każdej porze dnia! Nasze cannolo zabierze Cię do… Katanii <strong>chrupiący wafel</strong> przywołuje na myśl wulkan Etna, pozornie twardy, ale tak nieodparty, że nie może nie zdobyć twojego serca. <strong>Delikatne nadzienie</strong> o pieszczotliwym smaku przywodzi na myśl łagodne krzywizny piaszczystych wybrzeży Katanii, całowane przez Iończyka tak, jak zrobiłby to namiętny kochanek.</p> <p><strong>PROCEDURA: Szybkie i łatwe przygotowanie</strong> : po wyjęciu wszystkich składników z pudełka umieść opakowania z cannoli na półce , a następnie przystąpić do napełniania kremem pistacjowym za pomocą sac a poche. Po zakończeniu tej operacji możesz dodać ziarna pistacji i migdałów na końce cannoli, zarówno razem, jak i osobno. Et voilà, gotowe, by zachwycić gości.<br /> N.B. Nadzienie pistacjowe można bezpiecznie <em>przechowywać w lodówce</em> nawet po otwarciu.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Sycylijski zestaw Cannoli bez konserwantów i dodatków 100% sycylijska, tradycyjna receptura. <u>Wysyłka w opakowaniu izotermicznym i specjalnym lodzie</u>.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> <u>Nadzienie</u> cannoli siciliani: Krem pistacjowy: pistacje łuskane 30%, cukier, pistacje siekane, oleje i tłuszcze roślinne nieżelazne uwodorniony. *wyprodukowano w laboratorium wykorzystującym orzechy. <u>Cialda</u>: mąka pszenna typ 00, woda, mąka pszenna typ 0, manitoba, wino, cukier granulowany, smalec, sól morska, kakao w proszku, białko jaja . aromaty (cynamon, wanilina). Alergeny: gluten, orzechy, mleko, soja, sezam. <u>Migdały ziarniste</u>: 100% migdałów <u>Migdały ziarniste</u>: 100% z pistacji</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 30 dni.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Terre Siciliae - Catania.</p> <p>Wartości odżywcze w 100gr: Krem pistacjowy: Wartość energetyczna 630 kcal – 2616 KJ Tłuszcze 48,6 g W tym nasycone 17 g Węglowodany 40,4 g W tym cukry 40 g Białka 7,7 g Sól 0,2 g Ziarno pistacji Wartość energetyczna: 630 kcal i 2604 kJ Białka: 18,0 g Węglowodany: 8,10 g w tym Cukry: 4,5 g Tłuszcze: 56,0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,6 g Błonnik pokarmowy: 11,0 g Sól: 0,0 g Ziarna migdałów Wartość energetyczna: 595 kcal i 2493 kJ Białka: 21 g Węglowodany: 21,20 g w tym cukry: 4,9 g Tłuszcze: 52,0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,0 g Sód: 0,25 g Strąki Wartość energetyczna 536kcal 2241kj Białka 6, 9 g Węglowodany 57 g Cukry 3,7 g Tłuszcze 30,0 g w tym tłuszcze nasycone 12,9 g Sól 0,78 g Błonnik pokarmowy 1,7 g</p>
Cena 235,99 zł
Ciasto Ciaramicola Umbra...

<p>Ciaramicola to typowy deser Umbrii, znany obecnie w całych Włoszech, przygotowywany w okresie wielkanocnym, jest bardzo dobry i nie do zdobycia poza małymi cukierniami w prowincji Perugia.<br />Jest to ciasto, z czerwonym ciastem dzięki obecności Alchermes, w kształcie pączka pokrytego bezą i deszczem cukrowej posypki.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Ciaramicola to idealny deser do moczenia w winach mlecznych i likierowych lub po prostu sam. W dni wielkanocne tradycyjnie smakuje się je w połączeniu z czekoladowym jajkiem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> około 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> <strong>Produkt rzemieślniczy</strong> świeży wyrób cukierniczy z pieca w plasterkach, <strong>bez konserwantów</strong> . Tradycyjnie spożywane w okresie wielkanocnym.</p> <p><strong>TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 15/20 dni.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w chłodnym miejscu i suche.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> mąka pszenna typ 0, cukier kryształ, MLEKO pełne, alchermens, JAJA, proszek do pieczenia, woda.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Beddini SRL - Foligno (PG)</p>
Cena 91,99 zł
Ciasto Pizza di Pasqua...

<p>Słodka wielkanocna pizza lub <strong>słodki wielkanocny tort</strong> to typowe słodycze ze środkowych Włoch, zwłaszcza z Umbrii. W rzeczywistości jest to wysoki i bardzo miękki deser. Ciasto jest niesamowicie aromatyczne dzięki dodatkowi naturalnych aromatów. Jednym z klasycznych par jest ser ricotta doprawiony cukrem. Do degustacji w połączeniu z Vernaccia lub <strong>winami likierowymi</strong>, takimi jak Moscato.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonałe połączenie do słodkiej wielkanocnej pizzy ze słodkimi winami i Słodki Sagrantino.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Pieczony wyrób cukierniczy.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 7 dni.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Mąka pszenna typ „0”, mleko, maraschino, cytryna, pomarańcza, margaryna, uwodornione oleje i tłuszcze roślinne, regulator kwasowości, cytryna kwas, cytrynian trójsodowy, emulgator E475, E471, odtłuszczone mleko w proszku, sól, aromaty, barwnik karoten, substancja konserwująca sorbinian potasu.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowuj produkt w chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> FORNO SANTA RITA SRL UNIP.</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE:</strong> średnio na 100 g: białka 6,12 g , lipidy 9,71 g w tym tłuszcze nasycone 1,77. Węglowodany 56,46 w tym cukry rozpuszczalne 27,01, błonnik 2,28 g, kcal 329,39, na 97 mg.</p>
Cena 78,99 zł