Makaron rzemieślniczy Bigoli 500g
search
  • Makaron rzemieślniczy Bigoli 500g

Makaron rzemieślniczy Bigoli 500g

29,99 zł
Brutto
Ilość
Obecnie brak na stanie

 

Polityka bezpieczeństwa

 

Sposoby i koszty dostawy

 

Reklamacje i zwroty

Bigoli to długi makaron, podobny do dużego spaghetti, pochodzący i rozpowszechniony w całej Veneto i wschodniej Lombardii. Głównym elementem charakteryzującym ten format makaronu jest jego konsystencja i chropowatość. Te cechy sprawiają, że bigoli bardzo dobrze przechowują sosy i przyprawy.

Jakość tego typu makaronów uzyskuje się głównie dzięki metodzie przygotowania matrycy, w której zgodnie z tradycją stosowane są prasy obsługiwane przez ręka. Powolne suszenie znajduje odzwierciedlenie w wyjątkowym czasie gotowania: 23-24 minuty dla efektu al dente…

W tradycyjnych przepisach ten makaron pochodzenia weneckiego podawany jest z ragout z kaczki lub w sosie z anchois lub sardynek. Ale istnieje wiele innych wariantów, które sprawiają, że ten rodzaj makaronu jest naprawdę smacznym pierwszym daniem, doskonałym do przygotowania na święta, jak na przykład bigoli z rzepą i kiełbasą lub te z miecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Aby uzyskać mocniejszy smak, wypróbuj bigoli al gorgonzola.

ROZMIAR / WAGA: 500 gramów.

INFORMACJE SPECJALNE: Makaron z pszenicy durum semolina.

POCHODZENIE: Toskania.

SKŁADNIKI: semolina z pszenicy durum, woda.

DODATKI I KONSERWANTY: Brak.

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.

ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12 miesięcy.

PRODUCENT: Antico Pastificio Morelli 1860 Srl

WARTOŚCI ODŻYWCZE (100g produktu): 340 kcal; Białko 11G; Węglowodany 75 g; cukry 4,8 g; tłuszcze 0G; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.

PAS00203
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.