Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Fasolkę cannellini można łatwo rozpoznać po kolorze (błyszcząca biel) i kształcie (cylindryczny). Znajdują szerokie zastosowanie w gastronomii włoskiej do przygotowywania zup i dań na zimno. Jeśli chodzi o fasolę Borlotti, wymagane jest moczenie przez około 12 godzin i gotowanie przez co najmniej 45 minut.
ROZMIAR / WAGA: 500 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Fasola cannellini, namoczona przez 12 godzin, gotowana przez 60 minut.
SKŁADNIKI: 100% Fasola. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Umieścić w suchym miejscu .
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 18/24 miesiące.
ZALECANE POŁĄCZENIA: Fasola czyśćcowa jest doskonała do przyrządzenia po prostu duszona, z sosu pomidorowego lub łączyć w celu przygotowania pysznych zup. Pyszne również do dań na zimno i letnich sałatek.
PRODUCENT: La Valletta Colfiorito Srl
Przeciętne wartości odżywcze na 100g produktu Wartość energetyczna 1180kJ (280kcal) Tłuszcze rozpiętość 2,7 g – w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,6 g Węglowodany 44,9 g – w tym cukry 3,4 g Błonnik 9,4 g Białka21,5g Sól 0,03g