Campania

Aktywne filtry

Słodkie chrupiące orzeszki...

<p>Pyszne chrupki orzechowe, klasyczny deser wytwarzany w sposób rzemieślniczy z bardzo niewielu składników. Konsystencja jest miękka, nie za twarda jak to często bywa.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 100 gr.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> <strong>Orzeszki ziemne</strong> 55%, syrop glukozowy, cukier. Może zawierać śladowe ilości <strong>orzechów laskowych, migdałów, pistacji, jaj, zbóż zawierających gluten i soi</strong> .</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Produkt dla I Guinigi Lucca srl w fabryce w C da Campomarino 12 83014 Ospedaletto d'Alpinolo.</p> <p>Średnie wartości odżywcze na 100 g produktu: Wartość energetyczna 2121 kj/507 kcal - Tłuszcz 26,4 g - w tym 3,4 g tłuszcze nasycone - 50,8 g węglowodany w tym 39,1 g cukry - 5,3 g błonnik - 14,0 g białka - 0 g soli</p>
Cena 8,99 zł
Makaron Fusilloni IGP...

<p>Fusilloni di Gragnano ChOG produkowane są z najlepszej semoliny i wody ze starożytnych źródeł Gragnano.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Jasnozłoty kolor, chropowata powierzchnia dzięki rysunek brązu, z powolnym suszeniem w niskiej temperaturze dla wyjątkowego i wysokiej jakości produktu.</li> <li><strong>Rezultat:</strong> radosne i przenikające aromaty sprawiają, że ten makaron jest bardzo przyjemny i smaczny.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron Gragnano IGP <strong>ekstrudowany do brązu i suszony w niskiej temperaturze.</strong> </p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum z ekstrakcji, woda Gragnano.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> La Fabbrica della Pasta di Gragnano s.r.l. - Gragnano (NA).</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g: Wartość energetyczna --- 1486 KJ - 350 Kcal Tłuszcze --- 1 g w tym nasycone --- 0,3 g Węglowodany --- 73 g jakie cukry --- 2,5 g Błonnik --- 1 g Białka --- 13 g Sól --- 0,005 g Wilgotność na początku 12,5%.</p>
Cena 17,99 zł
Spaghetti La Chitarra...

<p>Spaghetti „la chitarra” produkowane jest z pszenicy uprawianej wyłącznie przez włoskich rolników. Dzięki ich pielęgnacji gwarantują zero technicznych pozostałości pestycydów i glifosforanu.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> te spaghetti są produkowane przez szorstką matrycę, swoją nazwę zawdzięcza narzędziu z którym był tradycyjnie przygotowywany, zapakowany w „ecopack”, papier nadający się do recyklingu.</li> <li><strong>Paringi:</strong> idealne do melodii prostych sosów i typowych włoskich przypraw.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Spaghetti ze 100% włoskiej pszenicy, gotowanie 11-12 minut.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum. Może zawierać soję i gorczycę.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA - Flumeri (AV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna KJ 1503 Kcal 354 Tłuszcze 1,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g - Węglowodany 70,3 g - w tym cukry 3,2 g - Błonnik 2,7 g - Białko 14 g - Sól 0,005 g .</p>
Cena 14,99 zł
Makaron Orecchiette...

<p>Orecchiette firmy Armando z brązu są wytwarzane z najlepszych ziaren, takich jak w 100% włoskie, produkowane przez rolników w środkowo-południowych Włoszech. Mistrzowie makaronu kontrolują wszystkie etapy produkcji, aby zagwarantować zachowanie jakości surowców i zachowanie ich właściwości organoleptycznych. Rysunek z brązu użyty do trenne gwarantuje porowatą konsystencję orecchiette, dzięki czemu nadaje się do łączenia nawet najbogatszych sosów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% włoska pszenica ciągniona z brązu z semoliny z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> schłodzić i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (na 100 g): 354 kcal; tłuszcze 1,3 g; węglowodany 70,3 g; cukry 3,2g; włókna 2,7g; białko 14g; sól 0,005g.</p>
Cena 14,99 zł
BIO makaron Pappardelle...

<p>Pełnoziarniste pappardelle mają wysoką zawartość błonnika, pochodzącego <strong>100% z włoskiej pszenicy</strong>, to idealne połączenie dla tych, którzy chcą połączyć smak i lekkość, pyszna, smaczna i lekkostrawna alternatywa. Pasta o szorstkiej i porowatej konsystencji, <strong>powoli suszona</strong>, daje w rezultacie prawdziwy produkt o doskonałym smaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Organiczny makaron pełnoziarnisty, czas gotowania: 7-8 minut.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pełnoziarnista semolina z pszenicy durum*, błonnik owsiany* (3,5%), woda. Może zawierać Jaja i Musztardę.<br />*Biologiczne.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA - Flumeri (AV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g: Wartość energetyczna KJ 1449 Kcal 343 Tłuszcze 2,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g - Węglowodany 64, 9 g - z co Cukry 3,3 g - Błonnik 10,0 g - Białka 11,3 g - Sól 0,005 g.</p>
Cena 23,99 zł
Orzechy laskowe prażone...

<p>Nasze prażone orzechy laskowe wyróżniają się intensywnym aromatem, charakteryzującym się idealną równowagą pomiędzy nutami karmelu i skórki chleba. Smak jest chrupiący, a smak słodki i trwały.</p> <p>Prażony orzech laskowy najlepiej wyraża swoje właściwości, jeśli jest smakowany w takiej postaci, być może w towarzystwie wina likierowego. Jednak jego możliwości w kuchni wahają się od słodkich do pikantnych przetworów. W połączeniu z miodem, klasyczną czekoladą lub wyjątkowo z imbirem w połączeniu z anchois jest w stanie wzbogacić Twoje dania, towarzysząc Ci w zupełnie nowych doznaniach smakowych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 200 gramów .</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Prażone, kalibrowane i pakowane próżniowo obrane okrągłe orzechy laskowe Giffoni.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Grimaldi Hazelnut &amp; Co.</p>
Cena 60,99 zł
Pesto Cetarese w sosie z...

<p>Cetarese Pesto z Colatura di Alici w oleju EVO to wyjątkowa receptura, która powstała z umiejętnego połączenia prostych i oryginalnych składników. Na bazie anchois i Colatury, prawdziwych symboli tradycji Cetara, dodaje się migdały, orzeszki piniowe, czarne i zielone oliwki, kapary, oliwę z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, pietruszkę, bazylię, oregano, ostrą paprykę i sól, aby ożywić produkt wyjątkowy i oryginalny, do bruschetty i grzanek lub jako dodatek do doskonałego dania z makaronu al dente.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 90 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Pesto Catarese z sosem anchois w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Sos z anchois, orzechy włoskie, migdały, orzeszki pinii, anchois, czarne i zielone oliwki, kapary, oliwa extra virgin, pietruszka, bazylia, oregano, ostra papryka, sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce. Po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Delfino Battista S.r.l.</p>
Cena 54,99 zł
Sos z Anchois- Colatura di...

<p>La Colatura di Alici to płyn o bursztynowym kolorze, uzyskiwany w wyniku szczególnego procesu dojrzewania anchois w soli. Sos z anchois to produkt, który nie wymaga specjalnego traktowania do spożycia. Ze względu na swoją soczystość, a także jako przyprawa do makaronów i ryżu, może być również stosowana do aromatyzowania świeżych i gotowanych warzyw. Jest odpowiedni dla wszystkich typów konsumentów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 40 ml</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Colatura z alnchois w butelce </p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Ekstrakt z solonej sardeli, sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W suchych pomieszczeniach, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła, po po otwarciu przechowywać w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Delfino Battista S.r.l.</p>
Cena 39,99 zł
Pikantny paszet z anchois...

<p>Pikantny Pasztet Anchois to smaczny, aromatyczny sos, idealny do grzanek, kanapek, pierwszych dań, aby nadać mu smak morza ze zrównoważonym pikantnym akcentem.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 90 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Pasztet z anchois w szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Anchois, ostra papryka, papryka, olej słonecznikowy, sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce; po otwarciu w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6/12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Delfino Battista S.r.l.</p>
Cena 20,99 zł
Orzechy wloskie ATP...

<p>Od najbardziej zaokrąglonego do podłużnego kształtu, suszone orzechy włoskie w łupinach są rygorystycznie najwyższej jakości. W porównaniu ze świeżymi orzechami włoskimi suszone zawierają tylko mniej wody, ale zachowują wszystkie właściwości organoleptyczne owoców.</p> <p>Właśnie z tego powodu możesz je jeść o dowolnej porze: po sporcie, rano, aby nabrać sił energia na cały dzień, po posiłkach, na śniadanie lub jako przekąska.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Orzech Sorrento w łupinach. Produkt naturalny.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Urzekający kształt ziarna sprawia, że idealnie nadaje się do przygotowywania aperitifów, sałatek owocowych, dekorowania herbatników, ciast i kanapek. Znakomity w przygotowaniu pesto, risotto, jako chrupiąca panierka do ryb i mięs.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Grimaldi Nocciola &amp; Co.</p> <h2>INFORMACJE ODŻYWCZE</h2> <p>na 100 g produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>Energia</strong></td> <td>2973 Kj - 710,2 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcze</strong></td> <td>65,6 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym kwasy tłuszczowe nasycone</strong></td> <td>3,36 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany</strong></td> <td>4,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Cukry</strong></td> <td>1,1 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Białko</strong></td> <td>16,2 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong></td> <td>2 mg</td> </tr> <tr> <td><strong>Błonnik</strong></td> <td>6,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Witamina C</strong></td> <td>0,425 mg</td> </tr> <tr> <td><strong>Wapń</strong></td> <td>61 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Żelazo</strong></td> <td>3,12 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 48,99 zł