Sicilia

Aktywne filtry

Syrah IGT Molino a Vento

<p>Syrah IGT charakteryzuje się świeżością, młodością i energią. W nosie wyraźny aromat fiołka i porzeczki, bogaty w nuty lukrecji i czarnego pieprzu, pełny smak z harmonijnymi i dobrze zintegrowanymi taninami, finisz przyjemnie palony i pikantny.</p> <ul> <li><strong>Winifikacja:</strong> odbywa się wraz ze starzeniem w stali; kończy proces dojrzewania w drewnie przez 2-4 miesiące przed butelkowaniem.</li> <li><strong>Parowanie:</strong> idealne do parowania, takich jak spaghetti carbonara, grillowane czerwone mięso, typowe sycylijskie średniej wielkości sery przyprawy.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Bardzo intensywne purpurowe czerwone wino.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Syrah 100% .</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 14 a 18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Orestiadi srl</p>
Cena 50,99 zł
Nero d'Avola DOC Bio Molino...

<p>Nero d'Avola DOC Bio pozyskiwane jest wyłącznie z winogron pochodzących z upraw ekologicznych. Wino o ważnej strukturze, miękkich taninach i intensywnych śródziemnomorskich aromatach. Ma charakter słonecznych sycylijskich wzgórz, na których rosną jej owoce, oferuje bukiet szczerej osobowości, pełen zachęcających nut zapachowych: przyprawy, fiołki i suszone śliwki wyróżniają się spośród innych propozycji. Na podniebieniu uderza swoją ważną strukturą, a jednocześnie stopniowym odsłanianiem miękkich, zmysłowych i nigdy zbyt szorstkich tanin. Na stole tworzy harmonijne połączenia z pikantnymi pierwszymi daniami, dojrzałymi serami i drugimi daniami na bazie mięsa.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> ORGANICZNE czerwone wino o ciemnej i pełnej wiśniowej barwie.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Nero d'Avola 100%.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura zawarta pomiędzy 14/18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Orestiadi srl</p>
Cena 60,99 zł
Perricone DOC Tenute Orestiadi

<p>Perricone DOC, jedyna rodzima odmiana czerwonych jagód z prowincji Trapani, ma aromatyczny bukiet czerwonych jagód na nosie zmieszany z nutą czarnego pieprzu i śródziemnomorskich przypraw, miękki, elegancki i owocowy na podniebieniu z gęstymi doznaniami owoców leśnych, wystawny, trwały finisz; winifikacja około 8 miesięcy w stali i pełne rafinowanie przez co najmniej 10 miesięcy w butelce leżącej, idealne do świeżych serów, makaronów z ragout wieprzowym, kotletów jagnięcych, bułek trapezowych.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Wino o intensywnym fioletowym kolorze.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Perricone.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 14% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 14 a 18°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Orestiadi srl</p>
Cena 81,99 zł
Grillo DOC Molino a Vento

<p>Grillo DOC, uprawiane na białej ziemi najbardziej sugestywnych przylądków Doliny Belìce, zachowuje nieoczekiwaną świeżość, co czyni go jednym z czołowych przedstawicieli Sycylii. W nosie aromaty świeżych owoców, siana i zielonej herbaty, które przeplatają się z kwiatowymi zapachami kwiatu pomarańczy, o pikantnym, świeżym, dobrze wyważonym smaku z nutami skórki chleba i mineralnym finiszem.</p> <ul> <li><strong>Winifikacja:</strong> polega na leżakowaniu przez 3 miesiące w stali i co najmniej 4 miesiące w butelce.</li> <li><strong>Idealne połączenie</strong> z carpaccio z miecznika, rybą kuskus , małże z pieprzem, Busiate alla Trapanese.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Słomkowożółte białe wino z zielonkawymi refleksami.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Grillo.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12,5% vol.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Orestiadi srl</p>
Cena 48,99 zł
Catarratto DOC Tenute...

<p>Catarratto DOC uwalnia owocowe i kwiatowe doznania z nutami śródziemnomorskiego peelingu, białych owoców, brzoskwini, migdałów i kwiatu pomarańczy. Na podniebieniu demonstruje wielką elegancję i doskonałą równowagę między świeżością a miękkością. jest to biel z autochtonicznej odmiany, która wyłania się z białych wzgórz Doliny Belice, składających się głównie z wapienia i kredy. Fermentacja odbywa się tradycyjnie w kolorze białym. Wino dojrzewa przez 3 miesiące w stali i przez co najmniej 4 miesiące w butelce. Doskonałe do smażonych skorupiaków i pierwszych dań rybnych. Escort doskonałe dania na bazie ostryg lub grillowanych krewetek.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>CECHY:</strong> Białe wino o jasnym, słomkowożółtym kolorze.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% Catarrato.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 12% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 4/8°.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Orestiadi srl</p>
Cena 69,99 zł
Etna Bianco DOC Cavanera...

<p>Bianco dell'Etna „Cavanera Ripa di Scorciavacca” to biel, w której dobrze obecna jest wulkaniczna matryca Etny, podyktowana elegancką soczystością, wyrafinowanym zapachem i harmonijnym łykiem, który jest w stanie zaoferować nawet przyzwoity potencjał starzenia. Dojrzewa przez sześć miesięcy na osadzie i dojrzewa przez rok w butelce. Jest to w 100% gwarantowana biel z Etny.</p> <ul> <li><strong>Charakterystyka:</strong> Kolor Słomkowożółty, Al nos otwiera się na kwiatach miotły i akacji, a następnie kontynuuje się jabłkiem, brzoskwinią i grejpfrutem, a zamyka na aromatycznych ziołach i śladach krzemienia. Napój jest żywy i soczysty, świeży i cytrusowy jak nos, o dobrej długości.</li> <li><strong>Połączenia:</strong> Idealny do owoców morza, doskonały do grillowanej niebieskiej ryby, jest doskonały z ravioli z masłem i szałwią nadziewanych okoniem morskim. Absolutnie do wypróbowania z dziczyzną i pieczeniami.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 90% carricante, 10% catarratto.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 8°/10°.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Firriato Distribuzione Srl</p> <h3>Autentyczny Firriato Terroir</h3> <p>W Trapani, pod koniec lat 70. Salvatore Di Gaetano założył jedną z najważniejszych obecnie winnic na Sycylii.</p> <p>Ponad 400 hektarów winnic podzielonych na 6 różnych posiadłości, z których jedna jest położony na zboczach Etny, jeden znajduje się na wyspie Favignana, a pozostałe należą do terytorium prowincji Trapani.</p> <p>La Cantina: kiedy innowacje i technologia zwiększają wartość natury . Podstawą sukcesu Firriato jest nieunikniony aksjomat: perfekcyjna i skrupulatna opieka we wszystkich aspektach cyklu produkcyjnego, od winnicy po piwnicę. Z biegiem czasu Firriato zdobył miejsce w elicie najbardziej cenionych marek przez międzynarodowych krytyków i konsumentów wina, ponieważ stał się kustoszem ampelograficznego dziedzictwa o dużej głębi i wysokiej jakości, które udało mu się dobrze pielęgnować. używać z wyjątkowymi winami dla złożoności i stylu produkcji. Zbiory po zbiorach wyzwaniem była możliwość utrzymania wysokich standardów doskonałości, ze skrupułami w celu uwydatnienia unikalnych cech każdego rodzaju winogron z ekskluzywnych kontekstów produkcyjnych.</p>
Cena 195,99 zł
Moscato di Pantelleria DOC...

<p>Lago di Venere to Moscato di Pantelleria, które pochodzi z winogron zibibbo. Winogrona są zbierane po wysuszeniu na roślinie, a następnie przenoszone do piwnic. Niewątpliwie wino o dobrej strukturze, dobrej świeżości i wspaniałym aromacie.</p> <p>Kolor jest intensywnie złocistożółty. Nos ujawnia intensywny, szeroki, lekko aromatyczny bukiet z nutami miodu. W ustach miękkie, słodkie, ciepłe, krągłe, przywołuje doznania zapachowe.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,375 L.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> 100% zibibbo.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> 6°/8 °.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne miejsce z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 15% obj.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Doskonałe na koniec posiłku w towarzystwie typowych sycylijskich deserów, takich jak cannoli, sycylijska cassata i słodycze migdałowe.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Gruppo Meregalli</p>
Cena 114,99 zł
Ciecierzyca czarna...

<p>Czarna ciecierzyca to bardzo szczególna odmiana ciecierzycy. Uprawiane w Apeninach Umbryjskich z poszanowaniem natury, mają zaokrąglony, ale jednocześnie nieregularny kształt, charakterystyczny jest ich „czarny” kolor.</p> <p><strong>ZALECANE POŁĄCZENIA:</strong> Czarna ciecierzyca to bogate w składniki odżywcze rośliny strączkowe, powszechnie stosowane do pysznych zup. Doskonałe, jeśli smakuje gotowane, doprawione oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Bardzo dobrze komponują się również z zimnymi daniami rybnymi i smacznymi sałatkami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 300 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Umbria.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Czarna ciecierzyca z Apeninów Umbryjskich, moczona przez 12 godzin, gotowana przez 1 godzinę.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> 100% Czarna ciecierzyca.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodno i sucho.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 18/24 miesiące.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> F.lli Marconi S.S. Agricola - Gualdo Cattaneo (PG).</p> <p>Średnie wartości odżywcze na 100g produktu: Wartość energetyczna Kj 1323 / Kcal 316, Tłuszcze 6,3 g Węglowodany 46,9 g w tym cukry 3,7 g Błonnik ogółem 13,6 g Białka 20,9 g Sód 6 mg</p>
Cena 22,99 zł
Ikra z tuńczyka tarta...

<p>Tata bottarga z tuńczyka to ten szczególny składnik, który wzbogaca w szczególności różne rodzaje receptur opartych na makaronach, nadając smak i zapach morza, idealny w połączeniu z pierwszym daniem z małżami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 20 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> tarta bottarga z tuńczyka w torebce, produkt bez konserwantów i skrobi.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Ikra tuńczyka (Thunnus albacares), sól.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> brak</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W temperaturze pokojowej; po otwarciu przechowywać w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 6/12 miesięcy.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Ditta Drago Sebastiano di Giuseppe Drago</p> <h2>Średnia wartość odżywcza</h2> <p>na 100 g produktu</p> <table> <tbody> <tr> <td><strong>V. Energia</strong> Energia V.</td> <td>1215 Kj/291 Kcal</td> </tr> <tr> <td><strong>Tłuszcze ogółem</strong> Tłuszcz ogółem</td> <td>17,3 g</td> </tr> <tr> <td><strong>w tym nasycone</strong> Nasycone</td> <td>1,14 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Węglowodany ogółem</strong> Węglowodany</td> <td>0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>W tym cukry</strong> Cukier</td> <td>0 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Białko</strong> Białko</td> <td>32,8 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Błonnik</strong> Błonnik</td> <td>2,1 g</td> </tr> <tr> <td><strong>Sól</strong> Sól</td> <td>2,13 g</td> </tr> </tbody> </table>
Cena 31,99 zł
Filety z tuńczyka w...

<p>Termin „buzzonaglia ztuńczyka” odnosi się do części fileta, która znajduje się blisko środkowej kości, kręgosłupa ryby. Ma intensywny smak i ciemną barwę i jest ceniona przede wszystkim za swoją miękkość, o ciemnoczerwonej, prawie czarnej barwie, idealna jako drugie danie na zimno, w połączeniu z sałatkami, gotowanymi ziemniakami i ogólnie dodatkami.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 220 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Kawałki tuńczyka błękitnopłetwego Buzzonaglia w ręcznie robionym szklanym słoju.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> Tuńczyk błękitnopłetwy (55%), olej słonecznikowy (44%), sól morska.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> W chłodnym, suchym miejscu, z dala od źródeł ciepła i bezpośredniego światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu czterech dni.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 3/4 lata.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Campisi Salvatore S.r.l. Unipersonale Via Marzamemi 12, 96018 Marzamemi (SR)</p> <p>Informacje żywieniowe Średnie wartości na 100 g: Energia Kcal-Kj: 1156-278 I Tłuszcze: 19,3, w tym tłuszcze nasycone: 3 I Węglowodany 0,4, w tym cukry: O I Błonnik: O I Białka: 25,5 I Sól: 1,5</p>
Cena 31,99 zł
Zestaw zrób to sam Cannoli...

<p>Tylko oryginalne i starannie dobrane składniki z doskonałości terytorium Sycylii, może dać życie <strong>idealnemu zestawowi</strong> do przygotowania pysznego <strong>cannoli, szybkiego w przygotowaniu,</strong> wytwarzanego według <strong>tradycyjnej receptury</strong> .</p> <p>zestaw do <em>zrób to sam cannoli</em> zawiera:</p> <ul> <li><strong>20 mini gofrów</strong> pakowanych pojedynczo;</li> <li><strong>Doskonale zamknięty woreczek à poche</strong> zawierający <strong>krem</strong> do wypełnienia;</li> <li><strong>Saszetka</strong> z <strong>ziarna pistacji;</strong> </li> <li><strong>Saszetka</strong> z<strong>posiekanymi migdałami.</strong> </li> </ul> <p><em>Bardzo łatwe do przygotowania parry</em>, są idealnym rozwiązaniem dla każdego, kto chce cieszyć się przerwą pełną dobroci o każdej porze dnia! Nasze cannolo zabierze Cię do… Katanii <strong>chrupiący wafel</strong> przywołuje na myśl wulkan Etna, pozornie twardy, ale tak nieodparty, że nie może nie zdobyć twojego serca. <strong>Delikatne nadzienie</strong> o pieszczotliwym smaku przywodzi na myśl łagodne krzywizny piaszczystych wybrzeży Katanii, całowane przez Iończyka tak, jak zrobiłby to namiętny kochanek.</p> <p><strong>PROCEDURA: Szybkie i łatwe przygotowanie</strong> : po wyjęciu wszystkich składników z pudełka umieść opakowania z cannoli na półce , a następnie przystąpić do napełniania kremem pistacjowym za pomocą sac a poche. Po zakończeniu tej operacji możesz dodać ziarna pistacji i migdałów na końce cannoli, zarówno razem, jak i osobno. Et voilà, gotowe, by zachwycić gości.<br /> N.B. Nadzienie pistacjowe można bezpiecznie <em>przechowywać w lodówce</em> nawet po otwarciu.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Sycylijski zestaw Cannoli bez konserwantów i dodatków 100% sycylijska, tradycyjna receptura. <u>Wysyłka w opakowaniu izotermicznym i specjalnym lodzie</u>.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> <u>Nadzienie</u> cannoli siciliani: Krem pistacjowy: pistacje łuskane 30%, cukier, pistacje siekane, oleje i tłuszcze roślinne nieżelazne uwodorniony. *wyprodukowano w laboratorium wykorzystującym orzechy. <u>Cialda</u>: mąka pszenna typ 00, woda, mąka pszenna typ 0, manitoba, wino, cukier granulowany, smalec, sól morska, kakao w proszku, białko jaja . aromaty (cynamon, wanilina). Alergeny: gluten, orzechy, mleko, soja, sezam. <u>Migdały ziarniste</u>: 100% migdałów <u>Migdały ziarniste</u>: 100% z pistacji</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Przechowywać w lodówce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 30 dni.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Terre Siciliae - Catania.</p> <p>Wartości odżywcze w 100gr: Krem pistacjowy: Wartość energetyczna 630 kcal – 2616 KJ Tłuszcze 48,6 g W tym nasycone 17 g Węglowodany 40,4 g W tym cukry 40 g Białka 7,7 g Sól 0,2 g Ziarno pistacji Wartość energetyczna: 630 kcal i 2604 kJ Białka: 18,0 g Węglowodany: 8,10 g w tym Cukry: 4,5 g Tłuszcze: 56,0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 5,6 g Błonnik pokarmowy: 11,0 g Sól: 0,0 g Ziarna migdałów Wartość energetyczna: 595 kcal i 2493 kJ Białka: 21 g Węglowodany: 21,20 g w tym cukry: 4,9 g Tłuszcze: 52,0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 4,0 g Sód: 0,25 g Strąki Wartość energetyczna 536kcal 2241kj Białka 6, 9 g Węglowodany 57 g Cukry 3,7 g Tłuszcze 30,0 g w tym tłuszcze nasycone 12,9 g Sól 0,78 g Błonnik pokarmowy 1,7 g</p>
Cena 235,99 zł
Sól z Trapani z truflami I...

<p>Sól morska Trapani jest uzyskiwana poprzez odparowanie wody morskiej w dużych zbiornikach znajdujących się na wybrzeżu: słonych bagnach. Dlatego do produkcji soli potrzebne są trzy elementy: woda morska, słońce i wiatr. Z widokiem na wybrzeże Trapani w sugestywnej scenerii wody, wiatraków i białych piramid, które zmieniają kolor na różowy wraz z zachodem słońca, nada Twoim potrawom oryginalny i niepowtarzalny akcent.</p> <p><strong>Użyj rad D:</strong> idealny do przyprawiania wszelkiego rodzaju surowego mięsa, doskonały w połączeniu z masłem do przyprawiania makaronów i bruschetty, podkreśla smak jajek. nadaje każdej potrawie klasy!</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 350 gramów.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> letnia sól truflowa w opakowaniu.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia .</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> suszona sól morska spożywcza, trufla letnia (tuber aestivum vitt.) 0,2%, aromaty.</p> <p><strong>DODATKI I KONSERWANTY:</strong> Brak.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne, suche miejsce.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> wyprodukowano w fabryce przy via lago di Fusaro - Foligno (PG).</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna 0kJ/ 0kcal, tłuszcze 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 0g w tym cukry 0,0g , białko 0g, sól 96g.</p>
Cena 12,99 zł
Ciastka z migdałów z...

<p>Ciasteczka z pastą migdałową z mandarynką są przyjemne i delikatne, wyróżniają się przede wszystkim niepowtarzalnym smakiem dla miłośników migdałów i dodatkowym pobudzeniem dzięki obecności mandarynki, symbolu Sycylii.</p> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> 150 gramów.</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Sycylia.</p> <p><strong>SKŁADNIKI:</strong> migdały 50% , cukier, kandyzowana skórka mandarynki w kostkach 10%, białko jaja, glukoza, stabilizator: sorbitol, miód, cukier inwertowany, emulgator: lecytyna sojowa, aromat pomarańczowy 0,2%, aromaty, substancja konserwująca: kwas sorbowy.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> Chłodne i suche miejsce.</p> <p><strong>ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI:</strong> 60/90 dni.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Antichi Sapori dell'Etna srl - Bronte (CT)</p> <p>Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna 1657kJ/ 396kcal, tłuszcz 22g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8g, węglowodany 44,5g w tym cukry 40g , białko 7g, sól 0,02g.</p>
Cena 28,99 zł