Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Wśród najbardziej pożądanych rodzajów makaronów z pewnością jest pici, typowy makaron toskański, a dokładniej z okolic Sieny. Pici mają podobny kształt do spaghetti, ale są szersze i bardziej nieregularne. Pastificio Morelli dzięki zastosowaniu starożytnych technik rzemieślniczych unika stosowania konserwantów i barwników w celu zachowania wysokiej jakości makaronu, zdrowego i oryginalnego produktu. Toskańskie pici są wytwarzane z najlepszej semoliny, która jest przetwarzana technikami rzemieślniczymi. Od 1860 roku fabryka makaronów Morelli produkuje liczne i zachęcające kształty makaronów z tajemnicą: kiełki pszenicy, prawdziwy znak rozpoznawczy firmy. Niewykrywalne w zwykłych makaronach kiełki pszenicy to składnik, który dostarcza organizmowi doskonałych substancji, w tym witamin, soli mineralnych i białek. Rzemiosło i powolne suszenie są zatem warunkiem wstępnym niesamowitego efektu końcowego. Prostota przepisu i przygotowania sprawia, że są tak dobre: woda, mąka i bardzo mało jajek, jeśli w ogóle, „nakładane”, tj. wyrabiane ręcznie, aby stworzyć bardzo treściwe spaghetti.
ROZMIAR / WAGA: 500 gramów
POCHODZENIE: Toskania.
SKŁADNIKI: kasza manna z pszenicy durum, woda.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12 miesięcy.
PRODUCENT: Antico Pastificio Morelli 1860 Srl
WARTOŚCI ODŻYWCZE (100g produktu): 340 kcal; Białko 11G; Węglowodany 75 g; cukry 4,8 g; tłuszcze 0G; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.