Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Fasola czyściec charakteryzuje się bardzo cienką skórką i wymaga jedynie 2 godzin namaczania i 1 godziny gotowania. Ziarna te są szeroko stosowane do przygotowywania zup, w zupach (klasycznych makaronach i fasolach) z rytualnym dodatkiem lokalnie produkowanej surowej oliwy z oliwek extra virgin. Jednak stosuje się go również w daniach duszonych, jako dodatek do gulaszu mięsnego lub jako dodatek do dań rybnych.
ROZMIAR / WAGA: 500 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: fasola typu "Purgatorio". Moczyć 2 godziny. Gotowanie około godziny.
SKŁADNIKI: 100% Fasola. Może zawierać śladowe ilości glutenu.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: W chłodnym, suchym miejscu.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 18/24 miesiące.
ZALECANE POŁĄCZENIA: Fasolka czyśćcowa jest doskonała po prostu duszona, z sosem pomidorowym lub połączona w celu przygotowania pysznych zup. Pyszne również do dań na zimno i letnich sałatek.
PRODUCENT: La Valletta Colfiorito Srl
Przeciętne wartości odżywcze na 100g produktu Wartość energetyczna 1188kJ (280kcal) Tłuszcze rozpiętość 2,7 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,6g Węglowodany 44,9g - w tym cukry3,4g Błonnik 9,4g Białka 31,5g Sól 0,03g