Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Bób łuskany (bez łusek) to nerkowate i kremowożółte rośliny strączkowe, otrzymywane z całego bobu. Typowe dla suszonej fasoli lub soczewicy: w rzeczywistości są zanurzane bezpośrednio we wrzącej wodzie lub gotowane na parze. Efektem końcowym jest coś w rodzaju purée, doskonałego dodatku do warzyw o gorzkim posmaku. Co więcej, bób jest najmniej kaloryczną rośliną strączkową i, podobnie jak fasola i soczewica, zyskał w starożytności wiodącą rolę jako pożywienie biednych, ze względu na niski koszt i łatwą dostępność.
ROZMIAR / WAGA: 400 gramów.
SPECYFIKACJE: Fasola łamana, moczenie nie jest konieczne, gotowanie 40/50 minut.
SKŁADNIKI: 100% bobu, może zawierać śladowe ilości glutenu.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Suche miejsce.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 18/24 miesiące.
ZALECANE POŁĄCZENIA: Bób to bogate w składniki odżywcze rośliny strączkowe, powszechnie stosowane do pysznych zup i zup. Doskonałe również do klasycznego purée do smarowania bruschetty z dodatkiem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia. Chcesz poznać inne smaczne przepisy z bobem? Kliknij na naszego BLOGA, znajdziesz tam również propozycje, ciekawostki i wiele więcej!
PRODUCENT: La Valletta Colfiorito Srl
Przeciętne wartości odżywcze na 100g produktu Wartość energetyczna 1507 kJ (355 kcal) Tłuszcze2,4g– w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,6gWęglowodany 47g – w tym cukry 3,5 g Błonnik 8g Białko 26,4g Sól 0,03g