

Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Montefalco rosso DOC to tradycyjne wino organiczne otrzymywane z połączenia Sangiovese z innymi czerwonymi winogronami jagodowymi. Nos ma intensywny aromat dzikich jagód; na podniebieniu jest wytrawne, zrównoważone i ma dobrą strukturę. Zbiory winogron Montefalco Rosso rozpoczynają się we wrześniu z Sangiovese, a kończą w październiku z Sagrantino i Montepulciano. Po starannej selekcji kiści i delikatnym sprasowaniu - odszypułkowaniu następuje fermentacja na skórkach w temperaturze 28 stopni. Następnie dojrzewa w dębowych beczkach przez 12 miesięcy iw butelkach przez 6 miesięcy. Doskonale komponuje się z wytrawnymi pierwszymi daniami, czerwonymi mięsami i dojrzewającymi serami.
ROZMIAR / WAGA: butelki 0,75 l
POCHODZENIE: Umbria.
CECHY: Wino ORGANICZNE o rubinowo-czerwonym kolorze.
ODMIANA: Sangiovese 70%; typowe winogrono Montefalco 15%; 15% innych czerwonych odmian winogron ze środkowych Włoch.
ZAWARTOŚĆ ALKOHOLU: 13% obj.
TEMPERATURA PODAWANIA: temperatura pomiędzy 14/18°.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: w chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
INFORMACJE SPECJALNE: Zawiera siarczyny
PRODUCENT: Antonelli San Marco