Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Zdjęcie tylko do celów poglądowych.
Peklowane średnioziarniste mięso przygotowane z chudej wieprzowiny. Jest aromatyzowany ostrymi przyprawami, które czynią ten produkt prawdziwym rzemieślniczym specjałem. Jest zagniatany i nadziewany do niejadalnych osłonek i leżakowany przez około 25-30 dni.
ROZMIAR / WAGA: Około 500 gramowy plasterek.
INFORMACJE SPECJALNE: Średnio dojrzewające, pikantne, drobnoziarniste salami pakowane próżniowo.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Chłodne, suche miejsce.
SKŁADNIKI: wieprzowina, sól, dekstroza, sacharoza, przyprawy, aromaty. Przeciwutleniacz: E301. Konserwant E250-E252. Aromaty dymu. Bez barwników, glutenu, mleka i jego pochodnych. Osłonka niejadalna.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 3/4 miesiące.
ZALECANE POŁĄCZENIA: Smaczne salami zarówno jako nadzienie do kanapek, jak i jako przystawka do chleba i focacci lub jako zapałka z charakterystycznym mieszanym półmiskiem.
PRODUCENT: SALVATORI Rzemieślnik salami – Norcia (PG).
ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 g PRODUKTU: energia wartość 450kcal/ 1864kj, tłuszcz 38,1g/ w tym nasycone 13,9 g, węglowodany 1,5g/ w tym cukry 1,0 g, białka 22,4 g, sól 3,95 g
Od od ponad trzydziestu lat firma SALVATORI produkuje wysokiej jakości wędliny na terenie Włoch, gdzie sztuka Norcineria miała do pochodzenia. Założona w 1980 roku w Norcia (Perugia), firma SALVATORI zawsze była zorientowana na produkcję wysokiej jakości, przy ścisłym poszanowaniu tradycji. Ta filozofia sprawiła, że z biegiem lat produkcja przeniosła się z małego laboratorium (gdzie wszystko się zaczęło) do znacznie większej i nowocześniejszej struktury, zdolnej do połączenia jakości i tradycji z innowacyjnością. Nowa struktura produkcyjna jest w stanie odpowiedzieć na ciągłe potrzeby rynku, mając na celu zwykłe cele: Zgodność z normami zdrowotnymi i higienicznymi w celu ochrony konsumenta; Doskonała jakość swoich produktów, jakość, która wyróżnia firmę Salvatori od trzydziestu lat.