Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Bigoli to długi makaron, podobny do dużego spaghetti, pochodzący i rozpowszechniony w całej Veneto i wschodniej Lombardii. Głównym elementem charakteryzującym ten format makaronu jest jego konsystencja i chropowatość. Te cechy sprawiają, że bigoli bardzo dobrze przechowują sosy i przyprawy.
Jakość tego typu makaronów uzyskuje się głównie dzięki metodzie przygotowania matrycy, w której zgodnie z tradycją stosowane są prasy obsługiwane przez ręka. Powolne suszenie znajduje odzwierciedlenie w wyjątkowym czasie gotowania: 23-24 minuty dla efektu al dente…
W tradycyjnych przepisach ten makaron pochodzenia weneckiego podawany jest z ragout z kaczki lub w sosie z anchois lub sardynek. Ale istnieje wiele innych wariantów, które sprawiają, że ten rodzaj makaronu jest naprawdę smacznym pierwszym daniem, doskonałym do przygotowania na święta, jak na przykład bigoli z rzepą i kiełbasą lub te z miecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Aby uzyskać mocniejszy smak, wypróbuj bigoli al gorgonzola.
ROZMIAR / WAGA: 500 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Makaron z pszenicy durum semolina.
POCHODZENIE: Toskania.
SKŁADNIKI: semolina z pszenicy durum, woda.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: przechowywać w suchym i dobrze wentylowanym miejscu; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12 miesięcy.
PRODUCENT: Antico Pastificio Morelli 1860 Srl
WARTOŚCI ODŻYWCZE (100g produktu): 340 kcal; Białko 11G; Węglowodany 75 g; cukry 4,8 g; tłuszcze 0G; Kwasy tłuszczowe nasycone 0 G.