Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Orecchiette maritate to typowy kształt makaronu z Salento, łączący tradycyjne apulijskie orecchiette i „maritati” (lub maccheroncini, czyli domowej roboty), wykonane na fiszbinach: typowy makaron apulijski, tradycyjnie używany na uroczyste obiady i wesela. Profesjonalnie wyprodukowany przez Benedetto Cavalieri Pastificio z najlepszej semoliny z pszenicy durum obecnej we Włoszech, makaron ten reprezentuje produkt najwyższej jakości.
Wszystkie makarony produkowane przez Fabrykę Makaronów Salento produkowane są metodą "delikatną": powolna obróbka ciasta i długie wyciskanie z następną fazą brązowania makaronu. Na koniec powolne suszenie odbywa się metodą „Cirillo”, w specjalnie do tego przeznaczonych pomieszczeniach, przez około 40 godzin. Cały proces, od etapu mieszania po suszenie, odbywa się w niskich temperaturach, tak aby zachować nienaruszone właściwości organoleptyczne.
ROZMIAR / WAGA: 500 gramów
INFORMACJE SPECJALNE: Orecchiette maritate wolnoschnąca semolina z pszenicy durum.
POCHODZENIE: Apulia.
SKŁADNIKI: Semolina z pszenicy durum, woda.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: przechowywać w suchym i dobrze wentylowane miejsce; odległość od źródeł ciepła nie zmieni wilgotności i zachowa jej właściwości.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12 miesięcy.
PRODUCENT: Pastificio Benedetto Cavalieri
WARTOŚCI ODŻYWCZE (wartości średnie na 100g): Wartość energetyczna: 355 kcal / 1490 kJ; Tłuszcze: 1,5 g – w tym nasycone 0,3 g; Węglowodany: 71,5 g - w tym cukry 3,6 g; Włókna: 2,5g; Białka: 12,5 g; Sól: 0 g.