Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Zdjęcie tylko poglądowe
Pecorino z surowego mleka to czysty ser z mleka owczego, produkowany zgodnie z toskańską tradycją, ściśle sezonowany na drewnianej desce. Smak jest zdecydowany i trwały, ma delikatny zapach i średni smak.
Cechy szczególne: to pecorino jest produkowane ser z surowego mleka, który jest niepasteryzowany, co pozwala produktowizachowują właściwości organoleptyczne miejsca produkcji i nie ulegają zanieczyszczeniu.
ROZMIAR / WAGA: ząbek około 250 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Półdojrzały ser pecorino wytwarzany z surowego mleka owczego w pakowanych próżniowo klinach.
WŁAŚCIWOŚCI ORGANOLEPTYCZNE: Przyprawa: 70 dni w temperaturze pokojowej.
SKŁADNIKI: Mleko owcze, sól, podpuszczka, fermenty.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Temperatura między 4 a 10°C.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 4/5 miesięcy.
ZALECANE POŁĄCZENIA: połączenie z Miodem wzmacnia jego smak i doskonale komponuje się z owocowymi kompotami. Dobre również ze świeżymi lub suszonymi owocami.
PRODUCENT: Caseificio Matteassi Onelio srl
INFORMACJA ODŻYWCZA ŚREDNIA WARTOŚĆ NA 100 g PRODUKTU Energia 1918 Kj Energia 463 Kcal Tłuszcze 38 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 28 g Węglowodany 1,6 g W tym cukry 0,43 g Białka 27 g Sól 2 g