BIO marmolada z pomarańczy...
<p>Bio marmolada z pomarańczy i imbiru zawiera 82% owoców, bez konserwantów, skomponowany z produktów ekologicznych, jest słodzony cukrem gronowym. Przygotowanie polega na wyselekcjonowaniu starannie obranych i pokrojonych pomarańczy w gotowe do gotowania puree, które umieszcza się w kociołku o pojemności 200 litrów na około dwie godziny, z dodatkiem soku winogronowego. Dopiero w ostatniej fazie dodaje się 1% wysokiej jakości odwodnionego imbiru w proszku. W celu zagwarantowania autentyczności, wysokich standardów jakości i przejrzystości na każdym etapie łańcucha dostaw (łańcucha przemysłowego) wykorzystywane są wyłącznie, głównie lokalne, świeże owoce. Pomarańczowo-imbirowa rozkosz wspaniale komponuje się z serami i uwalnia wszystkie swoje aromaty po prostu posmarowane tostami.</p>
<p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 220 gramów.</p>
<p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Organiczny dżem w szklanym słoju.</p>
<p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kalabria.</p>
<p><strong>SKŁADNIKI:</strong> pomarańcze (60 %)*, cukier winogronowy*, imbir (0,6%)*<br />* Produkt ekologiczny.</p>
<p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p>
<p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej; otwarty dżem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni od otwarcia.</p>
<p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 2/3 lata.</p>
<p><strong>PRODUCENT:</strong> BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO</p>
<p>Przeciętne wartości odżywcze na 100g Wartość energetyczna 879 kJ (210 kcal) Tłuszcze 0,4g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g Węglowodany 50g - w tym cukry 50g Błonnik 5,6g Białka 1,4g Sól 0,015g</p>
Cena
21,99 zł