

Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Toskański miód millefiori jest krystaliczny i kremowy, wyraża całą dobroć i jakość miodu pozyskiwanego z najlepszych obszarów Toskanii. Dla nosa, jeśli chodzi o smak, jest bardzo złożony i zróżnicowany pod względem zapachów i smaków, które zmieniają się z roku na rok wraz z normalną zmiennością kwiatów. Jest to bardzo bogaty i trwały miód, płynny latem, później krystalizuje. Jego kolor waha się od jasno bursztynowego do słomkowożółtego.
ROZMIAR / WAGA: 250 gramów.
POCHODZENIE: Między Florencją a Sieną, na wzgórzach, które łagodnie schodzą od starożytnego romańskiego kościoła Santo Stefano in Campoli w kierunku miejscowości Mercatale w Val di Pesa i Montefiridofi (300 m npm).
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: W temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła, światła i wilgoci. Data ważności 18 miesięcy po opakowaniu. Miód po otwarciu można przechowywać poza lodówką w temperaturze nieprzekraczającej 20° i z dala od światła. Wysoka zawartość cukru naturalnie występująca w tym produkcie zapobiega w rzeczywistości namnażaniu się bakterii i procesowi psucia się.
ZALECANE POŁĄCZENIA: Idealne w klasycznym śniadaniu na sucharkach. Ci, którzy uprawiają sport, spożywają miód. Przed, w trakcie i po zawodach wzmacnia mięśnie, zwiększa odporność i wspomaga regenerację. Jest szczególnie wskazany w diecie dzieci, gdyż w przeciwieństwie do cukru sprzyja wiązaniu soli mineralnych; doskonale komponuje się z serami.
PRODUCENT: Gospodarstwo I Greppi di Silli Miciolo należące do Alfani Giuliano & Anna Soc. Agr. Soc. Semplice Via Vallacchio 19 50026 FI