Wina białe

Aktywne filtry

Grillo DOC Molino a Vento

<p>Grillo DOC, uprawiane na białej ziemi najbardziej sugestywnych przylądków Doliny Belìce, zachowuje nieoczekiwaną świeżość, co czyni go jednym z czołowych przedstawicieli Sycylii. W nosie aromaty świeżych owoców, siana i zielonej herbaty, które przeplatają się z kwiatowymi zapachami kwiatu pomarańczy, o pikantnym, świeżym, dobrze wyważonym smaku z nutami skórki chleba i mineralnym finiszem.</p> <ul> <li><strong>Winifikacja:</strong> polega na leżakowaniu przez 3 miesiące w stali i co najmniej 4 miesiące w butelce.</li> <li><strong>Idealne połączenie</strong> z carpaccio z miecznika, rybą kuskus , małże z pieprzem, Busiate alla Trapanese.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Słomkowożółte białe wino z zielonkawymi refleksami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Grillo.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12,5% vol.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Orestiadi srl</p>
Cena 48,99 zł
Vermentino DOC Montepepe...

<p>Vermentino Doc of Montepepe Alberico to białe wino wyprodukowane w Toskanii o klasycznym słomnym żółtym kolorze. Owoce owocowe z cytrusami i lekko pikantnymi nutami. W ustach jest pełne, delikatne i miękkie, łatwe do picia. Lekko gorzkie zakończenie poprawi się wraz z wyrafinowaniem w butelce. Smak i mineralność są dobrze małżeństwem z pachnącymi owocami Vermentino.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Vermentino 100%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 8 °/10 °.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> świeże miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Menu ryb, skorupiaki. Salmon Carpaccio.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> zawiera <strong>Sulfity</strong> .</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> MontepePe przez SfOZA, 76-54038 MONTIGNOSO (MS)</p>
Cena 135,99 zł
Toscana bianco IGT...

<p>Jest starszym bratem Bianco Montepepe, w przeciwieństwie do którego spędza jeszcze kilka miesięcy odpoczywając w tonneaux z francuskiego dębu. Ma mocny i mocny charakter, który wydaje się przywoływać całą elegancję terytorium, z którego pochodzi.</p> <p>Toscana Bianco IGT „Degeres” z Montepepe to wino ściśle związane z kwaśnymi i mocnymi glebami , skąd pochodzą winorośle, z których pochodzą winogrona, z których jest produkowany. Głęboki słomkowożółty kolor.</p> <p>Przenikliwy aż po nos, z cytrusowymi aromatami i słonymi nutami. Ma świetną mocną strukturę, wspartą mineralnością i soczystością. Zaznaczone kwaśne ramię zapewnia jej długie dojrzewanie w butelce.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania .</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Vermentino 60%, Viognier 40%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 0/4°C</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Dania na bazie ryb, skorupiaków. Homar po katalońsku.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Montepepe Azienda Vinicola</p>
Cena 360,99 zł
Renosu Triple "A" Bianco...

<p>Renosu Bianco od Tenute Dettori to sardyńskie wino, mieszanka Vermentino i Moscato di Sennori, która maceruje przez 24-36 miesięcy w małych cementowych zbiornikach, bez klarowania lub filtracji i ucieleśnia samą esencję rodziny Dettori: wytwarzanie win niełatwe, ale niewątpliwie ciekawe.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Słomkowożółty ze złoto-zielonymi refleksami, urzeka w nosie nutami dojrzałych egzotycznych owoców i aromatycznych ziół, pikantne nuty nawiązujące do białego pieprzu i delikatne pikantne nuty.</li> <li><strong>Smak:</strong> Pełny, otulający i intensywny smak, w doskonałej równowadze między soczystością a świeżością, bogaty w owocowe odniesienia , czasem mentolowe iz bardzo długim śladem soli.</li> </ul> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Wypróbuj z sushi i sushimi, przystawkami rybnymi, zarówno na ciepło, jak i na zimno, oraz z pierwszym tory morskie.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sardynia.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Vermentino.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 10°/12°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Tenute Dettori</p>
Cena 112,99 zł
Bianco Toscana IGT "Libaio"...

<p>Bianco Toscana IGT „Libaio” to wino o bujnym smaku dojrzałych owoców, nawet egzotycznych: żółtych jabłek, bananów. Następnie niuanse cytrusowe, miód, jaśmin. Kompozycja owocowa i kwaskowatość sprawiają, że mimo dobrze wyrzeźbionej struktury jest świeże. Zamyka się z odrobiną miękkości, do łączenia ze średnio dojrzewającymi serami, rybami, warzywami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Białe wino o intensywnym słomkowożółtym kolorze z zielonkawymi refleksami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Chardonnay.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura pomiędzy 4/8°C .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p>
Cena 77,99 zł
Grechetto DOC Bio Antonelli

<p>100% Organic Grechetto DOC jest wyrazem umbryjskiej tradycji białych win i chronionej nazwy regionu Montefalco.</p> <ul> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Otwiera się na nos z elegancją: świeży, owocowo-kwiatowy z nutami cytrusów, brzoskwini, migdałów i głogu. W smaku dobra struktura i przyjemna świeżość. Fermentowane i leżakowane w stali, z odpoczynkiem przez trzy miesiące na osadzie. Leży w butelce przez kolejne trzy miesiące.</li> <li><strong>Połączenia:</strong> Pasuje do przystawek z owoców morza, wędlin, świeżych serów i pierwszych dań. Doskonałe do zup z roślin strączkowych i zbożowych, rustykalnych pasztetów i dań głównych na bazie ryb.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>CECHY:</strong> ORGANICZNE białe wino o żółtej barwie, ciemnosłomkowe.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Grechetto.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4 a 8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Antonelli San Marco.</p>
Cena 65,99 zł
Sauvignon DOC Sanct...

<p>Sauvignon „Sanct Valentin” jest jednym z najlepszych win winnicy Produttori di San Michele Appiano, a także jednym z najlepszych włoskich sauvignonów. Jego niezwykła finezja i elegancja sprawiają, że jest to wino dla koneserów, a przyjemnością przyciągnie również neofitę. Sauvignon „Sanct Valentin” to białe wino z wysokiej szkoły enologicznej, będące wynikiem dokładnych i precyzyjnych zbiorów, które nie dopuszczają błędów i nie ustępują ilościowo. Nazwa spółdzielczej wytwórni win San Michele Appiano jest obecnie dobrze znana wszystkim miłośnikom wina we Włoszech i reprezentuje dla wszystkich samą ideę spółdzielni winiarskiej wysokiej jakości.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Wspaniała słomkowa żółć, w nosie wyczuwalne aromaty dzikiego bzu i fig oraz lekko pikantna nuta. W ustach delikatne, zdecydowane, wytrawne i trwałe. Z dobrą kwasowością, zamyka się niezwykle czystym finiszem na owocach.</li> <li><strong>Parowanie:</strong> Doskonałe jako aperitif! To idealne białe wino do przystawek na bazie ryb z delikatnymi sosami lub lokalnymi, niezbyt dojrzałymi serami.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino Alto-Adige.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Sauvignon.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4 a 8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Cantina Produttori San Michele Appiano Spółdzielnia Rolnicza - Appiano sulla strada del Vino (BZ).</p>
Cena 280,99 zł
Trebbiano d'Abruzzo...

<p>Trebbiano d'Abruzzo BIO Triple „A” DOC „Emidio Pepe” to wino o jasnym i lekko zawoalowanym słomkowożółtym <strong>kolorze</strong>, <strong>aromat</strong> zawiera nuty dojrzałych białych owoców, z suszonymi owocami, słonecznikami i gliną, jej <strong>smak</strong> jest soczysty i pełny w ustach, z przyjemnie nieprecyzyjnym napojem. Trebbiano d'Abruzzo Emidio Pepe jest miażdżone stopami, tak jak w przeszłości, w drewnianych kadziach i pozostawiane do spontanicznej fermentacji w zeszklonych zbiornikach cementowych, gdzie pozostaje rafinowane przez kilka miesięcy.</p> <ul> <li><strong>Piwnica:</strong> prowadzona przez rodzinę Pepe w ciągu ostatnich kilku lat stała się jasnym i przejrzystym przykładem wzorca naturalności i rzemiosła. W sercu wciąż wieśniacy, z zamiłowaniem do wina zrobionego tak jak kiedyś, potrafiący połączyć urok starożytności z ewolucją nowoczesności.</li> <li><strong>Rada:</strong> Dla najlepszego docenić to wino zalecamy pozwolić mu „oddychać” przynajmniej 15-30 minut przed degustacją i przelać do dużego kieliszka, idealnego do win białych o dobrej strukturze i intensywności, które potrzebują natlenienia, aby w pełni się otworzyć i rozwinąć najlepsze własne intensywne i złożone wyposażenie aromatyczne. To doskonałe wino do natychmiastowego picia, ale może dobrze ewoluować, jeśli będzie leżeć w piwnicy nawet przez ponad 5 lat.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Abruzja.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Żółty kolor jasny i lekko zawoalowany słomkowożółty, perfumy zawierają nuty dojrzałych białych owoców, suszonych owoców, słonecznika i gliny, w ustach soczyste i pełne, z przyjemnie nieprecyzyjnym trunkiem.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Trebbiano.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 4/8°C</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5 % obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Dobrze komponuje się z gorącymi przystawki z ryb i wędzonych ryb, świeże sery, zupa z białej ryby, a także ryby i skorupiaki gotowane na parze.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Emidio Pepe</p>
Cena 402,00 zł
Bianco Umbria IGT Colli...

<p>Bianco Umbria IGT Colli Amerini to wino wytwarzane z winogron uprawianych na terytorium Umbrii, zbieranych przez lokalnych rolników zorganizowanych w ramach projektu spółdzielczego i winifikowanych w Umbrii. To klasyczne białe wino z Umbrii, łatwe do picia, odpowiednie na każdą sytuację.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Białe wino o słomkowożółtym kolorze z nutami dojrzałych owoców, pełny smak i doskonała miękkość.</li> <li><strong>Para:</strong> idealne do aperitifów, pierwszych dań rybnych i białych mięs.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Soc. Coop. Agricola Umbra.</p>
Cena 35,99 zł
Catarratto DOC Tenute...

<p>Catarratto DOC uwalnia owocowe i kwiatowe doznania z nutami śródziemnomorskiego peelingu, białych owoców, brzoskwini, migdałów i kwiatu pomarańczy. Na podniebieniu demonstruje wielką elegancję i doskonałą równowagę między świeżością a miękkością. jest to biel z autochtonicznej odmiany, która wyłania się z białych wzgórz Doliny Belice, składających się głównie z wapienia i kredy. Fermentacja odbywa się tradycyjnie w kolorze białym. Wino dojrzewa przez 3 miesiące w stali i przez co najmniej 4 miesiące w butelce. Doskonałe do smażonych skorupiaków i pierwszych dań rybnych. Escort doskonałe dania na bazie ostryg lub grillowanych krewetek.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Białe wino o jasnym, słomkowożółtym kolorze.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Catarrato.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Orestiadi srl</p>
Cena 69,99 zł
Vermentino Toscana IGT...

<p>Vermentino Toscana IGT „Belvento” to wino winifikowane w czystości, aby podkreślić miękki i owocowy charakter typowy dla tej winorośli; z intensywnymi aromatami przypominającymi lawendę, wisterię, melisę i tymianek, po czym przechodzi w cytrusowe nuty grejpfruta i bardziej dojrzałej brzoskwini; w ustach jest świeże, pikantne, o chrupiącej i intensywnie owocowej strukturze, doskonałe do gorących i zimnych przystawek rybnych oraz pierwszych dań ze skorupiaków.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Jasnożółte białe wino.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Vermentino.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura od 4 do 8°C .</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> SOCIETA' AGRICOLA PETRA SRL</p>
Cena 74,99 zł
Bianco IGT "Conte della...

<p>Uważna mieszanka sauvignon blanc i sémillon, typowych winogron Bordeaux, dla białych, które biorą swoją nazwę od pierwszych właścicieli zamku i których etykieta zawiera rysunek kaplicy San Giovanni znajdującej się na posiadłości. Wino zrodzone ze zbiorów w 1997 roku, które zawsze było winifikowane i pozostawione do dojrzewania tylko w stalowych zbiornikach, aby podkreślić jego soczystość i świeżość, nie tracąc z oczu krągłości typowej dla sémillon. Castello della Sala's Umbria Bianco IGT „Conte della Vipera” to wspaniałe białe wino z Antinori, które potrafi zaskoczyć nawet kilka lat po zabutelkowaniu.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Smak nuty podkreślają wysublimowane wino. <em>jasnożółty</em> kolor z zielonkawymi refleksami to niezaprzeczalny znak świeżości i młodości. Po nim następuje komponent węchowy, który wyrażają <em>nuty owoców i cytrusów</em>, które łączą się z nutami brzoskwini o białym miąższu. Na podniebieniu ma charakter i strukturę, jest <em>trwałe i harmonijne</em>. Wyraźna kwasowość pozwala osiągnąć doskonały poziom świeżości.</li> <li><strong>Dopasowania:</strong> Conte della Vipera należy łączyć ze wszystkimi daniami kuchni śródziemnomorskiej na bazie ryb . Musi być podawane schłodzone, w temperaturze 10° maksymalnie 12° C w wysokim, szerokim kieliszku do wina.</li> </ul> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Sauvignon blanc 80%, sémillon 20%.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 8 a 10°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Castello della Sala Antinori - Località Sala, Ficulle (TR).</p> <h3>Tenuta Castello della Sala</h3> <p>Antinori to z pewnością jedna z najważniejszych rodzin, która wniosła swoją historię i pasję, przekazywaną z pokolenia na pokolenie 26 pokoleń, aby podnieść jakość win na wyższy poziom. Dynastia, która przez dziesięciolecia stała się niemal imperium i która rozszerzyła swoje granice nawet poza Toskanię, docierając do Umbrii z posiadłością Castello della Sala. Wznosi się kilka kilometrów od Orvieto i rozciąga się na około 500 hektarach ziemi, z której ożywa ten „Conte della Vipera” Castello della Sala Antinori, mieszanka o międzynarodowym smaku, zdolna zawsze odgrywać rolę bohatera.</p>
Cena 243,99 zł
Pinot Grigio DOC St....

<p>Pinot Grigio DOC pochodzi z wyselekcjonowanych winnic na małych działkach, które były uprawiane od wieków dzięki intensywnej pracy ręcznej. Dzięki klasycznej słomkowożółtej barwie nos wyraża piękne nuty dojrzałej gruszki i melona, ozdobione pewnym kwiatowym odniesieniem. Na podniebieniu jest świeże i kremowe, zrównoważone i charakteryzuje się przyjemną kwasowością przed nieco łagodniejszym zamknięciem, na owocach.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Pinot Grigio.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 6°/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Również jako aperitif, dobrze komponuje się z typowymi daniami z owoców morza, w szczególności zupą rybną.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> KELLEREI ST.MICHAEL EPPAN</p>
Cena 110,99 zł
Verdicchio dei Castelli di...

<p>Ten Verdicchio zachwyci Cię od pierwszego smaku, przekonujące i zrównoważone wino o żywych aromatach i otuleniu w ustach, obdarzone cenną gamą aromatów i wybitną osobowością. Wystarczy skosztować tego verdicchio, aby zrozumieć wiedzę producenta Stefano Antonucci.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 0,75 l butelki.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Marche.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Verdicchio 100%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 8°/10°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5% obj.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Wino dla pełnoziarniste, doskonałe zwłaszcza do gorących przystawek rybnych, grillowanych ryb, świeżych serów, sushi i sashimi, tatarów rybnych i risotto z owocami morza.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> COMPANY SANTA BARBARA S.R.L.</p>
Cena 161,99 zł
Blanc de Morgex et de La...

<p>W procesie winifikacji ChNP Blanc de Morgex et de La Salle winogrona bez szypułek są tłoczone. Po kontrolowanej fermentacji przeprowadza się kilka przepompowań. Wino pozostaje około 9 miesięcy w stali w dużym zbiorniku przed butelkowaniem. Do sprzedaży trafia po około miesiącu.</p> <p>Bukiet ma wyraźne nuty aromatycznych ziół, kwiatów (głóg) z nutą białych owoców (gruszki Williamsa) i korzenną nutą białego pieprzu. Smak jest świeży, intensywny, trwały z wyraźnymi nutami mineralnymi. Zrównoważony i aromatyczny.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Dolina Aosty.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Prié Blanc 100%.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Dobrze komponuje się z rybami i białymi mięsami, serami w średnim wieku. Doskonałe jako aperitif.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Ermes Pavese Winery</p>
Cena 194,99 zł
Riesling Trocken DOC...

<p>światowa doskonałość, taka jak Moselle Riesling, a konkretnie dr Fischer. Jest to <strong>troken</strong>, co oznacza, że jest to <em>niegazowane i wytrawne białe wino</em>, bez cukru resztkowego lub w każdym razie z cukrem resztkowym na tyle niskim, że nie wyczuwalny. Cechą charakterystyczną Rieslinga reńskiego, szczególnie uprawianego wzdłuż rzek Reno i Mozeli wraz z ich dopływami, jest mocna, bardzo wysoka kwasowość i wielka elegancja. Oznacza to, że są to wina bardzo chude, z niewielką ilością alkoholu, bardzo delikatne i eleganckie. Dr Fischer's Troken nie jest wyjątkiem, który w pełni odpowiada typowości produktu.</p> <ul> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Intensywna słomkowa żółć, <em>nos</em> wyraża wyrazistość piękne i głębokie nuty kwiatowe otoczone owocowymi nutami żółtej brzoskwini i ananasa. Mineralny ślad kredy otwiera zdecydowany, elegancki smak, którego kwaśne ramię jest dobrze zdefiniowane i które zarysowuje jego strukturę aż do świetlistego i trwałego zamknięcia. W skali opisującej Rieslinga według zawartości cukru; Trocken reprezentuje bazę, w rzeczywistości jest to najbardziej wytrawne <strong>wino</strong> w historii, którego pozostałość wynosi od 4 do 9 gramów/litr. Biała charakteryzująca się gwałtowną kwasowością, a jednocześnie doskonałą, głęboką równowagą, zdolna do wyrażenia wszystkich najlepszych cech Mozeli dzięki niezrównanej przynależności terytorialnej.</li> <li><strong>Pary:</strong> Doskonałe również jako aperitif, jest szczególnie uniwersalne w znajdowaniu idealnego dodatku do potraw. Idealne do sałatek z owoców morza, skorupiaków, miękkich serów, wzbogacone risotto i lekkimi drugimi daniami na bazie ryb.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino Alto-Adige.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Riesling.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 8/10°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Tenuta J. Hofstätter srl - Termeno (BZ).</p> <h3>J. Hofstätter Estate</h3> <p>Od pięciu pokoleń nasza rodzina uprawia winnice po obu stronach doliny Adygi. Położona w samym sercu historycznej wioski Termeno, nasza posiadłość rozciąga się między szczytami pobliskiego Trentino a stromymi zboczami Saary, w regionie winiarskim Mozela w Niemczech. Łączymy tradycję, pionierskiego ducha, szacunek dla natury i innowacyjność. Kochamy to, co robimy: żyjemy winem. Różne terroiry i różne mikroklimaty określają charakter naszych win. Od pięciu pokoleń uprawiamy każdą winorośl tam, gdzie najlepiej się wyraża. Nasze własne winnice rozciągają się po obu stronach doliny Adygi i na końcu doliny Ronchi w Trentino. Od 2014 roku produkujemy nasze Rieslingi w Mozeli, najbardziej odpowiednim obszarze uprawy winorośli w Niemczech na świecie dla tej szlachetnej odmiany. Nasze winorośle mają swoje korzenie na płaskowyżach i wzgórzach na wysokości od 250 do 850 metrów. W zależności od tego, na jakim zboczu się znajdują, do rzędów docierają świeże górskie bryzy lub ciepłe południowe wiatry, poranne lub wieczorne słońce. Nasza firma była pierwszą firmą z Południowego Tyrolu, która umieściła na etykiecie „Vigna”, identyfikując wina pochodzące z pojedynczych winnic w najbardziej odpowiednich paczkach.</p>
Cena 115,99 zł
Sauvignon Michei DOC J....

<p>Sauvignon „Michei” firmy Hofstatter to świeża i subtelnie aromatyczna biel o wyrafinowanym i eleganckim profilu. Nos oferuje delikatną gamę niuansów, od aromatów agrestu po aromaty białych kwiatów, od nut aromatycznych ziół po doznania krzemienia. Łyk charakteryzuje się energetyczną świeżością, dobrą aromatycznością na podniebieniu, dojrzałymi owocami w środku ust i przyjemną końcową żywością. Hymn dla gór!</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> Winnice Sauvignon są uprawiane na glebach mieszanych z obecnością gliny, porfiru, żwiru i wapna, które nadają naturalną mineralność do łyka finału. Chłodny klimat i duże wahania temperatury pomiędzy dniem a nocą sprawiają, że winogrona dojrzewają bardzo wolno, wzbogacając je w aromatyczną finezję. Po zakończeniu fazy zbiorów maceracja na skórkach trwa około 8 godzin, po czym następuje bardzo delikatne tłoczenie. Moszcz fermentuje i dojrzewa w stalowych zbiornikach przez kilka miesięcy przed wprowadzeniem na rynek.</li> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Sauvignon „Michei” firmy Hofstatter reprezentuje odchudzoną i wyrafinowaną wersję tego słynnego międzynarodowego wina odmiany o typowym świeżym i mineralnym profilu charakterystycznym dla win górskich. W kieliszku ma jasnożółty kolor z zielonkawymi refleksami. Obraz olfaktoryczny wyraża aromaty czarnego bzu, pokrzywy, aromatycznych ziół, aromaty agrestu z mineralnymi niuansami krzemienia. Atak na podniebieniu jest żywy, z centrum ust bogatymi i intensywnymi owocami oraz finiszem o dużej świeżości i trwałości.</li> <li><strong>Parowanie:</strong> Do łączenia z rybami, warzywa lub białe mięso, idealnie pasuje do szparagów z sosem maltańskim.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki o pojemności 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino Alto-Adige.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Sauvignon.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 8 a 10°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Tenuta J. Hofstätter srl - Termeno (BZ).</p> <h3>Estate J. Hofstätter</h3> <p>Od pięciu pokoleń nasza rodzina uprawia winnice po obu stronach doliny Adygi. Położona w samym sercu historycznej wioski Termeno, nasza posiadłość rozciąga się między szczytami pobliskiego Trentino a stromymi zboczami Saary, w regionie winiarskim Mozela w Niemczech. Łączymy tradycję, pionierskiego ducha, szacunek dla natury i innowacyjność. Kochamy to, co robimy: żyjemy winem. Różne terroiry i różne mikroklimaty określają charakter naszych win. Od pięciu pokoleń uprawiamy każdą winorośl tam, gdzie najlepiej się wyraża. Nasze własne winnice rozciągają się po obu stronach doliny Adygi i na końcu doliny Ronchi w Trentino. Od 2014 roku produkujemy nasze Rieslingi w Mozeli, najbardziej odpowiednim obszarze uprawy winorośli w Niemczech na świecie dla tej szlachetnej odmiany. Nasze winorośle mają swoje korzenie na płaskowyżach i wzgórzach na wysokości od 250 do 850 metrów. W zależności od tego, na jakim zboczu się znajdują, do rzędów docierają świeże górskie bryzy lub ciepłe południowe wiatry, poranne lub wieczorne słońce. Nasza firma była pierwszą firmą z Południowego Tyrolu, która umieściła na etykiecie „Vigna”, identyfikując wina pochodzące z pojedynczych winnic, w najbardziej odpowiednich paczkach.</p>
Cena 133,99 zł
Pinot Bianco DOC J. Hofstatter

<p>„Hofstätter marki Pinot Bianco jest czystym wyrazem tej górskiej winorośli na znak elegancji, harmonii i równowagi. Etykieta Hofstätter pochodzi z winnic uprawianych na glebach lekkich, składających się z wapienno-gliniastych margli, które stanowią doskonały naturalny siedliskiem tej delikatnej odmiany.</p> <ul> <li><strong>Procedura:</strong> Cały proces produkcji Pinot Blanc przebiega z najwyższym szacunkiem dla delikatności i finezji typowych dla tych winogron. faza ręcznego zbioru, najlepsze kiście trafiają do piwnicy, gdzie następuje miękkie tłoczenie i fermentacja w kontrolowanej temperaturze.Wino dojrzewa tylko w stali i cemencie, aby zachować owocową świeżość i wyrazistą czystość bez ingerencji ze strony drewna.</li> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Hofstätter Pinot Blanc prezentuje się w kieliszku o pięknym, intensywnym i lśniącym słomkowym kolorze. ramy węchowe charakteryzują się przysłowiowym wyrafinowaniem winorośli, z delikatnymi nutami białych owoców i lekkimi aromatami kwiatowymi. Na podniebieniu zaskakuje aksamitną harmonią łyka, która łączy owocowe aromaty ze świetną równowagą z odpowiednią świeżością, przyjemną i nigdy nie przesadną. Etykieta, której atutem jest czystość.</li> <li><strong>Dopasowania:</strong> przystawki lądowe, pierwsze dania lądowe i dania główne z białego mięsa.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino Alto - Adige.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Pinot Bianco.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 8 a 10°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Tenuta J. Hofstätter srl - Termeno (BZ).</p> <h3>Cantine J.Hofstatter</h3> <p>Od pięciu pokoleń nasza rodzina uprawia winnice po obu stronach doliny Adygi. Położona w samym sercu historycznej wioski Termeno, nasza posiadłość rozciąga się między szczytami pobliskiego Trentino a stromymi zboczami Saary, w regionie winiarskim Mozela w Niemczech. Łączymy tradycję, pionierskiego ducha, szacunek dla natury i innowacyjność. Kochamy to, co robimy: żyjemy winem. Różne terroiry i różne mikroklimaty określają charakter naszych win. Od pięciu pokoleń uprawiamy każdą winorośl tam, gdzie najlepiej się wyraża. Nasze własne winnice rozciągają się po obu stronach doliny Adygi i na końcu doliny Ronchi w Trentino. Od 2014 roku produkujemy nasze Rieslingi w Mozeli, najbardziej odpowiednim obszarze uprawy winorośli w Niemczech na świecie dla tej szlachetnej odmiany. Nasze winorośle mają swoje korzenie na płaskowyżach i wzgórzach na wysokości od 250 do 850 metrów. W zależności od tego, na jakim zboczu się znajdują, do rzędów docierają świeże górskie bryzy lub ciepłe południowe wiatry, poranne lub wieczorne słońce. Nasza firma była pierwszą firmą z Południowego Tyrolu, która umieściła na etykiecie „Vigna”, identyfikując wina pochodzące z pojedynczych winnic w najbardziej odpowiednich paczkach.</p>
Cena 99,99 zł
Chardonnay DOC J. Hofstatter

<p>To Chardonnay firmy Hofstatter pochodzi z winogron uprawianych na działkach, które charakteryzują się przeważnie marglistym podłożem, narażonym na szybkie nagrzewanie. Po rygorystycznych ręcznych <strong>zbiorach</strong> kiście są odszypułkowane, a winogrona lekko wyciśnięte, oddzielając pozostałości od moszczu poprzez wytrącanie. <strong>Moszcz</strong> fermentuje w stalowych pojemnikach, a jeszcze w stalowych butelkach wino dojrzewa przez kilka miesięcy na osadzie drożdżowym, aż piwnica Hofstatter zdecyduje się przystąpić do operacji <strong>butelkowania</strong> .</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Słomkowożółty o dobrej intensywności, nos wyraża piękne nuty owocowe ozdobione ciągłymi odniesieniami do nuty złotego jabłka. Dobra kwasowość w połączeniu z solidnym miąższem i zdecydowaną trwałością stanowią odpowiednie referencje, aby skupić się na możliwości ewolucji tego wina i jego zdolności do wyrażania się w najlepszym wydaniu bez spadków przez co najmniej dwa lata.</li> <li><strong>Parowanie:</strong> lekkie przekąski, pierwsze dania z ryb i drugie dania z białego mięsa.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino Alto-Adige.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Chardonnay.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 8/10 °C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Estate J. Hofstätter srl - Termeno (BZ).</p> <h3>Piwnice J.Hofstatter</h3> <p>Od pięciu pokoleń nasza rodzina kultywuje swoje winnice po obu stronach doliny Adygi. Położona w samym sercu historycznej wioski Termeno, nasza posiadłość rozciąga się między szczytami pobliskiego Trentino a stromymi zboczami Saary, w regionie winiarskim Mozela w Niemczech. Łączymy tradycję, pionierskiego ducha, szacunek dla natury i innowacyjność. Kochamy to, co robimy: żyjemy winem. Różne terroiry i różne mikroklimaty określają charakter naszych win. Od pięciu pokoleń uprawiamy każdą winorośl tam, gdzie najlepiej się wyraża. Nasze własne winnice rozciągają się po obu stronach doliny Adygi i na końcu doliny Ronchi w Trentino. Od 2014 roku produkujemy nasze Rieslingi w Mozeli, najbardziej odpowiednim obszarze uprawy winorośli w Niemczech na świecie dla tej szlachetnej odmiany. Nasze winorośle mają swoje korzenie na płaskowyżach i wzgórzach na wysokości od 250 do 850 metrów. W zależności od tego, na jakim zboczu się znajdują, do rzędów docierają świeże górskie bryzy lub ciepłe południowe wiatry, poranne lub wieczorne słońce. Nasza firma była pierwszą firmą z Południowego Tyrolu, która umieściła na etykiecie „Vigna”, identyfikując wina pochodzące z pojedynczych winnic w najbardziej odpowiednich paczkach.</p>
Cena 99,99 zł
Trebbiano Spoletino Trebium...

<p>Trebbiano Spoletino to typowa odmiana obszaru rozciągającego się między Montefalco, Trevi i Spoleto; być może nazwa wywodzi się od „Trebium”, po łacinie Trevi.Intensywna słomkowa żółć przechodząca w złotą. Wpływ węchowy o dużej intensywności i trwałości; można rozpoznać owocowo-kwiatowy, kwiat migdałowca, głóg, cytrusy i owoce tropikalne; lekko pikantny finisz. Na podniebieniu jest zbudowane i bardzo soczyste. Duża kwaśna struktura, typowa dla Trebbiano Spoletino, łączy się w doskonałej i zaskakującej równowadze z innymi elementami. Doskonała trwałość i zgodność smakowo-zapachowa.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Trebbiano Spoletino.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 12°/14°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13,5% obj.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Do szlachetnych wędlin, takich jak surowa szynka i culatello, terriny i carpaccio. Podaje się go ze strukturalnymi pierwszymi daniami na bazie ryb; spaghetti alla carbonara, szafranowe risotto i wyszukane drugie dania na bazie ryb lub białego mięsa. Wreszcie ze smacznymi serami.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Antonelli San Marco</p>
Cena 107,99 zł
Ribolla Gialla IGT Tenuta...

<p>Ribolla Gialla to harmonijne białe wino o świeżym i bujnym smaku. Od klasycznego słomkowożółtego koloru, perfumy są delikatne i eleganckie, z łatwością będą mogły towarzyszyć każdej okazji.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Friuli.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Ribolla Gialla.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 10°/ 12°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Aperitify, przekąski. Doskonałe do ostryg i trufli morskich.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gruppo Vinicolo Fantinel S.P.A.</p>
Cena 99,99 zł
Orvieto DOC Superiore Luigi...

<p>2011 to pięćdziesiąta rocznica powstania gospodarstwa Barberani. Życie naszej firmy zawsze koncentrowało się na dwóch kluczowych postaciach rodziny, Luigi i Giovanna, tak jak historia naszych win zawsze koncentrowała się na ich pasjach: rodzimych winoroślach z naszego terytorium i „Muffa Nobile”. Tradycyjne odmiany odzwierciedlają najstarszą tradycję naszych ziem i są w stanie dać wina o wspaniałej strukturze i złożoności. Zamiast tego „Muffa Nobile” wie, jak podkreślić elegancję i aromat winogron w zmysłowej grze poezji i doznań. Z połączenia tych dwóch namiętnych wizji narodziło się „LUIGI E GIOVANNA”, najbardziej reprezentatywne wino dla tej wzajemnej miłości do wina i życia.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Grechetto 90%, Trebbiano Procanico 10%.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 16°/18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonałe połączenie nawet ze złożonymi pierwszymi daniami, skorupiakami, rybami, mieszanymi potrawami smażonymi i białymi mięsami.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Societa' Agricola Barberani &amp; C.</p>
Cena 183,99 zł
Castagnolo Orvieto Classico...

<p>Bardziej nowoczesna i innowacyjna interpretacja tradycji Orvieto Classico, jest wynikiem starannej selekcji jakościowej, kiść po kiści, w naszych winnicach. Najlepiej wyraża cały potencjał terytorium wysoce odpowiedniego obszaru produkcyjnego. Dzięki wyjątkowej pijalności i złożoności jest ucieleśnieniem naszej pasji do wina.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 0,75 litra.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Słomkowożółta barwa oraz intensywny i złożony aromat z nutą świeżych owoców.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Inspirowane biodynamicznie. W naszych winnicach nie stosujemy herbicydów. Nie używamy pestycydów. Nawożenie wykonuje się preparatami biodynamicznymi, zakopywaniem gałęzi i nawozem zielonym ziół i roślin strączkowych. Produkt ekologiczny.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Grechetto, Procanico, Chardonnay, Riesling.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 10/12°C .</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Polecamy łączyć z lądowymi i morskimi przystawkami, pierwszymi daniami, rybami i białymi mięsami. Doskonałe również jako aperitif.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Towarzystwo Rolnicze Barberani &amp; C.</p>
Cena 106,99 zł
Bianco Adamantis Borgese

<p>Biały Adamantis to wino o kwiatowym, cytrusowym zapachu i bukiecie aromatycznych ziół. Na podniebieniu jest wytrawne, z pijalnością i świeżością, które wyrażają doskonałą harmonię doznań. Zbiór odbywa się ręcznie z selekcją kiści we wrześniu. Winifikacja odbywa się poprzez tłoczenie winogron bez maceracji ze skórkami w temperaturze 13/15°. Moszcz jest natychmiast klarowany, a wino pozostawiane na 2 miesiące w stalowych kadziach, a następnie rafinowane w butelce przez co najmniej 2 miesiące. Do łączenia z pierwszymi i drugimi daniami z ryb, białym mięsem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Białe wino o intensywnym słomkowożółtym kolorze.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Grechetto 60% i Trebbiano Spoletino 40%.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> </p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4 a 8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Przedsiębiorstwo Rolnicze Borgese Via Flaminia Maremmana 65, Fraz. Montepennino, 06036 Montefalco (PG)</p>
Cena 69,99 zł
Pinot Grigio "Borgo Tesis"...

<p>Pinot Grigio „Borgo Tesis” to friulijskie białe wino o bukiecie łączącym różne kwiatowe zapachy, świeże i o doskonałym ciele. To wyrafinowane wino oferuje wyważone i autentyczne odcienie, jak ziemie, z których pochodzi. W nosie jest złożony z kwiatowymi zapachami, które z czasem ewoluują w dojrzały bukiet, smak jest świeży i pełny, doskonały do przystawek, dań na bazie ryb, suchych zup i bulionów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Friuli-Wenecja Julijska.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Mniej lub bardziej intensywne słomkowożółty kolor z miedzianymi krawędziami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Pinot Grigio.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura od 4 do 8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych .</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Fantinel S.P.A. - Tauriano (PN).</p> <h3>Historia winnicy Fantinel</h3> <p>Człowiek o promiennym uśmiechu, który czcił dobre jedzenie i który powód własnego życia. A w bardzo uroczystej procesji smaku wino zasiadło na królewskim tronie. Paron Mario, restaurator i hotelarz w górnym Friuli, szybko zdał sobie sprawę, że jego misją jest wzbudzanie w ludziach szczególnej miłości do wina i że aby naprawdę to robić, wino musi być produkowane własnymi rękami. Rok 1969 był rokiem, w którym nabył pierwsze winnice w Collio, w którym rozpoczęła się wielka przygoda. Fascynująca przygoda, w której jego synowie Luciano, Gianfranco i Loris wkrótce potem stali się bohaterami. Cała trójka skorzystała z nauk ojca, ucząc się dotykać i czuć ziemię, delektować się upływem czasu i porami roku, smakować winogrona i dostrzegać w nich sekret małego, wielkiego cudu. Tak więc w następnych latach ziemie będące w posiadaniu rodziny powiększyły się i wiele marzeń stało się rzeczywistością. To małe gospodarstwo dzisiaj, z trzecim pokoleniem reprezentowanym przez Marco, Stefano i Mariaelenę, przekształciło się w winnicę o międzynarodowym prestiżu, ambasadora friulijskiej sztuki winiarskiej na świecie. Ale początki nie są zapomniane, a przede wszystkim płomień namiętności jest coraz bardziej żywy. Był sobie raz człowiek, pierwszy bohater i autor baśni, który napisał pierwszą stronę, podpisując ją niezatartym odciskiem. Książkę zatytułowaną "Fantinel" należy rozkoszować ekstazą. Wino to starożytny sentyment, dzieło, które czyni świat lepszym. To mozaika emocji, arcydzieło złożone z kamieni szlachetnych umiejętnie ułożonych obok siebie z geniuszem, kreatywnością i pomysłowością. Ale dobry twórca wie, że każda forma artystyczna rodzi się zawsze iw każdym przypadku z pełnego szacunku celebrowania pierwotnego Stworzenia. Uhonorowanie ziemi to pierwsze powołanie Fantinela. Powołanie, które ma swoje bijące serce w Tauriano, w pobliżu starożytnej wioski Spilimbergo, miasta kultury znanego na całym świecie z prestiżowej Szkoły Mojżeszowej. Tutaj stoi elegancka piwnica otoczona zielenią, która dba o zarządzanie ponad 300 hektarami winnic podzielonych na renomowane obszary DOC Grave, Prosecco, Collio. Wyjątkowe terroiry, uprzywilejowane obszary, które cieszą się idealnymi mikroklimatami dla optymalnego dojrzewania owoców i maksymalnej ekspresji każdego winorośli, wśród których wyróżniają się wysoko cenione rodzime winogrona. Z tych autentycznych szkatułek z rzadkimi darami powstała osobliwa koncepcja Fantinela: uprawa winorośli, która jest uprawą winorośli. Ponieważ tylko winorośl rosnąca zgodnie z naturalnym rytmem, oparta na poszanowaniu cyklu wegetatywnego i równowadze rośliny, może dać życie bogatym owocom i oczywiście majestatycznym winom: harmonijnym obrazom, które promieniują światłem słonecznym, uwalniając nieskończone odcienie kolorów ziemi.</p>
Cena 68,99 zł
Chardonnay "Borgo Tesis"...

<p>Chardonnay „Borgo Tesis” to jasna biel o świeżym, owocowym i kwiatowym bukiecie oraz smaku przypominającym nuty jabłka. To ważne wino z charakterem zachowuje esencję friulian Graves, ze świeżym, owocowo-kwiatowym bukietem, zachęcającym, dyskretnym i bardzo delikatnym smakiem, przypominającym jabłko, miód akacjowy, idealne do aperitifów, przystawek, zup.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Friuli-Wenecja Julijska.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino białe o słomkowożółtym kolorze z zielonkawymi refleksami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Chardonnay.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12,5% vol.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala przed światłem słonecznym.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gruppo Vinicolo Fantinel S.P.A.</p> <h3>Historia winnicy Fantinel</h3> <p>Człowiek o promiennym uśmiechu, który czcił dobre jedzenie i dla którego było to powodem za jego życie. A w bardzo uroczystej procesji smaku wino zasiadło na królewskim tronie. Paron Mario, restaurator i hotelarz w górnym Friuli, szybko zdał sobie sprawę, że jego misją jest wzbudzanie w ludziach szczególnej miłości do wina i że aby naprawdę to robić, wino musi być produkowane własnymi rękami. Rok 1969 był rokiem, w którym nabył pierwsze winnice w Collio, w którym rozpoczęła się wielka przygoda. Fascynująca przygoda, w której jego synowie Luciano, Gianfranco i Loris wkrótce potem stali się bohaterami. Cała trójka skorzystała z nauk ojca, ucząc się dotykać i czuć ziemię, delektować się upływem czasu i porami roku, smakować winogrona i dostrzegać w nich sekret małego, wielkiego cudu. Tak więc w następnych latach ziemie będące w posiadaniu rodziny powiększyły się i wiele marzeń stało się rzeczywistością. To małe gospodarstwo dzisiaj, z trzecim pokoleniem reprezentowanym przez Marco, Stefano i Mariaelenę, przekształciło się w winnicę o międzynarodowym prestiżu, ambasadora friulijskiej sztuki winiarskiej na świecie. Ale początki nie są zapomniane, a przede wszystkim płomień namiętności jest coraz bardziej żywy. Był sobie raz człowiek, pierwszy bohater i autor baśni, który napisał pierwszą stronę, podpisując ją niezatartym odciskiem. Książkę zatytułowaną "Fantinel" należy rozkoszować ekstazą. Wino to starożytny sentyment, dzieło, które czyni świat lepszym. To mozaika emocji, arcydzieło złożone z kamieni szlachetnych umiejętnie ułożonych obok siebie z geniuszem, kreatywnością i pomysłowością. Ale dobry twórca wie, że każda forma artystyczna rodzi się zawsze iw każdym przypadku z pełnego szacunku celebrowania pierwotnego Stworzenia. Uhonorowanie ziemi to pierwsze powołanie Fantinela. Powołanie, które ma swoje bijące serce w Tauriano, w pobliżu starożytnej wioski Spilimbergo, miasta kultury znanego na całym świecie z prestiżowej Szkoły Mojżeszowej. Tutaj stoi elegancka piwnica otoczona zielenią, która dba o zarządzanie ponad 300 hektarami winnic podzielonych na renomowane obszary DOC Grave, Prosecco, Collio. Wyjątkowe terroiry, uprzywilejowane obszary, które cieszą się idealnymi mikroklimatami dla optymalnego dojrzewania owoców i maksymalnej ekspresji każdego winorośli, wśród których wyróżniają się wysoko cenione rodzime winogrona. Z tych autentycznych szkatułek z rzadkimi darami powstała osobliwa koncepcja Fantinela: uprawa winorośli, która jest uprawą winorośli. Ponieważ tylko winorośl rosnąca zgodnie z naturalnym rytmem, oparta na poszanowaniu cyklu wegetatywnego i równowadze rośliny, może dać życie bogatym owocom i oczywiście majestatycznym winom: harmonijnym obrazom, które promieniują światłem słonecznym, uwalniając nieskończone odcienie kolorów ziemi.</p>
Cena 68,99 zł
Frontiere DOC Collio Bianco...

<p>Białe o delikatnym, złożonym aromacie, owocowe w ustach i doskonałej strukturze. Eleganckie cuvée z wyselekcjonowanych białych winogron o silnych konotacjach terytorialnych.</p> <p>Słomkowożółty z lekkimi złotymi refleksami, bukiet: intensywny, harmonijny, z nutami dojrzałych owoców. Smak jest aksamitny, z doskonałą równowagą.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Friuli.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Friulano, Pinot Bianco, Chardonnay.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 10°/12°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Dania na bazie ryb.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gruppo Vinicolo Fantinel S.P.A.</p>
Cena 109,99 zł
Sauvignon DOC "Collio"...

<p>Świeże, eleganckie i charakteryzujące się doskonałym owocowym smakiem Collio Sauvignon DOC „Tenuta Sant'Helena” to produkt, który chce zaskakiwać, plasując się niemal na szczycie piramidy jakościowej szerokiego asortymentu produkowanego przez Farma Fantineli. Winogrona są winifikowane w stali, gdzie następnie pozostają przez kilka miesięcy przed wprowadzeniem na rynek. Butelka, za pomocą której firma pokazuje, że nawet międzynarodowe winorośle mają swoje uzasadnienie w terroir Friuli Venezia Giulia. Chapeau!</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> W kieliszku ma jasny słomkowożółty <strong>kolor</strong> z zielonkawymi refleksami. <strong>Nos</strong> jest przeniknięty nutami mango, papai, melona, brzoskwini i liści pomidora. Na podniebieniu miękkie, średnio treściwe, charakteryzujące się doskonałą kwasowością. Zamyka się średnio trwałym finiszem.</li> <li><strong>Połączenia:</strong> Do picia podczas całego posiłku, doskonale komponuje się z daniami na bazie ryb i skorupiaków.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Friuli-Wenecja Julijska.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Sauvignon.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura od 8 do 10°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od promieni słonecznych.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gruppo Vinicolo Fantinel S.p.A - Tauriano (PN).</p> <h3>Historia Cantine Fantinel</h3> <p>Człowieka o promiennym uśmiechu, który czcił dobre jedzenie i uczynił z niego powód swojego życia. A w bardzo uroczystej procesji smaku wino zasiadło na królewskim tronie. Paron Mario, restaurator i hotelarz w górnym Friuli, szybko zdał sobie sprawę, że jego misją jest wzbudzanie w ludziach szczególnej miłości do wina i że aby naprawdę to robić, wino musi być produkowane własnymi rękami. Rok 1969 był rokiem, w którym nabył pierwsze winnice w Collio, w którym rozpoczęła się wielka przygoda. Fascynująca przygoda, w której jego synowie Luciano, Gianfranco i Loris wkrótce potem stali się bohaterami. Cała trójka skorzystała z nauk ojca, ucząc się dotykać i czuć ziemię, delektować się upływem czasu i porami roku, smakować winogrona i dostrzegać w nich sekret małego, wielkiego cudu. Tak więc w następnych latach ziemie będące w posiadaniu rodziny powiększyły się i wiele marzeń stało się rzeczywistością. To małe gospodarstwo dzisiaj, z trzecim pokoleniem reprezentowanym przez Marco, Stefano i Mariaelenę, przekształciło się w winnicę o międzynarodowym prestiżu, ambasadora friulijskiej sztuki winiarskiej na świecie. Ale początki nie są zapomniane, a przede wszystkim płomień namiętności jest coraz bardziej żywy. Był sobie raz człowiek, pierwszy bohater i autor baśni, który napisał pierwszą stronę, podpisując ją niezatartym odciskiem. Książkę zatytułowaną "Fantinel" należy rozkoszować ekstazą. Wino to starożytny sentyment, dzieło, które czyni świat lepszym. To mozaika emocji, arcydzieło złożone z kamieni szlachetnych umiejętnie ułożonych obok siebie z geniuszem, kreatywnością i pomysłowością. Ale dobry twórca wie, że każda forma artystyczna rodzi się zawsze iw każdym przypadku z pełnego szacunku celebrowania pierwotnego Stworzenia. Uhonorowanie ziemi to pierwsze powołanie Fantinela. Powołanie, które ma swoje bijące serce w Tauriano, w pobliżu starożytnej wioski Spilimbergo, miasta kultury znanego na całym świecie z prestiżowej Szkoły Mojżeszowej. Tutaj stoi elegancka piwnica otoczona zielenią, która dba o zarządzanie ponad 300 hektarami winnic podzielonych na renomowane obszary DOC Grave, Prosecco, Collio. Wyjątkowe terroiry, uprzywilejowane obszary, które cieszą się idealnymi mikroklimatami dla optymalnego dojrzewania owoców i maksymalnej ekspresji każdego winorośli, wśród których wyróżniają się wysoko cenione rodzime winogrona. Z tych autentycznych szkatułek z rzadkimi darami powstała osobliwa koncepcja Fantinela: uprawa winorośli, która jest uprawą winorośli. Ponieważ tylko winorośl rosnąca zgodnie z naturalnym rytmem, oparta na poszanowaniu cyklu wegetatywnego i równowadze rośliny, może dać życie bogatym owocom i oczywiście majestatycznym winom: harmonijnym obrazom, które promieniują światłem słonecznym, uwalniając nieskończone odcienie kolorów ziemi.</p>
Cena 99,99 zł
Friulano DOC "Collio"...

<p>Fantinel zawsze miał tę wielką zaletę, że chciał ulepszyć rodzime friulijskie winorośle, pracując z każdym winogronem z najwyższym szacunkiem, z zamiarem wytwarzania wyrafinowanych i wysokiej jakości win. Collio Friulano DOC „Tenuta Sant'Helena” opiera się właśnie na tych koncepcjach, których profil aromatyczny jest naprawdę fascynujący i wciągający, również dzięki szczególnemu mikroklimatowi, jaki panuje w winnicach Dolegna del Collio.</p> <ul> <li><strong>Proces:</strong> Winogrona są <em>poddawane winifikacji</em> w stalowych zbiornikach, gdzie pozostają przez kilka miesięcy, zanim zostaną <strong>butelkowane</strong> . Naprawdę wyjątkowa etykieta, która w doskonały sposób opowiada historię regionu: pić, aby zanurzyć się w historii winiarstwa Friuli!</li> <li><strong>Degustacja:</strong> Energetyczna biel z cytrynowymi pogłosami , o delikatnym zapachu białych kwiatów i migdałów, miękki i lekko gorzki. To friulijskie wino w pełnym tego słowa znaczeniu, obecnie część historii tej krainy.</li> <li><strong>Połączenia:</strong> Doskonałe do całego posiłku, bardzo dobrze komponuje się z daniami rybnymi, risotto i przystawkami.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Friuli Venezia Giulia.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Friulano.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 8 a 10°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gruppo Vinicolo Fantinel S.p.A - Tauriano (PN).</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <h3>Historia Cantine Fantinel</h3> <p>Mężczyzna o promiennym uśmiechu, który czcił dobre jedzenie i uczynił z niego swoje życie. A w bardzo uroczystej procesji smaku wino zasiadło na królewskim tronie. Paron Mario, restaurator i hotelarz w górnym Friuli, szybko zdał sobie sprawę, że jego misją jest wzbudzanie w ludziach szczególnej miłości do wina i że aby naprawdę to robić, wino musi być produkowane własnymi rękami. Rok 1969 był rokiem, w którym nabył pierwsze winnice w Collio, w którym rozpoczęła się wielka przygoda. Fascynująca przygoda, w której jego synowie Luciano, Gianfranco i Loris wkrótce potem stali się bohaterami. Cała trójka skorzystała z nauk ojca, ucząc się dotykać i czuć ziemię, delektować się upływem czasu i porami roku, smakować winogrona i dostrzegać w nich sekret małego, wielkiego cudu. Tak więc w następnych latach ziemie będące w posiadaniu rodziny powiększyły się i wiele marzeń stało się rzeczywistością. To małe gospodarstwo dzisiaj, z trzecim pokoleniem reprezentowanym przez Marco, Stefano i Mariaelenę, przekształciło się w winnicę o międzynarodowym prestiżu, ambasadora friulijskiej sztuki winiarskiej na świecie. Ale początki nie są zapomniane, a przede wszystkim płomień namiętności jest coraz bardziej żywy. Był sobie raz człowiek, pierwszy bohater i autor baśni, który napisał pierwszą stronę, podpisując ją niezatartym odciskiem. Książkę zatytułowaną "Fantinel" należy rozkoszować ekstazą. Wino to starożytny sentyment, dzieło, które czyni świat lepszym. To mozaika emocji, arcydzieło złożone z kamieni szlachetnych umiejętnie ułożonych obok siebie z geniuszem, kreatywnością i pomysłowością. Ale dobry twórca wie, że każda forma artystyczna rodzi się zawsze iw każdym przypadku z pełnego szacunku celebrowania pierwotnego Stworzenia. Uhonorowanie ziemi to pierwsze powołanie Fantinela. Powołanie, które ma swoje bijące serce w Tauriano, w pobliżu starożytnej wioski Spilimbergo, miasta kultury znanego na całym świecie z prestiżowej Szkoły Mojżeszowej. Tutaj stoi elegancka piwnica otoczona zielenią, która dba o zarządzanie ponad 300 hektarami winnic podzielonych na renomowane obszary DOC Grave, Prosecco, Collio. Wyjątkowe terroiry, uprzywilejowane obszary, które cieszą się idealnymi mikroklimatami dla optymalnego dojrzewania owoców i maksymalnej ekspresji każdego winorośli, wśród których wyróżniają się wysoko cenione rodzime winogrona. Z tych autentycznych szkatułek z rzadkimi darami powstała osobliwa koncepcja Fantinela: uprawa winorośli, która jest uprawą winorośli. Ponieważ tylko winorośl rosnąca zgodnie z naturalnym rytmem, oparta na poszanowaniu cyklu wegetatywnego i równowadze rośliny, może dać życie bogatym owocom i oczywiście majestatycznym winom: harmonijnym obrazom, które promieniują światłem słonecznym, uwalniając nieskończone odcienie kolorów ziemi.</p>
Cena 99,99 zł
Gavi di Gavi DOCG "Grifo...

<p>Gavi di Gavi DOCG „Grifo del Quartaro” jest produkowany w celu zachowania świeżości i zapachu pochodzących z winnic gminy Gavi, serca wyznania. Ponadto znaczna różnica temperatur między dniem a nocą, typowa dla tego obszaru, wzmacnia szczególny kwiatowy aromat tego wina. Zaskakująca piemoncka biel o przyjemnej trwałości.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> Kiście są wybierane ręcznie na stole wibracyjnym i chłodzone gazowanym śniegiem, aby uniknąć utleniania i znacznie ograniczyć zużycie siarczynów. Następnie poddaje się je miękkiemu prasowaniu. Moszcz jest uzyskiwany przez miękkie tłoczenie całych gron w środowisku obojętnym (azot), a następnie schładzany przed fermentacją w zbiornikach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze. Dojrzewa tylko w butelce przez około 3 miesiące przed wypuszczeniem na rynek.</li> <li><strong>Degustacja:</strong> Świeże, wytrawne, intensywne, harmonijne i przyjemnie owocowe, miękkie z dobrą treściwością, dobrze zbalansowana kwasowość i przyjemnie długi posmak.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Piemont.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Cortese.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12,5% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 8 a 10°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światło słoneczne.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Enrico Serafino - Canale (CN).</p> <h3>Historia Enrico Serafino</h3> <p>Od 1878 roku Enrico Serafino jest rodzinną winnicą, która produkuje wina rzemieślnicze tak, jakbyś robił to dla swoich bliskich. To stałe przywiązanie do jakości pochodzi z winnic regionów Langhe-Roero i Monferrato, które zostały wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa UNESCO. Zrównoważone podejście i skrupulatne wykonanie, które stosujemy na każdym etapie produkcji, pozwalają nam uzyskać zestaw win wiernych terytorium i postawie Piemontu. Nawet dzisiaj Enrico Serafino jest rodzinną winnicą, która zachowuje swoją oryginalną duszę rzemieślniczą, szacunek dla przyszłych pokoleń i dbałość o szczegóły, które wyróżniają ją od początku działalności.</p>
Cena 89,99 zł