Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Po zebraniu ceniona czarna trufla jest dokładnie czyszczona, gotowana, krojona w plastry i przechowywana w wodzie do gotowania. Procedura ta nie zmienia, lecz zachowuje oryginalne właściwości cennej bulwy. Woda znajdująca się w słoiku to nic innego jak sok truflowy, uzyskany poprzez gotowanie.
ROZMIAR / WAGA: 50 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Krojona drogocenna czarna trufla (Tuber Melanosporum Vitt.) zakonserwowana naturalnie w szklanym słoju.
POCHODZENIE: Umbria.
SKŁADNIKI: drogocenna czarna trufla (Tuber Melanosporum Vitt.) 70%, wrząca woda (sok truflowy), sól.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Temperatura pokojowa, po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu kilku dni.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 2 lata .
ZALECANE POŁĄCZENIA: Może służyć do przygotowania bruschetty, makaronu, ryżu, jajek, a także stanowi doskonałe połączenie do dań głównych z mięs lub ryb. Zaleca się łączenie go z masłem lub oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Do dressingu zaleca się użycie soku truflowego. Zalecana porcja: 20 gramów na osobę.
PRODUCENT: Az. Agr. Diotallevi Tartuficultura
na 100 g produktu (po odsączeniu)
| Wartość energetyczna | 1393 Kj - 333 Kcal |
| Tłuszcze | 35,0 g |
| W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,5 g |
| Węglowodany | 0,5 g |
| Błonnik | 0,0 g |
| Cukry | 0,0 g |
| Białko | 4,0 g |
| Sól | 1,0 g |