Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Cicerchia, znana również jako „cecere”, w przeszłości była bardzo pospolitą rośliną strączkową w różnych rejonach Umbrii. Wyselekcjonowane przez nas groszki są uprawiane w Colfiorito, mają niepowtarzalny i charakterystyczny wygląd, w rzeczywistości są spłaszczone i prostokątne, a ich smak to mieszanka smaku ciecierzycy i bobu. Cycerchie można wykorzystać do przygotowania zup i bruschetty, ale także dań haute cuisine.
ROZMIAR / WAGA: 500 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: Cicerchia di Colfiorito, moczyć 12 godzin, gotować 2 godziny.
SKŁADNIKI: 100% Cicerchie, może zawierać śladowe ilości glutenu.
DODATKI I KONSERWANTY: Brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Suche miejsce.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 18/24 miesiące.
ZALECANE POŁĄCZENIA: Cicerchia to bogata w składniki odżywcze roślina strączkowa, którą na ogół smakuje się jako zupę, znakomitą jako przystawkę do grzanek chleb. Aby poznać przepisy i wiele więcej kliknij na naszego BLOGA, znajdziesz tam również propozycje, ciekawostki.
PRODUCENT: La Valletta Colfiorito Srl
Przeciętne wartości odżywcze na 100g produktu Wartość energetyczna 1020kJ (240kcal) Tłuszcze2,5g – w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 36g – w tym cukry 3,5g Błonnik 15g Białko 24,5g Sól 0,03g