Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Ciecierzyca należy do cennych typowych produktów dziedzictwa rolno-spożywczego Apeninów Umbrii i Marche. Uprawiane w regionie Umbrii, na terenach płaskowyżu Colfiorito, są roślinami strączkowymi bogatymi w białko, witaminy i doskonałym źródłem energii. W kuchni dostosowują się do wielu przetworów, zwłaszcza zup i dań na zimno. Ciecierzyca naszego producenta jest mała, gładka i zaokrąglona i właśnie tymi cechami różni się od bardziej pospolitej ciecierzycy, która jest szorstka na powierzchni i ma bardziej wydłużony kształt. Są bardzo delikatne, o dobrej zawartości białka i niskiej zawartości tłuszczu. W szczególności obłuskana ciecierzyca, eliminując problemy powodowane przez łuskę, zachowuje wszystkie wartości odżywcze produktu, pozwalając na pobranie tylko najlepszej części rośliny strączkowej.
ROZMIAR / WAGA: 350 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Łuskana ciecierzyca, gotowana przez 40 minut, moczenie nie jest konieczne.
SKŁADNIKI: 100% Łuskana ciecierzyca, może zawierać śladowe ilości glutenu.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Suche miejsce.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 18/24 miesiące.
ZALECANE POŁĄCZENIA: Ciecierzyca to bogate w składniki odżywcze rośliny strączkowe, powszechnie używane do pysznych zup i zup. Doskonałe, jeśli smakuje gotowane, doprawione oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Idealnie nadają się do aksamitu lub kremu, ponieważ pozostają bardzo miękkie i delikatne. Dzięki szybkiemu gotowaniu można je również spożywać jako duszoną przystawkę, w zupie lub przetworzone w smaczne klopsiki.
PRODUCENT: La Valletta Colfiorito Srl
Przeciętne wartości odżywcze na 100g produktu Wartość energetyczna 779 kJ (186 kcal) Tłuszcze 5,5g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g Węglowodany 45,2g – w tym cukry 3g Błonnik 13,2g Białka 20,8g Sól 0,01g