Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Fettuccine to tradycyjny makaron jajeczny kuchni włoskiej, ta wersja ze szpinakiem nadaje im charakterystyczny zielony kolor i sprawia, że szczególnie nadają się do prostego sosu pomidorowego lub ragout warzywnego.
Makaron jajeczny Filotea jest wytwarzany w sposób rzemieślniczy, wyłącznie z włoskich surowców, a jego wydajność gotowania wynosi co najmniej 30%. Suszony powoli iw niskich temperaturach przez co najmniej 24 godziny, makaron jest wysoce strawny i bardzo szorstki, co pozwala mu zachować wysoką zdolność zatrzymywania każdego rodzaju sosu. Nie zaserwujesz zwykłego dania z makaronu, ale prawdziwy przysmak, który przywodzi na myśl domowe obiady ze świeżego makaronu przygotowywanego przez Twoje babcie.
ROZMIAR / WAGA: 250 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: fettuccine jajeczne ze szpinakiem.
POCHODZENIE: Marche.
SKŁADNIKI: kasza manna z pszenicy durum, jaja (27%), mąka z pszenicy miękkiej (typ 00), szpinak (3%).
DODATKI I KONSERWANTY: brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: W temperaturze pokojowej, w chłodnym, suchym miejscu.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12 miesięcy
PRODUCENT: FILOTEA EXPERIENCE SOC.COOP. Via Primo Maggio, 56 60131 Ankona – Włochy
WARTOŚCI ODŻYWCZE (100g produktu): Wartość energetyczna: 1584 kj -374 kcal; 16g białka; Węglowodany 67g; cukry 1,7 g; tłuszcze 4,2 g; nasycone kwasy tłuszczowe 1,3 G; Błonnik spożywczy 2,0 G.