

Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Dżem pomarańczowo-cytrynowy z 82% włoskich owoców to pyszny dżem, który zawiera to, co najlepsze z tych dwóch smacznych owoców cytrusowych. Świetnie nadaje się do posmarowania pieczywa na śniadanie, ale także jako nadzienie do ciast i placków. Do przygotowania marmolady pomarańczowo-cytrynowej na 100g produktu zużywa się 82g owoców. Ta marmolada doskonale komponuje się również z serami, takimi jak świeże pecorino i sery górskie.
ROZMIAR / WAGA: 340 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Dżem cytrusowy w szklanym słoju.
POCHODZENIE: Kalabria.
SKŁADNIKI: Sok, miąższ i skórka z pomarańczy i cytryn pokroić na małe kawałki, cukier.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Chłodne i suche miejsce, po otwarciu w lodówce.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12/18 miesięcy.
PRODUCENT: BIOCITRUS DI PIZZINI MASSIMO
Przeciętne wartości odżywcze na 100g Wartość energetyczna 854 kJ (204 kcal) Tłuszcze 0,3g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g Węglowodany 49g - w tym cukry 49g Błonnik 5,2g Białka 1,2g Sól 0,010g