Polityka bezpieczeństwa
Sposoby i koszty dostawy
Reklamacje i zwroty
Ekologiczny sos bazyliowy jest prosty i smaczny, idealne połączenie z makaronem. Wyprodukowany z włoskich pomidorów, bazylii, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, cebuli, bazylii i innych prostych składników. Może być używany jako baza do różnych przepisów, na przykład , mięsem alla pizzaiola lub alternatywnie z dodatkiem pikantnego sosu do smaku i dobrej polenty.
ROZMIAR / WAGA: 280 gramów.
INFORMACJE SPECJALNE: ORGANICZNY sos bazyliowy w szklanym słoju.
POCHODZENIE: Umbria.
SKŁADNIKI: Pulpa pomidorowa 83%, podwójny koncentrat pomidorowy 8%, cukier, sól, bazylia 1%, olej EVO, cebula. Wszystkie produkty pochodzą z upraw ekologicznych.
DODATKI I KONSERWANTY: brak.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Umieścić w chłodnym i suchy; po otwarciu przechowywać w lodówce.
ŚREDNI TERMIN WAŻNOŚCI: 12/18 miesięcy.
PRODUCENT: FATTORIE UMBRE S.R.L. - Calvi dell'Umbria Terni
Wartości odżywcze na 100g: wartość energetyczna 174kJ/ 41kcal, tłuszcz 0,7g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, węglowodany 6,6 g w tym cukry 5,9 g, białka 1,2 g, sól 1,1 g.