Makarony

Aktywne filtry

Makaron Caserecce classiche...

<p>Klasyczne Casarecce wyprodukowane w całości w Toskanii, wyłącznie z najlepszej semoliny z naszych ziem i umiejętnie obrobione. Fachowe <strong>przeciąganie drutu z brązu</strong> w połączeniu z delikatnym suszeniem sprawiają, że toskański makaron to produkt o wyjątkowych właściwościach organoleptycznych i odżywczych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów .</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pszenica durum Semolina, woda .</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Tuscan Pasta Wyprodukowano w zakładzie przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: wartość energetyczna 1593kJ/ 378kcal, tłuszcze 1,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8g, węglowodany 76g w tym cukry 1,4g, białko 12,4g, sól 0,02g.</p>
Cena 13,99 zł
Makaron rzemieślniczy...

<p>Rzemieślnicze fusilli to hołd dla wielowiekowej tradycji starożytnej sztuki pisańskich wytwórców makaronu. kształt fusillo przedstawia słynną wieżę z „chodnikiem” prowadzącym na szczyt.<br /> Ten makaron jest uzyskiwany przez powolne mieszanie najlepszej włoskiej semoliny z pszenicy durum z zimną wodą, za pomocą rysunku z brązu, który nadaje mu szorstkość, a następnie suszenie w „tradycyjnie niskiej temperaturze” (33-36°C) przez około 50 godzin (w zależności od warunków pogodowych). Rezultatem jest smaczny makaron o dobrej porowatości, który pozwala na dobre wchłanianie przypraw.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% włoski makaron z semoliny z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> pszenica durum, woda .</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne, suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 2/3 lata.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Traditional Artisan Pasta Factory ® Famiglia Martelli Via dei Pastifici, 3</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 357 kcal; Białko 13,1 G; Węglowodany 72,5 g; cukry 0,7 g; tłuszcze 1,6 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g, błonnik 2,7g, sól 0,01g.</p>
Cena 32,99 zł
Makaron Il Pacchero Grano...

<p>Pacchero di Canossa pochodzi w 100% z włoskiej pszenicy durum uprawianej w regionie Ferrara.</p> <ul> <li><strong>Dbałość o szczegóły:</strong> Staranna selekcja i odmiany , ich przekształcenie w semolinę, półpełna obróbka pszenicy durum i powolne suszenie w niskich temperaturach nadają temu makaronowi niepowtarzalny aromat i niepowtarzalny smak.</li> <li><strong>Cechy szczególne:</strong> rysunek z brązu nadaje również naszemu makaronowi niepowtarzalny kolor, szorstkość i pełną konsystencję, która w Pacchero jest podkreślona przez wewnętrzne wypukłości, które pozwalają sosowi lepiej przylegać do makaronu, tworząc niepowtarzalne połączenie.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron z semoliny z pszenicy durum wytłaczany przez brąz i <strong>wolnoschnący.</strong> </p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Emilia-Romania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne i suche.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pasta Cuniola srl - Ferrara (FE).</p> <p>Wartości odżywcze w 100gr: wartość energetyczna 1470kJ/ 347kcal, tłuszcze 1,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2g, węglowodany 67g w tym cukry 3,2g, białko 15g, sól 0,04g, błonnik pokarmowy 4,2g.</p>
Cena 16,99 zł
Makaron Tagliatelle z...

<p>Tagliatelle ai Funghi Porcini to klasyczny włoski format makaronu, tagliatelle, z nutą szczególnego smaku borowików: nadaje on Twoim pierwszym daniom smaczny i intensywny smak.</p> <ul> <li><strong>Połączenia:</strong> idealne do sosu „boscaiola” z pieczarkami i kiełbasą lub w wersji chrupiącej z boczkiem lub bekonem. Doskonałe również z prostym sosem pomidorowym.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Tagliatelle z kasza manna z pszenicy durum z borowikami.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Wenecja Euganejska.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda, suszone borowiki 1,3% (Boletus Edulis), aromat, odwodniony czosnek. Może zawierać jaja i soję.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne, suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 10/12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dalla Costa Alimentari srl - Castelminio di Resana (TV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100g: Wartość energetyczna 1507 kJ / 355 kcal Tłuszcze w tym nasycone 1,4 g 0,2 g Węglowodany w tym cukry 72 g 4,3 g błonnik 3,4 g białka 12 g sól 0,12 g.</p>
Cena 13,99 zł
BIO makaron Tortiglioni...

<p>Tortiglioni Bio są produkowane w całości w Toskanii z najlepszej organicznej semoliny z pszenicy durum uprawianej na naszych ziemiach zgodnie ze starożytną tradycją chłopską, bez pestycydów i nawozów chemicznych. Tradycja, najbardziej zaawansowane technologie i <strong>rysowanie brązu</strong> nadają smakom, aromatom i elastyczności. Świadomy wybór, który pozwala delektować się produktem o wysokiej wartości odżywczej z pełnym poszanowaniem środowiska.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna semolina z pszenicy durum, Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pasta Toskańska Wyprodukowano w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1593 kj - 378 kcal, Tłuszcze 1,9g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8g, Węglowodany 76g, CUKIER 1,4g, Białko 12,4g, Sól 0,02g.</p>
Cena 10,99 zł
BIO makaron Fusilli...

<p>Pełnoziarniste Fusilli to idealna synteza smaku i zdrowia. Makaron z bardzo wysokiej jakości pełnoziarnistej semoliny z pszenicy durum i bardzo czystej wody z dodatkiem <strong>Omega3</strong> pochodzenia roślinnego z <strong>mąki lnianej</strong> (ala Omega3). Brąz ciągniony i suszony w niskiej temperaturze, aby zachować niepowtarzalny zapach oraz szorstką i porowatą teksturę. Idealne pożywienie dla tych, dla których dobre samopoczucie własne i innych jest prawdziwym stylem życia. Zawiera dużą ilość błonnika, który przyczynia się do zwiększenia uczucia sytości, a co za tym idzie sprzyja kontroli masy ciała, a także witaminy i sole mineralne, które pomagają w dobrym samopoczuciu i utrzymaniu dobrej kondycji.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy, źródło Omega3. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pełnoziarnista pszenica durum Semolina Organic , Organiczna mąka lniana (5%), woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suche i dobrze wentylowane miejsce; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Tuscan Pasta Wyprodukowano w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1481 kj - 350 kcal, Tłuszcze 3,2 g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8 g, Węglowodany 63 g, CUKIER 3,1 g, Białko 14 g, Sól 0,02 g.</p>
Cena 11,99 zł
Makaron rzemieślniczy...

<p>Maccherone di Toscana charakteryzuje się lekką krzywizną i lekkim grzbietem. Idealne do mocnych sosów (sos z dziczyzny i mięsa), pobudzają każdą kulinarną wyobraźnię. Będziesz cieszyć się harmonijnym połączeniem makaronu i sosu.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna kasza manna z pszenicy durum , Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Traditional Artisan Pastificio ® Rodzina MartelliVia dei Pastifici, 3</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1514 kj - 357 kcal, Tłuszcze 1,6g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,3g, Węglowodany 72,5g, CUKIER 0,7g, Białko 13,1g, Sól 0,01g.</p>
Cena 32,99 zł
Makaron Pici Morelli 500g

<p>Wśród najbardziej pożądanych rodzajów makaronów z pewnością jest pici, typowy makaron toskański, a dokładniej z okolic Sieny. Pici mają podobny kształt do spaghetti, ale są szersze i bardziej nieregularne. Pastificio Morelli dzięki zastosowaniu starożytnych technik rzemieślniczych unika stosowania konserwantów i barwników w celu zachowania wysokiej jakości makaronu, zdrowego i oryginalnego produktu. Toskańskie pici są wytwarzane z najlepszej semoliny, która jest przetwarzana technikami rzemieślniczymi. Od 1860 roku fabryka makaronów Morelli produkuje liczne i zachęcające kształty makaronów z tajemnicą: kiełki pszenicy, prawdziwy znak rozpoznawczy firmy. Niewykrywalne w zwykłych makaronach kiełki pszenicy to składnik, który dostarcza organizmowi doskonałych substancji, w tym witamin, soli mineralnych i białek. Rzemiosło i powolne suszenie są zatem warunkiem wstępnym niesamowitego efektu końcowego. Prostota przepisu i przygotowania sprawia, że są tak dobre: woda, mąka i bardzo mało jajek, jeśli w ogóle, „nakładane”, tj. wyrabiane ręcznie, aby stworzyć bardzo treściwe spaghetti.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Antico Pastificio Morelli 1860 Srl</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 340 kcal; Białko 11G; Węglowodany 75 g; cukry 4,8 g; tłuszcze 0G; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.</p>
Cena 31,99 zł
Makaron Fusilloni IGP...

<p>Fusilloni di Gragnano ChOG produkowane są z najlepszej semoliny i wody ze starożytnych źródeł Gragnano.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> Jasnozłoty kolor, chropowata powierzchnia dzięki rysunek brązu, z powolnym suszeniem w niskiej temperaturze dla wyjątkowego i wysokiej jakości produktu.</li> <li><strong>Rezultat:</strong> radosne i przenikające aromaty sprawiają, że ten makaron jest bardzo przyjemny i smaczny.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron Gragnano IGP <strong>ekstrudowany do brązu i suszony w niskiej temperaturze.</strong> </p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum z ekstrakcji, woda Gragnano.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> La Fabbrica della Pasta di Gragnano s.r.l. - Gragnano (NA).</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g: Wartość energetyczna --- 1486 KJ - 350 Kcal Tłuszcze --- 1 g w tym nasycone --- 0,3 g Węglowodany --- 73 g jakie cukry --- 2,5 g Błonnik --- 1 g Białka --- 13 g Sól --- 0,005 g Wilgotność na początku 12,5%.</p>
Cena 17,99 zł
Spaghetti La Chitarra...

<p>Spaghetti „la chitarra” produkowane jest z pszenicy uprawianej wyłącznie przez włoskich rolników. Dzięki ich pielęgnacji gwarantują zero technicznych pozostałości pestycydów i glifosforanu.</p> <ul> <li><strong>Cechy:</strong> te spaghetti są produkowane przez szorstką matrycę, swoją nazwę zawdzięcza narzędziu z którym był tradycyjnie przygotowywany, zapakowany w „ecopack”, papier nadający się do recyklingu.</li> <li><strong>Paringi:</strong> idealne do melodii prostych sosów i typowych włoskich przypraw.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Spaghetti ze 100% włoskiej pszenicy, gotowanie 11-12 minut.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum. Może zawierać soję i gorczycę.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA - Flumeri (AV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna KJ 1503 Kcal 354 Tłuszcze 1,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g - Węglowodany 70,3 g - w tym cukry 3,2 g - Błonnik 2,7 g - Białko 14 g - Sól 0,005 g .</p>
Cena 14,99 zł
Makaron Orecchiette...

<p>Orecchiette firmy Armando z brązu są wytwarzane z najlepszych ziaren, takich jak w 100% włoskie, produkowane przez rolników w środkowo-południowych Włoszech. Mistrzowie makaronu kontrolują wszystkie etapy produkcji, aby zagwarantować zachowanie jakości surowców i zachowanie ich właściwości organoleptycznych. Rysunek z brązu użyty do trenne gwarantuje porowatą konsystencję orecchiette, dzięki czemu nadaje się do łączenia nawet najbogatszych sosów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% włoska pszenica ciągniona z brązu z semoliny z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> schłodzić i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12/18 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (na 100 g): 354 kcal; tłuszcze 1,3 g; węglowodany 70,3 g; cukry 3,2g; włókna 2,7g; białko 14g; sól 0,005g.</p>
Cena 14,99 zł
BIO makaron Pappardelle...

<p>Pełnoziarniste pappardelle mają wysoką zawartość błonnika, pochodzącego <strong>100% z włoskiej pszenicy</strong>, to idealne połączenie dla tych, którzy chcą połączyć smak i lekkość, pyszna, smaczna i lekkostrawna alternatywa. Pasta o szorstkiej i porowatej konsystencji, <strong>powoli suszona</strong>, daje w rezultacie prawdziwy produkt o doskonałym smaku.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Organiczny makaron pełnoziarnisty, czas gotowania: 7-8 minut.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Kampania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Pełnoziarnista semolina z pszenicy durum*, błonnik owsiany* (3,5%), woda. Może zawierać Jaja i Musztardę.<br />*Biologiczne.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> De Matteis Agroalimentare SpA - Flumeri (AV).</p> <p>Wartości odżywcze na 100 g: Wartość energetyczna KJ 1449 Kcal 343 Tłuszcze 2,0 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g - Węglowodany 64, 9 g - z co Cukry 3,3 g - Błonnik 10,0 g - Białka 11,3 g - Sól 0,005 g.</p>
Cena 23,99 zł
Spaghetti rzemieślnicze z...

<p>Tym spaghetti nigdy się nie znudzisz! Czy to ze względu na bogaty smak pszenicy, doskonałe wchłanianie sosu czy dobrą odporność na gotowanie, jest to format, który przede wszystkim uwydatnia każdy sos: od amatriciana, przez sos mięsny, aż po kroplę oleju, przekształcając prosty przepis w wyśmienitym daniu.</p> <p>Jednym z sekretów tego spaghetti jest właśnie naturalne suszenie makaronu, które odbywa się w temperaturze 33-36°C przez 50 godzin, dzięki czemu białka zawarte w makaronie i gluten nie ulegają spaleniu pod wpływem wysokich temperatur i sprawiają, że makaron jest smaczniejszy i bardziej aromatyczny. Wszystkie procesy charakteryzują się powolnymi procedurami, w niskich temperaturach: podejście porzucone przez przemysł ze względu na długi czas oczekiwania i niższe plony, ale konieczne do wzmocnienia smaku ziarna, wchłaniania sosu i zwiększenia strawności makaronu .</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron z semoliny z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Traditional Artisan Pasta ® Rodzina MartelliVia dei Pastifici, 3</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 357 kcal; Białko 13,1 G; Węglowodany 72,5 g; cukry 0,7 g; tłuszcze 1,6 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 G.</p>
Cena 32,99 zł
Makaron Fettuccine ze...

<p>Fettuccine to tradycyjny makaron jajeczny kuchni włoskiej, ta wersja ze szpinakiem nadaje im charakterystyczny zielony kolor i sprawia, że szczególnie nadają się do prostego sosu pomidorowego lub ragout warzywnego.<br /> Makaron jajeczny Filotea jest wytwarzany w sposób rzemieślniczy, wyłącznie z włoskich surowców, a jego wydajność gotowania wynosi co najmniej 30%. Suszony powoli iw niskich temperaturach przez co najmniej 24 godziny, makaron jest wysoce strawny i bardzo szorstki, co pozwala mu zachować wysoką zdolność zatrzymywania każdego rodzaju sosu. Nie zaserwujesz zwykłego dania z makaronu, ale prawdziwy przysmak, który przywodzi na myśl domowe obiady ze świeżego makaronu przygotowywanego przez Twoje babcie.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> fettuccine jajeczne ze szpinakiem.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Marche.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, jaja (27%), mąka z pszenicy miękkiej (typ 00), szpinak (3%).</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej, w chłodnym, suchym miejscu.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> FILOTEA EXPERIENCE SOC.COOP. Via Primo Maggio, 56 60131 Ankona – Włochy</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): Wartość energetyczna: 1584 kj -374 kcal; 16g białka; Węglowodany 67g; cukry 1,7 g; tłuszcze 4,2 g; nasycone kwasy tłuszczowe 1,3 G; Błonnik spożywczy 2,0 G.</p>
Cena 30,99 zł
BIO Spaghetti Mat trafilati...

<p>Felicetti Bio Monograno Spaghetti jest ciągnione w brązie i produkowane wyłącznie z ekologicznej włoskiej mąki semoliny z pszenicy durum i wody z Dolomitów. Dzięki swojej wszechstronności i doskonałej odporności na gotowanie doskonale nadają się do przyrządzania wszelkich dań z makaronu. Proces ciągnienia makaronu sprawia, że jest on bardziej porowaty i nadaje się do wzbogacania sosów, sosów, ziół i przypraw, rozkoszując się podniebieniem.</p> <p>Organiczna semolina z pszenicy durum Matt jest rygorystycznie selekcjonowana od włoskich producentów, którzy podzielają z firmą cel najwyższej jakości. Niesamowita odporność na gotowanie, podobnie jak legendarna wszechstronność, sprawiają, że Felicetti Organic Monograno Spaghetti to prawdziwy klasyk wspaniałej kuchni włoskiej.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Organiczna mata spaghetti ciągniona w brązie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Durum semolina pszenna, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu miejsce; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PASTIFICIO FELICETTI S.P.A.</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 362 kcal / 1490 kJ; Tłuszcze: 1,3 g – w tym nasycone 0,2 g; Węglowodany: 72 g - w tym cukry 2,5 g; Włókna: 3g; Białka: 14 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 17,99 zł
Makaron rzemieślniczy...

<p>Bigoli to długi makaron, podobny do dużego spaghetti, pochodzący i rozpowszechniony w całej Veneto i wschodniej Lombardii. Głównym elementem charakteryzującym ten format makaronu jest jego konsystencja i chropowatość. Te cechy sprawiają, że bigoli bardzo dobrze przechowują sosy i przyprawy.</p> <p>Jakość tego typu makaronów uzyskuje się głównie dzięki metodzie przygotowania matrycy, w której zgodnie z tradycją stosowane są prasy obsługiwane przez ręka. Powolne suszenie znajduje odzwierciedlenie w wyjątkowym czasie gotowania: 23-24 minuty dla efektu al dente…</p> <p>W tradycyjnych przepisach ten makaron pochodzenia weneckiego podawany jest z ragout z kaczki lub w sosie z anchois lub sardynek. Ale istnieje wiele innych wariantów, które sprawiają, że ten rodzaj makaronu jest naprawdę smacznym pierwszym daniem, doskonałym do przygotowania na święta, jak na przykład bigoli z rzepą i kiełbasą lub te z miecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Aby uzyskać mocniejszy smak, wypróbuj bigoli al gorgonzola.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Makaron z pszenicy durum semolina.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Antico Pastificio Morelli 1860 Srl</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): 340 kcal; Białko 11G; Węglowodany 75 g; cukry 4,8 g; tłuszcze 0G; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.</p>
Cena 29,99 zł
Makaron Tortiglioni...

<p>Tortiglioni w całości wyprodukowane w Toskanii, wyłącznie z najlepszej semoliny z naszych ziem i umiejętnie obrobione. Fachowy rysunek brązu w połączeniu z delikatnym suszeniem sprawiają, że toskański makaron to produkt o wyjątkowych właściwościach organoleptycznych i odżywczych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> ekologiczna semolina z pszenicy durum, Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Toskański Makaron Wyprodukowano w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1593 kj - 378 kcal, Tłuszcze 1,9g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8g, Węglowodany 76g, CUKIER 1,4g, Białko 12,4g, Sól 0,02g.</p>
Cena 10,99 zł
Spaghetti Trafilati in...

<p>Klasyczne spaghetti wyprodukowane w całości w Toskanii, wyłącznie z najlepszej semoliny z naszych ziem i umiejętnie obrobione. Fachowy rysunek brązu w połączeniu z delikatnym suszeniem sprawiają, że toskański makaron to produkt o wyjątkowych właściwościach organoleptycznych i odżywczych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna semolina z pszenicy durum, Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Toskański Makaron Wyprodukowano w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1593 kj - 378 kcal, Tłuszcze 1,9g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8g, Węglowodany 76g, CUKIER 1,4g, Białko 12,4g, Sól 0,02g.</p>
Cena 10,99 zł
Makaron Tagliatelle Le...

<p>Specjalność jajeczna wyprodukowana z najlepszych włoskich surowców, ręcznie robiona, ciągniona z brązu i suszona w niskiej temperaturze. Odmiana klasycznego Tagliatelle, Paglia e Fieno wyróżnia się charakterystycznym kolorem, który pozwala na tworzenie potraw żywych wizualnie. W rzeczywistości szpinak jest dodawany do składników, dzięki czemu motki są zielone.<br /> Przetwarzanie odtwarza etapy tradycyjnej receptury Marche, która dzięki cierpliwości i pasji pozwala na stworzenie wysoce strawnego, lekkiego i dzięki rysunek brązowy i wolnoschnący, z doskonałą zdolnością zatrzymywania sosów.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 250 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Tagliatelle z jajkiem.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Marche.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, jaja (27%), pszenica miękka mąka (typ 00), szpinak (3%).</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> FILOTEA EXPERIENCE SOC.COOP. Via Primo Maggio, 56 60131 Ankona – Włochy</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu): energia 1584 kj - 374 kcal; 16g białka; Węglowodany 67g; cukry 1,5 g; tłuszcze 4,2 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 G.</p>
Cena 24,99 zł
BIO Spaghetti trafilati al...

<p>Spaghetti Bio są produkowane w całości w Toskanii z najlepszej ekologicznej semoliny z pszenicy durum uprawianej na naszych ziemiach zgodnie ze starożytną tradycją chłopską, bez pestycydów i nawozów chemicznych. Tradycja, najbardziej zaawansowane technologie i <strong>rysowanie brązu</strong> nadają smakom, aromatom i elastyczności. Świadomy wybór, który pozwala delektować się produktem o wysokiej wartości odżywczej z pełnym poszanowaniem środowiska.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> W 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna semolina z pszenicy durum, Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pasta Toscana w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1593 kj - 378 kcal, Tłuszcze 1,9g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8g, Węglowodany 76g, CUKIER 1,4g, Białko 12,4g, Sól 0,02g.</p>
Cena 10,99 zł
BIO makaron Penne Rigate...

<p>Ekologiczne Penne rigate są produkowane w całości w Toskanii z najlepszej ekologicznej semoliny z pszenicy durum uprawianej na naszych ziemiach zgodnie ze starożytną tradycją chłopską, bez pestycydów i nawozów chemicznych. Tradycja, najbardziej zaawansowane technologie i <strong>rysowanie brązu</strong> nadają smakom, aromatom i elastyczności. Świadomy wybór, który pozwala delektować się produktem o wysokiej wartości odżywczej z pełnym poszanowaniem środowiska.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> W 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna semolina z pszenicy durum, Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Toskański Makaron Wyprodukowano w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1593 kj - 378 kcal, Tłuszcze 1,9g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8g, Węglowodany 76g, CUKIER 1,4g, Białko 12,4g, Sól 0,02g.</p>
Cena 10,99 zł
Makaron Orecchiette...

<p>Orecchiette maritate to typowy kształt makaronu z Salento, łączący tradycyjne apulijskie orecchiette i „maritati” (lub maccheroncini, czyli domowej roboty), wykonane na fiszbinach: typowy makaron apulijski, tradycyjnie używany na uroczyste obiady i wesela. Profesjonalnie wyprodukowany przez Benedetto Cavalieri Pastificio z najlepszej semoliny z pszenicy durum obecnej we Włoszech, makaron ten reprezentuje produkt najwyższej jakości.<br /> Wszystkie makarony produkowane przez Fabrykę Makaronów Salento produkowane są metodą "delikatną": powolna obróbka ciasta i długie wyciskanie z następną fazą brązowania makaronu. Na koniec powolne suszenie odbywa się metodą „Cirillo”, w specjalnie do tego przeznaczonych pomieszczeniach, przez około 40 godzin. Cały proces, od etapu mieszania po suszenie, odbywa się w niskich temperaturach, tak aby zachować nienaruszone właściwości organoleptyczne.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Orecchiette maritate wolnoschnąca semolina z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowane miejsce; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pastificio Benedetto Cavalieri</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 355 kcal / 1490 kJ; Tłuszcze: 1,5 g – w tym nasycone 0,3 g; Węglowodany: 71,5 g - w tym cukry 3,6 g; Włókna: 2,5g; Białka: 12,5 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 37,99 zł
Makaron Tagliatelle wolno...

<p>Rygorystyczna selekcja włoskiej pszenicy durum i metoda przetwarzania określana jako „delikatna” sprawiają, że jest to interpretator wielkiej włoskiej tradycji.</p> <p>Tagliatelle Cavalieri są dwa razy dłuższe niż zwykłe tagliatelle, ponieważ są pakowane w fałda nienaruszona. Szorstka i porowata powierzchnia Tagliatelle Benedetto Cavalieri doskonale zatrzymuje sos.</p> <p>To właśnie <strong>delikatna metoda</strong> (ciągnienie z brązu i suszenie w niskiej temperaturze) pozwala zachować typowy smak najlepszej pszenicy twarde i zapewnia teksturę i konsystencję bardzo cenioną przez szefów kuchni i „wytrawne podniebienia”!</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Tagliatelle wolnoschnące z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Apulia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> kasza manna z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pastificio Benedetto Cavalieri</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 355 kcal / 1490 kJ; Tłuszcze: 1,5 g – w tym nasycone 0,3 g; Węglowodany: 71,5 g - w tym cukry 3,6 g; Włókna: 2,5g; Białka: 12,5 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 37,99 zł
BIO makaron Paccheri Pàche...

<p>Święto bogactwa dla tych dużych cylindrów, o pozbawionym skrupułów wymiarze i ogromnej sile przekazu. Spektakularna odporność na gotowanie i mięsisty kęs to prawdziwa radość dla sosów, które im spełniają. Mąka i woda z Dolomitów… wyborny makaron, którego musisz spróbować!</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Brąz ciągniony Paccheri Pàche Mat Bio.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PASTIFICIO FELICETTI S.P.A.</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 362 kcal / 1490 kJ; Tłuszcze: 1,3 g – w tym nasycone 0,2 g; Węglowodany: 72 g - w tym cukry 2,5 g; Włókna: 3g; Białka: 14 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 17,99 zł
Makaron rzemieślniczy Penne...

<p>Dzięki tradycyjnej metodzie, klasyczne penne nie potrzebują rowków do przechowywania przypraw. Ta cecha zwiększa jednolitość grubości pióra, czyniąc go delikatnym. Spróbuj klasycznego penne nawet z samą oliwą z oliwek i serem, a poczujesz różnicę.<br /> Ten makaron jest uzyskiwany przez powolne mieszanie najlepszej włoskiej semoliny z pszenicy durum z zimną wodą, za pomocą rysunku z brązu, który nadaje mu szorstkość, a następnie suszenie w „tradycyjnie niskiej temperaturze” (33-36°C) przez około 50 godzin (w zależności od warunków pogodowych). Rezultatem jest smaczny makaron o dobrej porowatości, który pozwala na dobre wchłanianie przypraw.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> <strong>Klasyczne gładkie penne</strong> wykonane w 100% z włoskiej semoliny z pszenicy durum.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Miejsce chłodne, suche.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 2/3 lata.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Traditional Artisan Pasta ® Rodzina Martelli Via dei Pastafici, 3</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100g produktu) : 357 kcal/1514kg; Białko 13,1 G; Węglowodany 72,5 g; cukry 0,7 g; tłuszcze 1,6 g; Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g, błonnik 2,7g, sól 0,01g.</p>
Cena 32,99 zł
BIO makaron Fusilli...

<p>Specjalna spiralna obróbka wzmacnia szczery rustykalny charakter kaszy manny Cappelli, trwale przylegającej do sosów i przypraw. Zwartość rzeźby podkreśla autentyczny smak pszenicy pochodzenia.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Organic Fusilli, ciągnione w brązie Senatore Cappelli.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PASTIFICIO FELICETTI S.P.A.</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 354 kcal / 1502 kJ; Tłuszcze: 1,3 g – w tym 0,3 g nasycone; Węglowodany: 72 g - w tym cukry 3,6 g; Włókna: 2,5g; Białka: 12,5 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 19,99 zł
BIO Spaghetti Il Valentino...

<p>Spaghetti o niezwykłej średnicy, poza skalą: potężna koncentracja smaku z ekscytującą ciągliwością, której sprzyja mięsistość kaszy manny Cappelli sprasowanej w dużym kalibrze.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Organic Spaghetti Senatori Cappelli Drawn in Bonze.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Trentino.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> PASTIFICIO FELICETTI S.P.A.</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 354 kcal / 1502 kJ; Tłuszcze: 1,3 g – w tym 0,3 g nasycone; Węglowodany: 72 g - w tym cukry 3,6 g; Włókna: 2,5g; Białka: 12,5 g; Sól: 0 g.</p>
Cena 19,99 zł
Makaron Farfalle Classiche...

<p>Farfalle Classiche wyprodukowano w całości w Toskanii, wyłącznie z najlepszej semoliny z naszych ziem i umiejętnie obrobiono. Fachowe <strong>przeciąganie drutu z brązu</strong> w połączeniu z delikatnym suszeniem sprawiają, że makaron toskański to produkt o wyjątkowych właściwościach organoleptycznych i odżywczych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna semolina z pszenicy durum, Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Toskański Makaron Wyprodukowano w fabryce przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g): wartość energetyczna 1593 kj - 378 kcal, Tłuszcze 1,9g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8g, Węglowodany 76g, CUKIER 1,4g, Białko 12,4g, Sól 0,02g.</p>
Cena 10,99 zł
BIO Dischi  Trafilati in...

<p>Bio Discs są w całości produkowane w Toskanii z najlepszej organicznej semoliny z pszenicy durum uprawianej na naszych ziemiach zgodnie ze starożytną tradycją chłopską, bez pestycydów i nawozów chemicznych. Tradycja, najbardziej zaawansowane technologie i <strong>rysowanie brązu</strong> nadają smakom, aromatom i elastyczności. Świadomy wybór, który pozwala delektować się produktem o wysokiej wartości odżywczej z pełnym poszanowaniem środowiska.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> W 100% wyprodukowane w Toskanii z włoskiej pszenicy. <em>ekologiczne</em> opakowanie.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Toskania.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Organiczna semolina z pszenicy durum, Woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Pasta Toscana Produkt w opakowaniu fabryka przy via Sant'Antonino, 107 - Castiglion Fiorentino (AR).</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (wartości średnie na 100g ) : wartość energetyczna 1593 kj - 378 kcal, Tłuszcze 1,9 g, KWASY TŁUSZCZOWE 0,8 g, Węglowodany 76 g, CUKIER 1,4 g, Białka 12,4 g, Sól 0,02 g.</p>
Cena 10,99 zł
Makaron jajeczny...

<p>Pappardelle to rodzaj długiego makaronu typowy dla środkowych Włoch, bardzo popularny w Toskanii i Umbrii. Pappardelle są podobne do tagliatelle, ale w porównaniu z tym drugim są znacznie szersze.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 500 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Umbryjski produkt rzemieślniczy z semoliny z pszenicy durum. Produkt uzyskiwany w procesie <strong>walcowania.</strong> </p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Semolina z pszenicy durum, jaja, woda.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej w chłodnym, suchym miejscu.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> La Romagna srl</p> <p><strong>WARTOŚCI ODŻYWCZE</strong> (100 g produktu): 359 kcal; Białko 14,4 G; Węglowodany 70 g; cukry 1,8 g; tłuszcze 3,0 g; nasycone kwasy tłuszczowe 0,9 g; 3,4 g błonnika pokarmowego; Sód 0,18 Mg.</p>
Cena 25,99 zł