Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Do powieszenia w spiżarni, jak kiedyś. Gotowy do użycia: odkorkować i polać makaron! Nasz sos Casareccia alla Ricotta ma miękki i delikatny smak. Wolno gotowane w garnku, na bazie oliwy z oliwek extra virgin, cebuli i marchwi, potem dobry miąższ pomidorów typu „Roma” i krągły smak ricotty z mleka krowiego. Ostatni dotyk, kilka listków pietruszki i szczypta soli. Tylko to, co robisz w domu. Lekkie sauté z cebuli i marchwi z dodatkiem pietruszki. Gotowy do użycia: odkorkować i wlać do garnka, na odsączony al dente makaron; chwilkę na dużym ogniu. Dodaj odrobinę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, tarty ser i podawaj. Idealny do przyprawiania pizzy.
Ciekawostka: „scante” w dialekcie Salento oznacza „płonący”, co wskazuje na ricottę i jej mocny, zdecydowany smak.
ROZMIAR / WAGA: 330 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: domowy sos, bez dodatku cukru, wolno gotowany. Produkt pasteryzowany.
POCHODZENIE: Apulia.
SKŁADNIKI: Pomidor 80% (pochodzenia włoskiego) – Cebula – Ricotta 6% (Krem serwatki i MLEKA, sól) - Oliwa z oliwek extra virgin - Marchewka - Bazylia - Sól.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Chłodne i suche miejsce. Po otwarciu przechowywać w lodówce i traktować jak świeży produkt.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12/18 miesięcy.
PRODUCENT: Bo wierzę, że to sas - Lecce.
Wartości odżywcze na 100gr: Wartość energetyczna Kcal 173 – Kj 720, Tłuszcze 10,9g w tym nasycone 4,2g, Węglowodany 10,4g w tym cukry 8,9g, Białka 9,2 g, sól 0,7 g.