Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Fasola borlotti, zwana także fasolką karłowatą, jest łatwo rozpoznawalna: jej strąki są długie i różowawo-czerwone z brązowymi plamkami. Wymagają co najmniej 12 godzin moczenia i około 1 godziny gotowania. Doskonała do przygotowywania zup duszonych lub smażonych na patelni.
ROZMIAR / WAGA: 500 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Fasola typu Borlotti . Moczyć 12 godzin. Gotowanie około godziny.
SKŁADNIKI: 100% Fasola. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Chłodne i suche miejsce
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 18/24 miesiące.
ZALECANE POŁĄCZENIA: Ziarna Borlotti są doskonałe przygotowywane ze skórek wieprzowych, typowe danie chłopskiej tradycji, lub po prostu duszone, z makaronem na bogate i treściwe danie lub do łączenia w celu przygotowania pysznych zup.
PRODUCENT: La Valletta Colfiorito Srl
Przeciętne wartości odżywcze na 100g produktu Wartość energetyczna 1205 kJ (284 kcal) Tłuszcz 2,5g – w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,4 g Węglowodany 46,9 g – w tym cukry3,5 g Błonnik 8,9 g Białko 18,5g Sól 0,05 g