Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Prawdziwa specjalność gastronomiczna dedykowana miłośnikom zrównoważonych, ale wyrazistych smaków. Dodatkowy sprzymierzeniec w kuchni, dzięki któremu każde danie z makaronem będzie pyszne. Proces przygotowania obejmuje fazę mycia i sortowania użytych warzyw, po której następuje pierwsze gotowanie (smażenie) z dodaniem mięsa do zrumienienia, zakończone dodaniem pozostałych składników. Produkt jeszcze w temperaturze wrzenia pakowany jest w szklane słoje. Następnie przystępujemy do sterylizacji w autoklawie.
ROZMIAR / WAGA: 212 gramów.
POCHODZENIE: Toskania.
SKŁADNIKI: wołowina Chianina IGP biała cielęcina ze środkowych Apenin 48%, czerwona cykoria, cebula, marchew, seler, czerwone wino (siarczyny), oliwa z oliwek extra virgin, boczek sezonowany 5% (mięso wieprzowina, sól, pieprz, czosnek), naturalny bulion warzywny (cebula, cukinia, seler, marchew, sól, bazylia, przecier pomidorowy, oliwa extra virgin), sól, czosnek.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Produkt należy przechowywać z dala od źródeł ciepła. Po otwarciu produkt można przechowywać w lodówce w temperaturze od 0° do +4° C przez 5 dni.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12 miesięcy.
PRODUCENT: Magie di Sapori Loc. Castelnuovo, 70H/I - Subbiano (AR) – 52010
Średnie wartości na 100 gramów produktu Wartość energetyczna 186 KCal 778,2 KJ % Wartość dzienna* Tłuszcze ogółem 12,7 g 18% Tłuszcze nasycone 2,8 g 14% Węglowodany 3 g 1% w tym cukry 2,9 g 3% Białka 15 g 30% Sól 487,5 mg 8%