Croatina

Aktywne filtry

Amarone della Valpolicella...

<p>Jedna z najbardziej prestiżowych marek Valpolicella, w wersji Magnum.<br />W pełni wyraża tradycję regionu Veneto i dzięki bardzo długiemu okresowi leżakowania w barrique, jest harmonijny i z wyrazistą równowagą niezwykłej elegancji i finezji.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> Po zbiorach kiście winogron wszystkich więdną cztery odmiany winorośli, a tłoczenie odbywa się dopiero w połowie grudnia. Po fermentacji dojrzewanie odbywa się przez 36 miesięcy w nowych beczkach. Wreszcie, Amarone della Valpolicella DOC, z winnicy Dal Forno Romano, uzupełniają dwa lata leżakowania w butelce.</li> <li><strong>Cechy:</strong> Intensywny i nieprzenikniony rubinowy kolor. Uwodzicielski w nosie, otwiera się nutami przejrzałych czarnych owoców, które są ozdobione złożonymi odniesieniami do mokki, ciemnej czekolady, pieprzu i dębu. Smak jest pełny i obfity, oferuje aksamitną i gładką taninę oraz wspaniałe i fascynujące zamknięcie.</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Nie jest to wino do picia podczas zwykłego niedzielnego obiadu, ale zarezerwowane na ważne okazje. Doskonałe do słonki na grzankach.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 1,5 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Oseleta, Chorwacja, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura pomiędzy 12/18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Cantina Dal Forno Romano</h3> <p>Dalla budowa osiedla i piwnicy a Od 1990 roku Romano Dal Forno z maniakalną uwagą przygląda się wszystkim procesom produkcyjnym, zarówno między rzędami, jak i w piwnicy, począwszy od sadzenia winnic, aż po techniki suszenia.<br />W tej piwnicy narodziła się tradycja winnica i technologia są połączone, a związkiem jest produktywność: tutaj badania przezwyciężają irytację, jeśli wino ma reprezentować rzeczywistość Dal Forno Romano, musi mieć jakość, o której nie można dyskutować.</p>
Cena 5 501,01 zł
Amarone della Valpolicella...

<p>Jedna z najbardziej prestiżowych marek Valpolicella, w wersji Magnum.<br /> W pełni wyraża tradycję regionu Veneto i dzięki bardzo długiemu okresowi leżakowania w beczkach barrique jest harmonijny i z wyrazistą równowagą niezwykłej elegancji i finezji.</p> <ul> <li><strong>Metoda:</strong> po zbiorów, kiście winogron wszystkich czterech odmian winorośli pozostawia się do wyschnięcia i dopiero w połowie grudnia przeprowadza się tłoczenie. Po fermentacji dojrzewanie odbywa się przez 36 miesięcy w nowych beczkach. Wreszcie, Amarone della Valpolicella DOC, z winnicy Dal Forno Romano, uzupełniają dwa lata leżakowania w butelce.</li> <li><strong>Cechy:</strong> Intensywny i nieprzenikniony rubinowy kolor. Uwodzicielski w nosie, otwiera się nutami przejrzałych czarnych owoców, które są ozdobione złożonymi odniesieniami do mokki, ciemnej czekolady, pieprzu i dębu. Smak jest pełny i obfity, oferuje aksamitną i gładką taninę oraz wspaniałe i fascynujące zamknięcie.</li> <li><strong>Pairingi:</strong> Nie jest to wino do picia podczas zwykłego niedzielnego obiadu, ale zarezerwowane na ważne okazje. Doskonałe do słonki na grzankach.</li> </ul> <p><strong>ROZMIAR / WAGA:</strong> Butelki 0,75 l</p> <p><strong>POCHODZENIE:</strong> Veneto.</p> <p><strong>ODMIANA:</strong> Oseleta, Chorwacja, Rondinella, Corvina.</p> <p><strong>ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU:</strong> 13% obj.</p> <p><strong>TEMPERATURA PODAWANIA:</strong> Temperatura między 12 a 18°C.</p> <p><strong>SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:</strong> w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.</p> <p><strong>INFORMACJE SPECJALNE:</strong> Zawiera siarczyny.</p> <p><strong>PRODUCENT:</strong> Dal Forno Romano - Cellore d'Illasi VR.</p> <h3>Piwnica z Forno Romano</h3> <p>Od czasu budowy osiedla i piwnicy w 1990 roku Romano Dal Forno zwracał obsesyjną uwagę na wszystkie procesy produkcyjne, zarówno między rzędami, jak i w piwnicy, zaczynając od sadzenia winnic, aż po techniki suszenia.<br /> To właśnie w tej piwnicy spotykają się tradycja winnic i technologia, a związkiem jest produktywność: tutaj badania przezwyciężają irytację , jeśli wino ma reprezentować rzeczywistość Dal Forno Romano, musi mieć jakość, o której nigdy nie można dyskutować.</p>
Cena 2 501,07 zł