

Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Bio marmolada z pomarańczy i imbiru zawiera 82% owoców, bez konserwantów, skomponowany z produktów ekologicznych, jest słodzony cukrem gronowym. Przygotowanie polega na wyselekcjonowaniu starannie obranych i pokrojonych pomarańczy w gotowe do gotowania puree, które umieszcza się w kociołku o pojemności 200 litrów na około dwie godziny, z dodatkiem soku winogronowego. Dopiero w ostatniej fazie dodaje się 1% wysokiej jakości odwodnionego imbiru w proszku. W celu zagwarantowania autentyczności, wysokich standardów jakości i przejrzystości na każdym etapie łańcucha dostaw (łańcucha przemysłowego) wykorzystywane są wyłącznie, głównie lokalne, świeże owoce. Pomarańczowo-imbirowa rozkosz wspaniale komponuje się z serami i uwalnia wszystkie swoje aromaty po prostu posmarowane tostami.
ROZMIAR / WAGA: 220 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Organiczny dżem w szklanym słoju.
POCHODZENIE: Kalabria.
SKŁADNIKI: pomarańcze (60 %)*, cukier winogronowy*, imbir (0,6%)*
* Produkt ekologiczny.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: W temperaturze pokojowej; otwarty dżem należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 7 dni od otwarcia.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 2/3 lata.
PRODUCENT: BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO
Przeciętne wartości odżywcze na 100g Wartość energetyczna 879 kJ (210 kcal) Tłuszcze 0,4g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g Węglowodany 50g - w tym cukry 50g Błonnik 5,6g Białka 1,4g Sól 0,015g